Lučka za ponoči ko grem scat

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Kaj nimate orentacije
sprasujem se.gif
sam lahko svojo bajto prehodim v temi ali z zavezanimi očmi jo imam v glavi . Drgače pa vse je možno tudi , da vklopite luæko z odsluženim daljincem daljincem za npr tv .Drugače se pa mislim ,da dobijo samolepilne , kjer jo nalimate na strop npr 2,5 visoko, toliko da vam je ne bo vkklapljal otrok ali žival , seveda mora imeti raven snop , ne pa kot je to rešeno pri običajnih senzorjih .

http://shrani.si/f/28/r9/1IA7mgEV/primer.jpg

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
jah fora je v tem, da je za spanje menda potrebna popolna tema, zato imam vgrajen tudi blackout rolo. Ponoči se ne vidi absolutno nič. Po poti pa so lahko postavljeni NLP-ji, kot so likalne mize z likalnikom, kakšen sušilec perila, kakšen copat, pes ali kaj podobnega, zato ni tako enostavno prislalomirat v wc, ne maram pa zdej sredi noči vžigat glavne luči, da me čist prebudijo. Nekaj idej je bilo kar dobrih, čeprav še vedno se mi zdi opcija z daljinskim vklopom male ledice še najboljša, samo je še nisem našel.
grin1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem enkrat nabavil v Lidlu eno lučko za v vtičnico ... LEd pa senzor gibanja .. porabi kak W elektrike, gori kakih 15 sekund ...

Imam jo v vtičnici v predsobi, tako ko odprem vrata sobe se prižge in dovolj osvetli prostor, da vidim do WC-ja ... zraven vrat WC pa ima tudi mačka WC in jedilnico, tako da ima tudi ona ponoči razsvetljavo, če jo prime lakota
smile-1.gif

Zelo zadovoljen z lučko
smile-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Jst sm nabavil dve taki lučki v Leclercu, okoli 3evre vsaka, mislim da jo proizvaja neko Si podjetje.

Podnevi se izključi, ko pade mrak pa se vključi in gori celo noč. Porabi pa 1W, torej praktično nič za mirno nočno sprehajanje. Sveti pa ravno prav, pa še usmerjaš lahko kam naj sveti.

$(KGrHqN,!nsE-)(Seh8iBP-ej2ciWg~~60_12.GIF

kajn

Guru
5. okt 2007
2.843
1.686
113
Iskajoč brata
midva imava lučko (8 LED-ic) za v štekar, na senzor za svetlobo. Imava jo v kopalnici in odprta vrata na hodnik. Lih prov osvetli, da se ne prebudis in da kaj vidis. Kupljeno v Merkurju, tam okol 10€. Pokur pa ful mal.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Torej kako imate to rešeno. Jaz hodim za osvetlitev s telefonom v roki scat, pa bi si kaj bolj sufisticiranega uredil. Torej ko vstanem bi moral prižgat luč, ki dovolj osvetli, da grem iz spalnice, preko kratkega hodnika v kopalnico. Torej lučka s senzorjem mi ne pride v poštev, ker če je nameščena pri postelji, da se takoj vklopi, potem ne bom v kopalnici nič videl. Pa še malega psa imamo, ki bi lahko ponoči luč vklopil če se kaj sprehaja ne vem. Idejno razmišljam, da bi imel eno malo led lučko na baterije nekje nad vrati kopalnice in bi jo moral vklopiti z daljinskim upravljalnikom - z gumbom. Pol bi imel ta gumb nad posteljo in samo prtisnem in se mi vklopi lučka pri kopalnici in mi je čisto zadosti, da vidim pot do tam in da se ne uščijem mimo.
grin1.gif

Ima kdo kakšno idejo?
pozdrav.gif

najbolje ti je sveča
smile-1.gif
narediš svoje pa greš nazaj proti spalnici ,tam jo pa pol ugasneš,da še imaš duh po njej ko se vležeš pa ta tastara f*** iz splanice spat v dnevno.

pozdrav.gif

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
jaz imam ravno malo boljše LED lučke s senzorjem, na baterije AA -dam polnilne, super zadeva, sem namestil tudi po hodniku - v glavnem, ne potrebujem več šlatat po steni za stikalo:). Toliko glejte, da imaš nastavljiv čas, svetloba itd.

eni imajo tudi na zvok -zvočno stikalo, samo meni ni všeč. Senzor gibanja je ful dobra rešitev

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik laksikon pravi:
jaz imam ravno malo boljše LED lučke s senzorjem, na baterije AA -dam polnilne, super zadeva, sem namestil tudi po hodniku - v glavnem, ne potrebujem več šlatat po steni za stikalo:). Toliko glejte, da imaš nastavljiv čas, svetloba itd.

eni imajo tudi na zvok -zvočno stikalo, samo meni ni všeč. Senzor gibanja je ful dobra rešitev

Če imaš možnost poslikaj pa prilepi dej.
cool-1.gif

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
ja pri nas je tudi, tudi Hofer je imel nekaj v ponudbi.
še SLO:
http://www.efekt-svetila.si/trgovina/svetila/nocne-in-prenosne-svetilke
http://www.conrad.si/No%26%232...A_25679_1900090

To morate pa sami se znajti, da senzor in svetloba pokrije območje, kjer želiš imeti. Sam sem bolj na skrivaj namestil, da ni moteče. Polnilne baterije pa tudi lep čas držijo, ker LED zelo malo pokuri. Jaz imam na 3xAA.
Tiste iz Hoferja tudi super delajo, sploh senzor je zelo občutljiv in daleč "nese" in kakor že malo presekaš v polje takoj zazna.