Boš dobil s strani Ekosklada zahtevo za dopolnitev.No jaz sem tudi oddal vlogo za moje 50ke, in priložil potrdila s strani proizvajalca. Glede na to, da se tehnične specifikacije naprave in zahteve o lastnostih ekosklada od lani niso spremenile, imam dejansko še upanje. Nisem pa kot ti z nikomer komuniciral o vpisu naprav v EPREL.
IN potrdilo o plačilu računa.ja če maš račun o vgradnji.
Sem poslal prošnjo po dokumentaciji uvozniku (REAM). Moram pohvalit, so izjemno odzivni, dobil izjave v parih urah in posredoval ekoskladu. Sem pa te izjave že prej našel sam - le v angleščini, zdaj pa imam še slovensko verzijo.Boš dobil s strani Ekosklada zahtevo za dopolnitev.
Niso pa bili javni dokumenti dovolj.
Sem moral kontaktirati uvoznika, da mi je dostavil in sicer podatkovna kartica izdelka po delegirani uredbi komisije 1254/2014 in Izjavo o skladnosti.
Pridobi to in kar dodaj kot dopolnitev k vlogi . Samo mail pošlji na uvoznika.
IN potrdilo o plačilu računa.
Meni so sicer za samogradnjo (brez računa o vgradnji) rekli, da ni subvencije. Tako da jaz bi temeljito preveril, kaj in kako, če se računa na subvencijo. Mene je recimo s subvencijo prišlo nekaj manj kot, če bi sam kupil brez subvencije. Razlika je namreč tudi v DDVju.
Jaz bi rekel, da se pred nakupom obvezno zmeni z nekom, da greš dejansko poslušati.Ali je VL-50 preveč moteča za v spalnico? Mikroventi grejo ven, moram jih z nečim nadomestit. Kaj pa REO2? Je že kaj več izkušenj z njim? Oz. kaj bi mi priporočili? Lahko tudi enocevna zadeva, samo da dela.
Če za centralni sistem ni šans, bi sam v spalnico poskusil dati takega, ki:Ali je VL-50 preveč moteča za v spalnico? Mikroventi grejo ven, moram jih z nečim nadomestit. Kaj pa REO2? Je že kaj več izkušenj z njim? Oz. kaj bi mi priporočili? Lahko tudi enocevna zadeva, samo da dela.
VL-50 ima res eno cev, deluje pa kot dvocevni, saj ima cev dvoprekatno ne obrača smeri delovanja. Na vikendu imam enega v spalnici in čeprav ga ponoči slišim, mi ne moti spanja. Lociran je cca 3m od glave pri spanju. Si predstavljam, da bi pa bil preglasen, če bi bil montiran bližje. Na drugi (hitrejši) stopnji delovanja je zelo glasen, praktično je ne uporabljam, razen po kakšnem kuhanju za odstranjevanje vonjav. Sem se odločal med dvema enotama VL50 in eno VL-100 pa mi je monter/prodajalec predlagal VL-50 ravno zaradi glasnosti VL-100.Če gre verjeti deklaracijam, je VL-50 enocevni najtišji od vseh in sicer 15dB, enocevni Redi Recupero (satje) 18dB in dvocevna Micka VL-100 26dB. Zadnjo imam in je ne bi imel v spalnici.