MAC

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
Vidim, da imas kar nekaj izkusenj z macom in me zanima ce slucajno uporabljas remote desktop. Mislim, koliko je smiselno poleg OS X poganjati se navadne windowse, oziroma je to sploh mogoce? Namrec, zelo mi je vsec novi macbook, ampak nujno rabim nekaj aplikacij, ki jih za maca ni na voljo.

Nabaviš si Parallelse in na notebook nainštaliraš še Wintendote. Wintendo aplikacije lahko nato poganjaš kar iz OS X okolja.
zmaga.gif

http://www.parallels.com/en/products/desktop/

Windows Remote Desktop klient za OS X je tudi na voljo, če se želiš povezovati na Windows strežnike ali PCje iz svojega Mac-a.
http://www.microsoft.com/mac/products/remote-desktop/default.mspx

Ogo

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Asus?????? Ah dej no, zdej pa že malo pretiravaš. Asus je plastik fantastik. Zavedat pa se moraš, da je katerikoli Mac konkurenčen kateremukoli PC prenosniku že zaradi programske opreme, ki jo dobiš zraven.

AsusTek sestavlja določene modele Applovih računal.
wink-1.gif

Ogo

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
preberi si zadnji test v monitorju ali connectu se ne spomnem čist točno kjer niti ni bil testiran mac ampak so ga dali samo v pimerjavo... test pa je bil toshiba r500

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
bonk.gif
s temle komentarjem si povedal vse namreč, nekje si omenil da si prodal že prenekateri laptop nažalost pa s tem komentarjem kažeš svojo neizobraženost namreč, če bi bil količ kaj prodajalca bi imel analizo kdo in kaj je asus pripravljeno... za koga proizvaja in kaj so njihovi cilji potem bi videl da je na mnogih trgih pobral abrandom velik del pogače, da je sicer pri nas samo zaradi mentalnih ovir in neustrezne podpore v podrejenem položaju ampak to se lahko hitro spremeni lahko pa zaradi raličnih interesov res da pade v vodo - ampak to niti približno ne zaradi samega izdelka po sebi

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Ja? Prepričaj me v nasprotno, torej, da Asus NI plastik fantastik. Pokaži mi naprimer enega, ki ima titanovo, aluminijasto ali pa magnezijevo ohišje, da razrešiva dilemo o plastik fantastiku. Ko boš to uspel pa bova šla korak naprej in mi boš pokazal en pošten posloven subjekt, ki uporablja asusove mašine (govoriva o kompletu - torej mašina ali prenosnik) več kot dve leti (takih, ki so jih samo eno leto tudi jaz poznam ene par:)). Do takrat pa drži jezik.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
777
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Imaš več možnosti - lahko poganjaš winse v virtualni mašini, presenečen boš kako dobro to dela.

Jaz sem bolj negativno presenecen... ker Parallels ali VMWare Fusion dela pocaaaasiii... ravno tako pocasi kot MAC OS preko VMWare na Windowsih ...

Veliko bolje je uporabit dualboot (Bootcamp) ...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Imaš več možnosti - lahko poganjaš winse v virtualni mašini, presenečen boš kako dobro to dela.

Jaz sem bolj negativno presenecen... ker Parallels ali VMWare Fusion dela pocaaaasiii... ravno tako pocasi kot MAC OS preko VMWare na Windowsih ...

Veliko bolje je uporabit dualboot (Bootcamp) ...

Virtualizacija pač jemlje svoj performančni davek. Samo za kakšne simpl reči laufat, je pa Parallels ful kul.
No, jaz na Mac-u uporabljam striktno Mac OS X aplikacije, Wintendota imam več kot dovolj v službi.
smile-1.gif

Ogo

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
777
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz sem probal enkrat slike narocat, ker so fotostudii se vedno bolj leseni in imajo vse samo za WIN
smile-1.gif
...

