Majhni dizli

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Jst mam Ibizo l.98 1.9TDI, poraba 4.2L. Pa tudi sekiram se ne, ko me vsake toliko kdo butne na kakšnem parkirišču .. => skratka: avto, ki služi meni in ne jaz za avto
tongue-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz
Zanimiva debata se je razvila.
Sem gledal tudi za bencinskimi mlinčki, pa se mi zdi, da ga moraš preveč gonit, da se kam premakne, kar se pozna tudi na porabi..
Dizla me je pa po drugi strani strah ravno zaradi izrednih stroškov. Vsak avto, ki je redno servisiran in vožen po pameti, zna lepo delat.
Ampak komu zaupat v teh časih?
Vem, da imajo v kakšnih avto hišah tudi pregled vozil. Plačaš nekaj in ti avto dajo na dvigalo, ga pregledajo in podajo strokovno mnenje. Samo tukaj je spet vprašanje, ali temu zaupat, ali ne. Poleg tega pa ni nujno, da bodo odkrili, da ti bo crknila turbina, ko boš speljal z njihovega dvorišča.

Kolega je imel dobre izkušnje s toyoto na Viču, ko je pripeljal corolo verso(1.8) na pregled pred nakupom in so mu vse pregledali. Kaj bo v kratkem za zamenjat, ali je avto na splošno ok ipd... Bila pa je cena manj kot 10kSIT.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Dvomim da lahko na eh pregledih odkrijejo naoake ki se bodo v kratkem pojavie na kakih senzorjih in kaj podobnga. Kako pa recimo ugotoviš da bo žarnica crknila čez 10 ur gorenja? S senzorji in podobno elektronko pa ni veliko drugače.
Turbino in injektorje se da še mogoče kako "preverit" vse ostalo je pa bolj "ugibanje"

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ejga, kaj pa kak lupo 3L? kolega je reku, da če ga je lepo vozu, mu je pil cca. 4-4.5L. Če ga je prtisku (kokr se ga pač da...), nekaj L več
grims-1.gif
.

Če te VW ne moti, poglej še v to smer. Razen, če ni premajhen...
rolleyes-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hm, potem bi skoraj raje polota 1.4tdi kot lupota. Sem slišal, da lupo 3l/100 niti od blizu ne vidi
d055.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ok, pa koliko bi radi, da vam spije avto? 1 liter na 100 km? Povprečni Slovenc med vožnjo rukne več alkohola na 100 km pa mu ni treba porivati tone plehovja, le pivski trebuh.

Kar je v rangu 5-6 litrov na 100 je super. Je pa marsikaj uporabnega pri tej porabi, torej je treba gledati še na užitek v vožnji in ceno avtomobila. Jaz bi recimo v tem rangu porabi čisto zlahka preživel s Cliom dCi, če bi Renault poznal 4 leta garancije brez omejitve prevoženih kilometrov. V mojem primeru bi to pomenilo skoraj četrt milijona kilometrov, kar bi bil itak neverjeten dosežek za Renaultov dizel.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
100
2
18
Kaj pa mogoče kakšna Cordoba in SDI motor? Pelje se kot normalen avto, poraba je 4.5 - 5, crkne verjetno ne tako hitro.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Spet se malo posplošuje... kolega ima (clio)1.5dci 82KM (konj gor al dol), pa razen rednih servisov ni stroška z njemu. Poraba po BC-ju tu mi zdi, da jo ima 5.1. jo je pa spravil na manj kot 5...
pa stemu, da se da v Cliotu (glede na rang avtomobila) zlo dobr vozt...
wink-1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
108
63
Moja poraba v cliotu je najvec 5,5 l ce vozim po avtocesti 150km/h (80KM), ce vozim 90-110 km/hj e poraba pod 4l. Glej pa kaj so zgoraj pisali o teh motorjih - in se varuj chipanih, ki so 65 konjev nabili na 100 konjev.

LP P

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
O porabi 3l sem govoril zato, ker to na veliko reklamirajo, dosežeš pa je žal ne - a je tko nerazumljivo napisano ali kaj?

Sicer sem pa o yarisih slišal da se ga da normalno vozit pod 5.
Pa od fieste 1.4tdci je baje v redu. Clio pa kakor kašen... Eni delajo tud z 200kkm brez problema, eni pa prej začnejo delat probelme. Čisto odvisno na kaj nabašeš...

