Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
75ps naredi taki avto nepremičnino, kaj šele samo 60ps.. Pa cena 666 eur
evil.gif
Občasno vozim corso 1.2, 80ps eco motor, mehki gas, o m g

Nazadnje urejeno:

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.225
1.366
113
Konji me ne zanimajo. Smo meli že nekaj avtov z 1.2 mašino in je 60 konjev zadnji problem, nismo neki navdušenci nad norim pospeševanjem. Bolj me zanima, če ima kdo kak info o dotičnem avtu.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Kupuješ avto v višini zajamčene slovenske plače z dodatki in tebe skrbi, da se boš nasankal. Pri tako starem avtu je lahko vse OK ali pa je vse za nič. Pojdi pogledat pa je.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
uh, prste stran....

bom vprašal takole: ker prodajalec (če sploh ker, ipak se gre za Celje :-D) je koliko toliko pošten, da se vsaj splača it na njegov hof pogledat. Ker za tipe, kot so opisani zgoraj, mi je tudi 15min reskirat preveč.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Ta bi bil ok, lahko tudi 120 ali 170.

Je dejansko kaka razlika med 120,143 in 170, ali samo v softweru? Ker 120ps sem zadnjič malo probal, pa je dosti len, tko da razmišljam, da če bi dobil dobrega 120ks, bi ga tudi vzel, pa nato čipiral. 143 ali 170 nebi rabil čipirat.

Aja, pa zaželjena barva bela, srebrna (skoraj) odpade.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Pozna kdo tega Balenota 4WD ? A je zakej tale pogon?

Sem šel gledat, pa je na slikah velik lepši.
grin1.gif
Gume so kao nove (1 nova, 3 stare štiri leta). Pa še glede cene se nisva mogla nič zmenit. Tko da iščem drug dober avto za jurja. Pozna kdo kaj?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.225
1.366
113
@damo, od šargija daleč stran, prosim te. Tipi so znoreli, v preteklosti pretepli admina/moderatorja dacia foruma, ker je dovolil "blatenje" njihove firme na forumu, vsi avti so od prvega lastnika, s potrjeno servisno itd. Stran.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
No, saj s takimi, ki imajo xx firm, oz. se selijo sem in tam, do takih nimam zaupanja in nočem met posla z njimi. Ne glede na to, kaj in za koliko ponujajo. Hvala za opozorilo.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
Citat:
Uporabnik damo pravi:
Ta bi bil ok, lahko tudi 120 ali 170.

Je dejansko kaka razlika med 120,143 in 170, ali samo v softweru? Ker 120ps sem zadnjič malo probal, pa je dosti len, tko da razmišljam, da če bi dobil dobrega 120ks, bi ga tudi vzel, pa nato čipiral. 143 ali 170 nebi rabil čipirat.

Aja, pa zaželjena barva bela, srebrna (skoraj) odpade.
čipira se psa, avto se pa "čipa" :D sori, moral sem

glede na to, kaj kupuješ, samo opozorilo:
kolikor vidim kupuješ 2.0 CR (common rail, skupni vod) motor, ki ima na nekaterih oznakah težav pri piezo injektorjih, katerim kapljajo vbrizgovalne šobe
poleg tega ima CR črpalko visokotlačno, ki ima v zasnovi le en "roller" in material rolice je slab in riba v pumpi da je joj (pri znanem SLO servis dizelašu v enem dnevu videl kar tri, pri eni je celo rolco postavilo pokonci
shocked-1.gif
).težko razložiti, bi ti moral dati kako sliko

poleg tega so problematične VDO SIEMENS dušilne lopute, ki so KLJUČNEGA pomena za pravilno delovanje regeneracije DPF filtra
ponavadi jim zaprta/odprta pozicija pri vžigu/izklopu ne dela težav, več problemov je z vmesnimi vrednostmi, pri čemer javi napako. cena lopute aftermarket je 180€ (VDO SIEMENS znamke, torej enake)
težave znajo biti tudi s swirl loputami v sesalnem kolektorju

skratka, brez testerja in nekoga, ki obvlada, sploh ni za hodit kupovat tak avto

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Verjetno bi z vpogledom v servisno zgodovino videl, ali je bilo kaj od tega menjano. In če ni bilo, velja kulanca? Kaj pa ta rolica v pumpi, verjetno se jo da kupit in zamenjat?

Ja, res je najbolje vzet s sabo znalca pa tester... Trenutno se nagibam k nakupu preko spletne dražbe, ker lahko pride do 5000 eur ceneje, kot pri nas. Tudi raje vidim, kje vse je bil avto podrajsan in poškodovat ter to potem dam sam popravit (ali pa ne), kot pa da mi nekdo to prikrije ter našminka avto, jaz pa mislim da sem kupil kot novega.

Glede na to, da je tako velika razlika v ceni, pa če malo gledam, katerih serij se treba ogibat, imam kar nekaj € rezerve v ceni, da kaj porihtam. Tudi garancija, ki ti jo da (če jo sploh da) avtonet švercer, ki v treh letih 5x spremeni firmo, ni baš neka garancija. Še vedno raje vidim, da se naserjem sam, kot pa da me naserje nekdo, ki še osnovne šole nima končane (brez zamere tistim, ki je nimajo, pa delajo pošteno).

Mogoče se pa motim....