Pa je bilo tako obupno pocasno, da sem raje zalaufal notebook in naredil preko njega
smile-1.gif
...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Mogoče kdo ve, ali pride naslednje leto dejansko nova generacija Macbookov? Tile, ki so bili pred kratkim predstavljeni, ne prinašajo ravno revolucionarnih sprememb. Zna bit pa "multi-touch" touchpad kul.
smile-1.gif

andrej

Pripravnik
20. maj 2007
50
0
6
Tega nihče ne ve, lahko le ugibamo ..
Vso tehnologijo iz MacBook Air so vgradili že v osnovni in pro macbook, tako da nekaj časa večjih revolucij najvrjetneje ne bo, morda le vizualno (design iMaca so spremenili lansko leto, iPode prav tako .. tako da na novo srajčko čakjo le še prenosniki ..). Nadgrajevali bodo iPode, iPhone, AppleTV, .. strojna oprema v prenosnih računalnikih je pa že danes super.

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Če slučajno uporabljaš MS OWA, potem MAC ni najoptimalnejša izbira, ker MS ne ponuja več aktualen ("kao" varen) IE za uporabo na MAC-u. Če pa delaš preko drugega browserja pa imaš kar precej okrnjene funkcije na voljo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Ja? Prepričaj me v nasprotno, torej, da Asus NI plastik fantastik. Pokaži mi naprimer enega, ki ima titanovo, aluminijasto ali pa magnezijevo ohišje, da razrešiva dilemo o plastik fantastiku. Ko boš to uspel pa bova šla korak naprej in mi boš pokazal en pošten posloven subjekt, ki uporablja asusove mašine (govoriva o kompletu - torej mašina ali prenosnik) več kot dve leti (takih, ki so jih samo eno leto tudi jaz poznam ene par:)). Do takrat pa drži jezik.

Kakor je meni znano Asus že nekaj časa sodeluje tud z Applom (Macbooki, iPod, Shuffle....)

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
poleg tega da je eden največjih oem proizvajalcev si velik del pogače jemlje v zadnjem letu tudi pod svojo blagovno znamko... amaterju oz kvazi znalcu kot je cbb tega itak ne boš dopovedal...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:

Ti pa si clueless
stupid-1.gif

1) Asus je podizvajalec Appla
2) Asus je v proizvodnji uporabil vse od bambusa (Eco Book) do titaniuma&co (Asus VX3)

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
ti tudi:) Govoril sem o tistemu, kar je na voljo in kar je bilo na voljo, ne pa o tistem kar bo nekoč na voljo. Mogoče. Aja, še vedno mi nihče ne zna pokazat nekega resnega uporabnika asus-ovih prenosnikov....

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
ti tudi:) Govoril sem o tistemu, kar je na voljo in kar je bilo na voljo, ne pa o tistem kar bo nekoč na voljo. Mogoče. Aja, še vedno mi nihče ne zna pokazat nekega resnega uporabnika asus-ovih prenosnikov....

TUJINA
SLOVENIJA

usnje, magnezij, titanium, ...
shocked-1.gif

Asus naredi prenosnik, Apple Computer INC. uporablja prenosnik -> Apple Computer INC ni resen poslovni subjekt?!
hysterical-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
seveda boš ti z lahkoto pokazal resni poslovni subjekt kjer vsi povrsti uporabljajo mace tako laptop kot desktop...
pojma nimaš o čem govoriš oz pojma nimaš kaj asus nudi - pa da se ne bomo narobe razumeli asus mi je prej hud trn v peti kot pa nekaj kar bi mi bilo v korist...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
777
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> Aja, še vedno mi nihče ne zna pokazat nekega resnega uporabnika asus-ovih prenosnikov....

V istem kotlu je potem tudi Apple
evil.gif

Drzavne firme (in taveliki koncerni) tako poznajo le IBM, HP/Compaq in mogoce se Dell (pa sem in tja kaksen Fujitsu Siemens) ... ostale ponudbe sploh ne poznajo ...
cool-1.gif

Pa sem preprican, da ne zaradi kakovosti le-teh... ampak zato, ker taveliki znajo bolje podkupovati...
rolleyes-1.gif

Pa da ne po pomote... Sam tudi ne bi vzel Asus-a (Eee PC je izjema
smile-1.gif
) ...