lossnay vl50kašne rekuperatorje imaš najprej povej
lossnay vl50kašne rekuperatorje imaš najprej povej
potem je mogoče zaradi vremena, ne vem. Bom pogledal, če se je kaj nabralo v dimniku, potem pa spodnji del v kleti zamašil z volno, da se ne bo kadilo dol. Vse, preden grem vrtat plato za zrak. Pa še detektor CO si moram montirat prej, prioritetno.Jah podtlak bi ti lahko vlekel nazaj ven iz kamina. Pa čez en cajt bi šel monoksid detektor pip pip.
Ampak moja logika še vedno pravi, da lossnay ne dela podtlaka in da ne bi smel vplivat na kamin.
Sem sedaj laufal rekuperator na višji hitrosti 30 minut skupaj s kaminom in monoksid detektor ni piskal, pa tudi številke so ostale na 0.Jah podtlak bi ti lahko vlekel nazaj ven iz kamina. Pa čez en cajt bi šel monoksid detektor pip pip.
Ampak moja logika še vedno pravi, da lossnay ne dela podtlaka in da ne bi smel vplivat na kamin.
Evo, dobil uraden ustni odgovor s strani uvoznika, da tako 100-ka kot 50-ka ne bosta upravičena do subvencije po novem razpisu. Pa ne zato, ker tehnično ne bi ustrezala (namreč ustrezata), ampak zato, ker ju Mitshubishi ne bo vpisal v v evropsko bazo EPREL.Ja, po tistem razpisu je šla, po novem pa baje ne. Je ni na seznamu in sem klical uvoznika, ki mi je obljubljal, da bo, pa mi je sedaj po dveh mesecih rekel, da ne bo. Še raziskujem, kje je težava, ker po tehničnih lastnostih ustreza. Verjetno je problem vpis na tisti nek evropski seznam naprav.
Jaz sem sicer dal vlogo z uradnimi tehničnimi podatki, pa da vidim, kaj bo.
Tu pa zavajajo:Evo, dobil uraden ustni odgovor s strani uvoznika, da tako 100-ka kot 50-ka ne bosta upravičena do subvencije po novem razpisu. Pa ne zato, ker tehnično ne bi ustrezala (namreč ustrezata), ampak zato, ker ju Mitshubishi ne bo vpisal v v evropsko bazo EPREL.
Baje da zato, ker naj bi ju v roku par mesecev nadomestila nova rekuperatorja. Takle mamo.
V vednost vsem, ki se boste odločali med rekuperatorji. Jaz bi se še vedno enako odločil.