Luči - Hrvaška ???

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
ali moreš met pržane luči na Hrvaškem ????
10.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Hrvaška ima podobne cestno-prometne predpise kot Slovenija, od 17. 6. 2008 pa velja nov zakon, ki je zvišal večino prometnih kazni. Po nove zakonu je uporaba dnevnih luči za vozila obvezna le še v zimskem času, prepovedana je uporaba mobilnih telefonov med vožnjo brez sistema za prostoročno telefoniranje. Poleg obvezne opreme vozila: varnostni trikotnik, rezervne žarnice, prva pomoč, rezervno kolo ali homologiran nadomestek, je v vozilu potrebno imeti tudi odsevni jopič, ki je obvezen za voznika, ki se nahaja na vozišču v primeru okvare vozila ali prometne nesreče. Za vozila registrirana na podjetje je potrebno imeti v vozilu tudi gasilni aparat. Vozilo registrirano v Sloveniji mora biti, tudi če ima nove registrske tablice, opremljeno z nalepko SLO.

http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=7&drzava=14&info=0

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ej...a ni potrebna tudi vlečna vrv?

Drugače pa....sem se v torrek vrnil iz spliita......in imaš tam...vožnja brez luči po splitu ob 22h...potem imaš kar nekaj komadov brez registrskih....pa varnostni pas je za lepše videt...na motorjih...ne daj bog ,da se frizura pokvari.........prostoročno telofoniranje.....hm....nikoli slišali.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Velik hrvatov je melo prizganih, predvsem ponoci. Mislim da je na tabli na meji, da mors met prizgane. Na otoku kjer sem bil pa itak da veliko avtov in ostala podobna vozila neregistrirana. Vprasam tega lastnika kjer sem bil, ce ni policije. Pa mi odgovori, pa saj smo na otoku. Policaji pa pridejo, ko jih rabis. Otok Pasman.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
A mi lahko nekdo razloži zakaj je v nekaterih državah uporaba dnevnih luči celo prepovedana?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
To je bilo včasih....Takrat ko so bile obvezne zavesice na zadnjih kolesih, namesto varnostnega pasu si bil pa prbit....

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Samo kopiral sm z amzs.si
smile-1.gif

Men še niso nikol iskal vlečne vrvi alpa nalepke, največkrat so mi preverjal papirje od avta na meji
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Fly pravi:
A mi lahko nekdo razloži zakaj je v nekaterih državah uporaba dnevnih luči celo prepovedana?

Kak zakaj? Ker je pač prepovedana, podobno kot kajenje v lokalih.

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Če ima polovica avtov prižgane, polovica pa neprižgane luči, potem so tisti z neprižganimi verjetno "bolj ogroženi" in lažje spregledani.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
Ja ok, to mi je jasno. Ampak zakaj, če vemo da prižgane luči pripomorejo k varnosti?

Kaj je dobra stran tega da morajo imeti NUJNO ugasnjene? Verjetno obstaja kakšen dober razlog... upam?

ne vidim neke logike v tem

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Citat:
Carina se ne plača za naslednje blago, ki ga lahko čez mejo pripelje ena oseba: 200 cigaret ali 250 g tobaka, 1 l žgane pijače, 2 l likerja, 2 l vina, 50 g parfuma in 250 ml toaletne vode. Za
Če prav zastopim, imaš lahko s sabo 5L alkohola, a znajo težit, če imaš namesto likerjev s seboj vino, ali pa mogoče 5L pive?
Že dve leti me niso videli dol, pa me zanima, kakšne so kaj cene v trgovinah, se dejansko bolj splača s sabo nosti hrano in pijačo ali je ceneje v tamkajšnjih trgovinah?

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Ja, na meji že pomahajo in jaz nazaj
grin1.gif

Tako al tako ti tudi pri kontroli ne bi "težili" zarad tega, če pa bi sikal nazaj, bi pa zagotovo našli to in še kaj dodatnega.
tongue-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Samo kopiral sm z amzs.si
smile-1.gif

Men še niso nikol iskal vlečne vrvi alpa nalepke, največkrat so mi preverjal papirje od avta na meji
grin1.gif

Vcasih (15+ let nazaj) so imeli to izredno radi lokalni kavboji, "sajla za vucu". Kako je zdaj, ne bi vedel, ampak tistim na meji precej dol visi v primerjavi s kaksnim vaskim serifom.