LPP draži vozovnice za 50%

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Za par kilometrov se ti na šiht enostavno ne izplača rinit z avtom (izjema so tisti, ki imajo avto ali pa motorček na elektro pogon). Ti si novinar, kdaj boste to dojeli? Tukaj v Mostah vidim nebroj kretenov v ML, Q, X in podobnih kantah, ki rinejo proti centru. Moram jaz to res dihat, ker imajo pač vsi pravico do uporabe cest? Ti, kot novinar, bi to že lahko ugotovil. Žal pa si, kot mnogi, očitno zgolj le novinar.

Sem tule že ene 150x napisal, da nisem novinar. Že zelo dolgo ne več. In če se ti tega ne da dihat (mimogrede, sodobni avto v luft zmečejo v Lj vsi skupaj toliko kot par 20 let stariih kant, pa vidim, da te motijo bolj sodobni avti, le zakaj), pač ne dihaj tukaj.
In ko bo javni prevoz lahko uspešno (po udobju, cenovno in časovno-logistično) zamenjal osebni avto, ga bom uporabljal. Prej pa ziher ne.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:

Ha! Po tejle cesti sem se peljal v sredo ob 7:30.
bonk.gif

Enega študenta sem dostavil na lesarsko na Aškerčevi in sem potem brihtno zavil na Slovensko.
bonk.gif

Pomojem bi res prej peš prišel, pa še protestnikom pred Borzo bi dal za pijačo in sendviče, tako sem jim pa lahko samo potrobil v pozdrav in podporo.
25 minut? No ja, peš ne bi bil nič hitrejši ...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
04.04.2005
Ljubljana - Hotenja opozicije, ki si je na vsak način želela preprečiti 5-odstotno podražitev voženj v ljubljanskem potniškem prometu, so se tokrat uresničila. Z dvema glasovoma več namreč mestni svet na današnji seji ni potrdil predlaganega povišanja, kar pomeni, da bodo cene, sprejete pred približno enim letom, veljale še naprej (žeton 190 tolarjev, plačilo z gotovino 300 sit , mesečna šolska vozovnica 4 tisoč sit, nalepka za vozovnico za občane pa 4500 tolarjev.)
Vir

Aha, na gotovino pa očitno res. Sem imel vedno al karto, al pa žeton v žepu
smile-1.gif

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.137
72
48
123
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
No pa damo še malo kako je bilo včasih lepo:

1357698-1.jpg

Tole na desni Gospodarsko razstavišče?

Drugače so pa tele slike po moje iz knjige Ljubljana 1972 (ali pa 1974), sem jo ravno zadnjič listal.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja, samo kolk folka pa je z denarjem plačalo takrat, še posebej zato, ker ti šofer ni vračal denarja

cene posamezne vožnje, ki jih plačaš z urbano moraš primerjat s ceno žetona ne pa tisto ceno za gotovino, ki je 1. sploh ni več, 2. ni plačalo niti 1 promil potnikov

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Pozabljaš da Urbana ni gotovina ampak žeton.
Ni gotovina, še manj pa je žeton. Žeton je imel fiksno ceno, z Urbano pa lahko plačujem tudi parkirnino.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz se zmeraj mislim, da taksna podrazitev ni potrebna. tako visoka. ce drugje javni prevoz ni profitabilen, potem je to normalno. do novega leta se vozim, potem pa mocno zmanjsam in vpeljem kolo do sihta. srce in denarnica bosta hvalezna. napovedujem pa upad uporabe avtobusov po podrazitvah.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.152
1.251
113
42
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jaz se zmeraj mislim, da taksna podrazitev ni potrebna. tako visoka. ce drugje javni prevoz ni profitabilen, potem je to normalno. do novega leta se vozim, potem pa mocno zmanjsam in vpeljem kolo do sihta. srce in denarnica bosta hvalezna. napovedujem pa upad uporabe avtobusov po podrazitvah.

Glej s tem da ti ne plačaš bus je namen dosežen...Še parkiranje bo malo dražje pa taksa za center pa bo tko kot je treba.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Pa a ti veš da 1,6 pa še recimo 19(Ig) pa še kako linijo bi našu pr katerih busi ne morejo pobirat v konicah?
A ti misliš da se bodo pr LPP-ju oz. MOL-u sekiral za upad npr. 10%
ne-ne-1.gif

pa še 10% upada ne bo!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
60398240.jpg

Čeprav tale trditev protestnikov je malo čudna:

Bo pa po njihovem mnenju od uporabe Ljubljanskega potniškega prometa odvrnila precej potnikov, povzročila porast vožnje z avtomobili in posledično onesnaževanje ter dodatno izpraznila središče mesta in s tem povezane prihodke. Shod Gibanja 15o je podprla Študentska organizacija Univerze v Ljubljani.

Nekdo, ki se je doslej vozil z avtobusom, se bo zaradi podražitve pričel voziti z avtomobilom?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Pa koji popolni bebci so ti 15o? Najprej zasedejo faks in normalnim študentom ne pustijo študirat (očitno se prezabiti, da bi faks dokončali, pa mislijo, da ga nihče drugi ne sme), potem imajo kretetske ideje o štipendijah za vse, zdaj bi pa LPP blokirali? Upam,d a se kakšnemu šoferju strga in jih par zgazi ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.331
7.088
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
napovedujem pa upad uporabe avtobusov po podrazitvah.
bos videl da bodo MOLovi "poslovni partnerji" dvignili parkirnine po lj pa se taxi mogoce in se bo spet splacalo z busom. No meni so obisk zdravnika podrazili za 50%. Se vedno pa je to ceneje kot pa ce samo parking placam v sempetru, kaj sele gorivo, ostali stroski, roomster v 30 coni...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
napovedujem pa upad uporabe avtobusov po podrazitvah.
bos videl da bodo MOLovi "poslovni partnerji" dvignili parkirnine po lj pa se taxi mogoce in se bo spet splacalo z busom. No meni so obisk zdravnika podrazili za 50%.
Meni so ga pocenili, ko so uvedli 90 minutni prestopni rok. Enako so ga pocenili, ko so ukinili plačevanje z gotovino in uvedli Urbano. In prav tako so ga pocenili, ko so uvedli evro.

Nisem slišal nobenih protestov zaradi teh treh pocenitev.