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Itak so ti 3 litri mišljeni samo za dizelski Lupo, ki pa ni bil ravno poceni. Bencinar porabi morda malenkost manj kot Polo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Pa tale 1.4D yaris sploh leti kam? Kolko je max speed in poraba pri tej hitrosti? Kako je recimo z hrupom v kabini če se človek pelje 150kmh ali več?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Aja dečki..kaj pa alfa 147 ? JTD motorji bi naj bili najboljši izmed dizlov, če se ne motim?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
147 ni več mali dizel in 1.9 že kar konkretno gre.
če kupuješ avto ki bo po AC letel več kot kot 150km/h potem odmisli malega bencinarja in malega dizla ker bo to samo matranje avta.računaj da imajo ti avti končno hitrost nekje med 150 in 170km/h.torej bo materijal kar konkretno obremenjen.zata ko vonjo naj bo bencinar ali dizel vsaj 1.6

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik shift pravi:
147 ni več mali dizel in 1.9 že kar konkretno gre.
če kupuješ avto ki bo po AC letel več kot kot 150km/h potem odmisli malega bencinarja in malega dizla ker bo to samo matranje avta.računaj da imajo ti avti končno hitrost nekje med 150 in 170km/h.torej bo materijal kar konkretno obremenjen.zata ko vonjo naj bo bencinar ali dizel vsaj 1.6

Yaris ima končno nekje pri 175 do 180. Dizel pa se ne matra tako kot bencinar. V principu je recimo Yaris D4D neprimerno boljši za na avtocesto. Bencinarji so precej tišji samo pri nižjih brzinah/vrtljajih.
Če pa je stalnica furat med 150 in 170, pa bi jaz gledal DVA razreda višje. Če je pa to enkrat za it na morje ali kaj podobnega z gasom do daske po avtocesti, se mi pa zdi večji avto metanje denarja stran.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Še jaz povem nekaj besed.
Imam clia dci, 100 konjsko verzijo. Trenutno mi BC kaže 4.3L, se pravi dejansko je to ene 4.5L. Vozim se pa iz Cerklej v Lj. Se pravi, primestna, mestna in avtocesta. To je normalna vožnja, sem pa tja ga malce 'zahodim' načeloma pa prestavljam pri okoli 2000-2500 obratov. Če izklopim economy mode je poraba po BC cirka 4.8, se pravi dejansko okoli 5ih litrov.

Zdej al se to splača al ne, me niti kaj dosti ne gane. Vem samo to da, ko sem se vsedel v 1.4 verzijo tisto ni šlo ama nikamor
smile-1.gif

Kar se pa tiče servisov. zaenkrat kaj posebnega ni bilo. Pa čeprav je Renault, zdele konec meseca bo generalka, potem pa dalje nabirat kilometre. Da pa avta ne bi kupil samo zaradi tega ker je dizel in se lahko pokvari (razen če je res že očitno , da je njegova zima že zelo blizu) mi je pa brez veze.

To je potem podobno pri babah. V takem primeru bi rekel, oh ta je pa tko huda te pa noče met, ker bom imel pol same probleme z njo
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Še jaz povem nekaj besed.
Imam clia dci, 100 konjsko verzijo. Trenutno mi BC kaže 4.3L, se pravi dejansko je to ene 4.5L. Vozim se pa iz Cerklej v Lj. Se pravi, primestna, mestna in avtocesta. To je normalna vožnja, sem pa tja ga malce 'zahodim' načeloma pa prestavljam pri okoli 2000-2500 obratov. Če izklopim economy mode je poraba po BC cirka 4.8, se pravi dejansko okoli 5ih litrov.

Zdej al se to splača al ne, me niti kaj dosti ne gane. Vem samo to da, ko sem se vsedel v 1.4 verzijo tisto ni šlo ama nikamor
smile-1.gif

Kar se pa tiče servisov. zaenkrat kaj posebnega ni bilo. Pa čeprav je Renault, zdele konec meseca bo generalka, potem pa dalje nabirat kilometre. Da pa avta ne bi kupil samo zaradi tega ker je dizel in se lahko pokvari (razen če je res že očitno , da je njegova zima že zelo blizu) mi je pa brez veze.

To je potem podobno pri babah. V takem primeru bi rekel, oh ta je pa tko huda te pa noče met, ker bom imel pol same probleme z njo
smile-1.gif

Koliko km imaš pa prevoženih, da boš delal generalko? Ali misliš velik servis?
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
To je normalno, ja. Če bi delal pri teh kilometrih generalko bi bilo pa malo čudno.
smile-1.gif