Mal bi moral shujšat =/

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ja nč, pol so te pa geni z*ebal.
Od zdej naprej se boš samo še redil. Če boš fejst priden, boš ostal na tem, kar maš zdej.
Je bila v družini debelost?

Jp, vsi so bolj huge razen jaz sem zgoljav z bauhom
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
www.maxximum-portal.com

Sicer je pa Škrat Bolfenk imel pravi govor za vas, ki si želite shujšati, pa ne morem najti nikjer
grin1.gif

Sprememba ni le drugačna hrana, ampak način življenja, ker ti zj.ebe cel sistem, ki ga imaš zdaj
smile-1.gif

Aja, btw, čisto iz principa ji spusti eno tako: cjeeeeee, od kdaj te maš ti celulit??
evil.gif

Dober link
zmaga.gif

Tisto o celulitu pa ni dobra ideja
ne-ne-1.gif

B81

22. jul 2007
37.941
11.128
113
Kaj te ne....ti ji daš milo za žajfo, ona tebi blaupunkt na oko, pa rešeno...
smile-1.gif

Ja za tisti portal gre en dan, če hočeš kaj izvedet
smile-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz sem jih dol dal 35 kg, beljakovine, ogljikovi hidrati ter maščobe, vse mora biti nepredelano.
Beljakovine: tuna, jajca, pišč.file, konjsko meso, goveje meso
OH: riž, ovseni
M: olivno, oreški
+ zelenjava

itd.

Ni velik izbire, ampak se da shujšat. Ne rabiš jemat razne dodatke, kot bilderji, ali pa tisti, ki so na maximum forumu, ti samo črtaj določeno hrano iz jedilnika in jej to kar sem ti omenil zgoraj, jaz sem se ponovno rodil.

Pred dieto, ko sem imel še kakšnih 115kg sem po 1 uri hoje šel v postlo spat, tako sem bil zmatran, danes ti isto 1 uro tečem, naj bo klanec, navzdol po tem pa grem še kaj delat, in niti malo me ne jebe spanec, danes npr. celi dan delal, šel tečt, prenašal težke stvari pa sem brez kave še čist tak, kot zjutraj, jem pa samo tako hrano zdravo, nepredelano...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Ma veš kaj, ti le bodi priden in se drži dijete oz zdravega živleja. Mam vamp ampak se je jezim nase temveč na mojo, ker tako kuha. Ko bo teb ena taka kuhala, se tud ne boš več lepega delal. Polek kosilnice in otrok bom mogu še en šport najdet. Že od nekdaj me veseli ribištvo.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ej mene zanima, kako vam rata, da ob poznih urah ne jeste? Jaz sem malo bolj ponočnjak in ponoči postanem lačen... in mam velike težave zaspat, če je želodec prazen. Tako da se ponavadi ponoči kar dobro napokam
smile-1.gif
sicer je moj indeks v mejah normale, ampak vsen bi rad fuknu dol ene 5 kil.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
če boš čez dan dobr in kvalitetno jedu, ma ga ni hudiča da boš čez noč lačn, prvič slišm da bi se kdo ponoč zbudu pa šou jest
wink-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jaz sem jih dol dal 35 kg, beljakovine, ogljikovi hidrati ter maščobe, vse mora biti nepredelano.
Beljakovine: tuna, jajca, pišč.file, konjsko meso, goveje meso
OH: riž, ovseni
M: olivno, oreški
+ zelenjava

Imaš kake jedilnike oz kake linke do njih?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Jedilinik si lahko sestaviš sam (kot že napisano, ob predpostavki, da ločiš vsaj osnove: B, OH, M):

Zjutraj: Obrok 1/2 obroka OH + 1/2 obroka B (M ne bom pisal namenoma) + tega glej, da vneseš vsaj malo fruktoze, vendar ni potrebno pretiravati (pojej banano ali dve in maš dovolj "cukra")
Kosilo: 3/4 obroka B + 1/4 obroka OH, če je na spisku kakšen krompir, če imaš na spisku pa npr. kašo pa lahko mirno povečaš dozo OH (vendar ne "šparaj" pri beljakovinah)
Zvečer: 1/1 obrok B (pa ne jajc, raje kakšno skuto)ž

Za vmesne obroke med napisanimi pa se filaj s sadjem in zelenjavo. No, zelenjave jej veliko pri vseh obrokih. Spij tudi kakšno črno kavo (nesladkano). Te bo "poterala" na sekret.
smile-1.gif
Lahko začneš konzumirati tudi zeleni čaj...

Skratka, opcij je malo morje in marsikdo se s tem kar sem pravkar napisal ne bi strinjal ali bi pa marsikaj popravil, saj obstaja 1000 in 1 teorija o tem kaj je zdravo za jesti in kaj ni, ter še dvakrat več načinov na kakšen način jesti. Imaš razne paleodiete, pa še mnogo drugih, vendar mora vsak sam pri sebi vedeti kaj mu najbolj odgovarja. To kar sem zapisal, je meni osebno nekako še najbolj ustrezno. Marsikomu pa ni.
Lahko si prebereš tudi tale "blog": KLIKNI, tam pod sekcijo "Diet". Torej spet en x način...
smile-1.gif

Mrle

Zelenc'
12. jan 2011
6
0
1
Moje mnenje:

za samo hujšanje je v resnici potreben le en pogoj - pojesti oziroma vnesti manj kalorij kot jih telo porabi v določenem obdobju. Pri tem praktično ni pomemben čas vnosa (zjutraj, čez dan, pred spanjem...), frekvenca (vse v enem obroku, razdeljeno v več manjših obrokov...) in niti ne sama sestava hrane (maščobe, OH, proteini), dokler je ta dovolj uravnotežena.

Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ni tako enostavno Mrle, sklepaš pravilno, manj vneseš in več porabiš, ampak, če bi bilo tako izzi bi vsi tako počeli, point je v metabolizmu, če ti ješ malo in manj, kot porabi metabolizem se bodo kilogrami samo stabilizirali ali pa celo naraščali.
Jaz sedaj jem celo manj, kot med dieto pa ne hujšam, in niti se ne redim, ker vse porabim, če bi spet prešel na tisto kvalitetno hrano, vsak grižljaj bi hujšal

Zato svetujem, nisem trener, ampak nekaj vem, kvalitetna hrana + uteži + kardio TO JE TO.
Treba obvezno pokrit metabolizem cca 2000 kcal za moške to je to, če bi samo miroval, s tem ko se gibaš, tečeš, delaš z utežmi se poabi zviša še za okoli 1000kcal ali +-, treba računat kalkolator, jest je potrebno sproti in po malem.

Kaj jest recimo jaz bi začel s kakšnim ovsenimi kosmiči na mleku oz. vodi, potem bi za malico pojedel kako skuto, kosilo riž + pišč.file + solata z prelitim olivcem, malica 2 kake oreščke, večerja spet kakšna tuna, pa še ena večerja tud lahko skuta.
Banane jaz nebi svetoval, ampak OK, če že potem največ 2 enoti na dan tekom dneva, banana + kak drug sadež, najboljši so te borovnice, pa gozdne jagode oz roibidnice, maline..., zato sem pa tud doma vse pobral/pojedel

Druga dan bi zamenjal skuto za jajca in pišč.file za konjsko meso ali goveje meso. Maščobe ostanejo.

Vode treba spit 3 litre.

Treba pa se je zavedat, d aje draga hrana, pišč.file/tuna/skuta še ne toliko, kot kakšno konsjko meso, goveje meso, oreščki, olivno olje itd.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Sodelavc je hotu it z 150 na 110 pa se je na 130kg ustavu in ni šlo več
rolleyes-1.gif

Tm ene 5-6 kg gre z lahkoto, no pol je pa kriza počas
smile-1.gif

Sam sm od 1.1. šu na polno (do six packa se ne ustavm
evil.gif
) in je do danes šlo 12 kg dol, je pa res da gre čedalje težje dol ne glede na to da sm min 2h aktivn/dan

Kruh,pizze, pivo oz. bilo kak alkohol - no way
ne-ne-1.gif

Pa pazit moraš da ob hujšanju zgubljaš maščobo in ne tudi mišic ali pa še v slabšem primeru da bi jedu napačno hrano in bi bolj zgublju na mišicah pa začne vse viset z tebe
uf-1.gif
pa aktivn moraš bit obvezno min 1h / dan...

LP,S

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Ni tako enostavno Mrle, sklepaš pravilno, manj vneseš in več porabiš, ampak, če bi bilo tako izzi bi vsi tako počeli, point je v metabolizmu, če ti ješ malo in manj, kot porabi metabolizem se bodo kilogrami samo stabilizirali ali pa celo naraščali.
Točno tako. Če stradaš telo, bo to začelo porabljati mišično maso, maščobo pa bo prihranilo za "hude čase", saj je maščobno tkivo rezerva. Se pravi, da z izgubo mišične mase izgubiš glavne porabnike, ki kurijo kalorije.

Mrle

Zelenc'
12. jan 2011
6
0
1
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jaz sedaj jem celo manj, kot med dieto pa ne hujšam, in niti se ne redim, ker vse porabim, če bi spet prešel na tisto kvalitetno hrano, vsak grižljaj bi hujšal

Ne razumem, kako lahko ob manjšem kaloričnem vnosu, kot ga porabi metabolizem, kilogrami naraščajo (seveda ne upoštevamo možnih razlik v teži zaradi vode in neprebavljene hrane). Če želiš v nekem obdobju pridobiti 1kg maščobne zaloge, moraš v tem času narediti za cca 9000 kalorij presežka. Če se jih želiš znebiti, moraš narediti enako negativno razliko. Drugače ne gre. Telo kalorije v obliki maščob skladišči samo takrat, ko jih ne more sproti dovolj porabljati/izkoriščati.

Mrle

Zelenc'
12. jan 2011
6
0
1
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Točno tako. Če stradaš telo, bo to začelo porabljati mišično maso, maščobo pa bo prihranilo za "hude čase", saj je maščobno tkivo rezerva. Se pravi, da z izgubo mišične mase izgubiš glavne porabnike, ki kurijo kalorije.

Največji porabniki v smislu skupne porabe kalorij so možgani, srce, jetra, ledvice ter ostali notranji organi. Povečanje ali zmanjšanje mase skeletnih mišic zelo malo vpliva na končno energijsko porabo. 1kg mišic na primer porabi zgolj okoli 12 kcal/d.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No sem nabavil malo zdrave hrane...jajca (najdražja), mleko Q10 neki, skuto Spar, mislije Spar sadne in polnozrnate, jogurt navadni... Uspelo mi je skuhat 3 jajca in 2 že pojesti, pa eno dozo mislijev zjogurtom, njam. Res pa da še po malo kruha zraven pojem
redface-1.gif

20 ravninskih km na biciklu + tuš vmes
smile-1.gif