MAC

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
kje bi lahko kupil
zmaga.gif
Apple??

podarjam 20 altou

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
V ITA v mediaworld-u (Trst ali Videm) so najcenejsi. Jaz sem dubu lih v akciji sicer 24" skupaj z all-in-one tiskalnikom Epson ter 2 leti garancije...za 1.749€...kar je cca. 80€ ceneje kot pri nas...tako da ce si zraven meje se ti splaca...

Lp Primoz

p.s. Direkt link ...cena 1.449€...Sicer mas instaliran ze Leopard v ITA a za ponoven install mislim da ni problemov
cool-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz...

Na koliko časa pride ven nova generacija iMac-ov ter za kdaj je napovedana naslednja?

lp

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
ksz...

Na koliko časa pride ven nova generacija iMac-ov ter za kdaj je napovedana naslednja?

lp

Generacija enkrat na 3 leta, kar pomeni, da se boš še orenk načakal, izboljšave trenutnih modelov so pa aktualne enkrat na pol leta ali pa tudi manj, odvisno za kako velike spremembe gre.

Ogo

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
ne spoznam se ravno na te čarunalnike. pa so konkurenčni npr intelu oz ASUSu..? ker cena je ogromna ( 1700€)
shocked-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
ne spoznam se ravno na te čarunalnike. pa so konkurenčni npr intelu oz ASUSu..? ker cena je ogromna ( 1700€)
shocked-1.gif

Odvisno kaj iščeš. A želiš Toyoto ali BMW.
smile-1.gif

So pa v nekaterih segmentih, predvsem pri high end notebookih, pri Apple-u spodobno poceni, če ne celo cenejši od navlake konkurentov. Predvsem, pa so v marsikaterem detajlu nekaj let pred konkurenco, ostala navlaka je pač standardna. Pa računaj, da dobiš zraven operacijski sistem OS X in aplikacije zanj, ki so svet zase in za marsikoga v principu glavni namen nakupa Applovega računalnika. Za Windblowse laufat je res dovolj kak poceni Asus ali kar no name računalo.
smile-1.gif

Ogo

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Vidim, da imas kar nekaj izkusenj z macom in me zanima ce slucajno uporabljas remote desktop. Mislim, koliko je smiselno poleg OS X poganjati se navadne windowse, oziroma je to sploh mogoce? Namrec, zelo mi je vsec novi macbook, ampak nujno rabim nekaj aplikacij, ki jih za maca ni na voljo.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Asus?????? Ah dej no, zdej pa že malo pretiravaš. Asus je plastik fantastik. Zavedat pa se moraš, da je katerikoli Mac konkurenčen kateremukoli PC prenosniku že zaradi programske opreme, ki jo dobiš zraven.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Imaš več možnosti - lahko poganjaš winse v virtualni mašini, presenečen boš kako dobro to dela. Lahko pa jih namestiš na računalnik čisto običajno. Macbooki imajo intelove procesorje in z windowsi delujejo kot kateri koli drug prenosnik. Vsaj enako dobro, če ne bolje.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Odlično. Torej je možno poganjati oba operacijska sistema. Hvala za info, zvezdice so že padle
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
No no... pretiravat pa tud ni treba
grin1.gif
Sicer delajo windowsi preko bootcampa performančno čist dobr (sem lahko predvajal tudi 20Gb full HD film na 2ghz macbooku), a da delajo enako dobro oz. bolje kot na navadnem PCju je pa vseeno pretiravanje. Driverji so še vedno daleč od optimalnega (ko sem zadnjič probal trackpad v windowsih še vedno ni podpiral "tap to click"). Potem je problem še tipkovnica, ki se jo sicer da urediti s keyboard remapperjem. Baterija v windowsih tudi zdrži pol manj kot v macosu, kar kaže na to, da je power management slabo narejen in verjetno bi lahko še marsikaj naštel... Se da relativno normalno uporabljati Windowse na mac-u, a le kot sekundarni OS. Kdor želi biti večino časa v windowsih, naj si raje kupi "navadnega" prenosnika.

PS: jaz bom pa še vedno ostal na Mac-u
grin1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
ma kako se že reče uni drugi firmi, ki je baje boljša od intela?

aja pa jz sm primerju Maca in navadn PC, ne prenosnik