Mačke

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
ah daj no.. zračunaj si malo.. mačka ki ma 2x na leto pet mladičev, pa od tega so v vsakem leglu sam 2 samici.. kolko jih pride ven v 5 letih? pol pa jih pobijajo pa utapljajo, pa jih tudi nič ne vprašajo.. pa si že vidla mačka ki po enotedenskem gonjenju pride domov? vrjetno se super počuti.. ampak sam da je celi.. (čeprav ga takrat pol fali ne sam njegova jajca)

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
moj pes pa kar sam rine v avto....peljemo ga pa samo k veterinarju z njim.....ne vem kako to...
pri veterinarju je samo problem ker če en pes v ordinaciji zacvili ali zalaja je konec....to ponori....pol pa ti zadržuj tistih slabih 50kg....povsod se pusti šlatat, razen po gobcu ne in po riti....mu je hotu veterinar termometer v rit porinit....je takoj prenehal
smile-1.gif

in ne pusti se dvigat....vse se opravi na tleh....drugače se ga uspava...
...aja hodit more po sredini hodnikov.....drugače zgleda da špara tisti urin za celo ordinacijo....kot da ve koliko vogalov..:)

btw....obstajajo tudi drugi izhodi v ordinacijo, sobo.....ponavadi gredo nesocialne živali tam skozi....

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik Babette pravi:
Chick, humano gor al pa dol, to je tko da ti nekdo vzame del tebe, brez vprasanja.
Sem mnenja, da ce nemores shajat s tem, si kupi ptica al pa kaj takega, kjer se jim nebo gonilo
wink-1.gif

Se do ene mere strinjam s teboj, ampak imam malo drugačno toleranco glede tega.
wink-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik medvedka pravi:

... na začetku mi je pod pazduho skrivala glavo, na koncu fure pa je s sprednjimi tacami že na šipi stala.. radovednost
grin1.gif
Po mojem ni bla radovednost, ampak lovljenje svežega zraka
grin1.gif

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
KSZ, malce je offtopic, ampak si ne morem pomagat, moram malce izliti svojo jezo.

Včeraj se mi je naš maček polulal po postelji. Skozi deko, "kouter", rjuho, je prišlo vse do ležišča. Novega ležišča, za katerega sem pred tremi dnevi odštel 400 eur. Trikrat sem ga že opral z nekimi posebnimi čistili, a vonj še vedno ostaja. Da ne govorim, da tudi spat nisem mogel doma.

A so mačke zamerljive živali? Pol ure pred "dogodkom" sem ga namreč okopal, česar pa ne počne najraje. Se mi je mogoče malce maščeval?
confused-1.gif

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
kolko pa je star? to je naša mačka tudi začela delat, pa opazla sem da je precej vode popila.. pa smo šli do veterinarja in je ugotovil da ma že malo opešane ledvice (10 let stara mačka).. in zdaj lahko je sam neko dietno hrano, pa se je ful popravlo.. ne pije več tolko, pa lula tudi ne..

zamerljive? itaq
grin1.gif

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Poskusi s kisom (sicer tudi smrdi, ampak še vedno manj).
Čeprav sem malo skeptična, da bo uspelo, ker je verjetno pronicalo v globine...

Kis je poleg Domestosa (neredčenega) edina učinkovita stvar, ki jo poznam, samo Domestosa ne moreš zlivat kamor se ti (oz. mačku:)) ravno zdi.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Moj muci je tud brezjajčnik in se ima čist fajn. Sam poglejte to lepoto.
srce-1.gif

klik

Točno tole lahko tudi jaz napišem za našega. Slike pa ne bom obavil, ker si jo že ti. Črni lepotec.
srce-1.gif

Našemu prevoz v avtu ne dela nobenih problemov. Ima sicer transportno kletko, v kateri tudi občasno spi, vendar jo redko uporabljamo. Vsak dan, če je suho vreme, ga peljemo z avtom na sprehod, na travnik, kak kilometer iz mesta. Če slučajno pozabimo, že najde način, da nas opozori na sprehod. Kadar dežuje ali sneži, ga pa na noben način ne spraviš ven. Takrat naredimo sprehod po stopnišču bloka in ima dovolj.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Moj muci ni glih oboževalec vožnje, je pa med njo zelo firbčen in smešen. Najraje je v taki pozi, da z zadnjimi tačkami stoji na zadnjem sedežu, s sprednjimi pa naslonjen na šoferjevega, zraven pa smešno guga z glavo gor pa dol. Vse skupaj pa spremljajo čudni glasovi. Se pa zelo redko vozi v avtu saj se mi zdi, da je to zanj preveč stresno tako da se je izogibamo.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Ha ha, spomnim se, kako sem vozila mačka k veterinarju (preden smo kupili čajbo). Jaz vozila, on pa meni na rami čepel in tulil. Verjetno marsikateremu, ki me je videl, ni bilo nič jasno.

Se mi pa je enkrat zgodilo, da sem peljala enega drugega mačka k veterinarju in so imeli tisti dan cepljenje psov! Sem mislila, da se mu bo zmešalo... svetlorjav dolgodlak paničen maček v naročju, jaz oblečena v črne cunje - par ur sem porabila, da sem spravila vse dlake dol!

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Jaz sem dooolgo časa nazaj nosla mačko sterilizirat, in pol ko je blo treba šive ven pobrat, me ni mogo nihče peljat, pa sem mačko pobasala v naročje pa peš.. še prej pa ovratnico gor, da mi ni mogla z rok spizdit, kr ne mara nošenja
grin1.gif

Domov sem prišla ko jeti.. Ko da bi mačka prej eno leto na meni spala..
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Hja, se strinjam z babetko. Kdor ni sposoben sprejeti dejstva, da se mački pač gonijo, naj mačka nima. Kje pa piše, da ga morate imeti, pohabljalci bedni?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Prepovedano je in se šteje za mučenje živali popolno ali delno amputiranje telesnih delov in popolni ali delni odvzem ali uničenje organov ali tkiv vretenčarjev, ki je storjeno naklepno, razen če je:
– poseg po veterinarski presoji potreben za ugotavljanje bolezni in za rešitev ali ozdravljenje živali;
– poseg v znanstveno-raziskovalne namene v skladu s predpisi;
– sterilizacija oziroma kastracija potrebna za zmanjšanje razmnoževanja živali;
– popoln ali delni odvzem organov ali tkiv potreben za transplantacijo, za vzgajanje celičnih ali tkivnih kultur ali pregled izoliranih organov, tkiv ali celic;

.

.

.