Lokacije in način prehrenjevanja med službo?!

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Mi mamo v firmi privatno menzo/restavracijo/gostilno, kjer okoli 11:30 vsak dan kej pomalcamo.
Ob sredah so vedno pice
wink-1.gif
Pa tudi sicer so precej predvidljivi jedilniki, saj imajo okoli 25-30 različnih jedi, ki jih iz tedna v teden ponavljajo. V priemrjavi z drugimi menzami, kjer imaš na voljo le kaki dve možnosti je to sicer veliko, vendar po testiranju kmalu ugotoviš kaj ti je všeč in ob istih dnevih naročiš isto hrano. Imajo tudi sladice, ki pa so vse razen kremšnit (ki so seveda kupljene drugje) bolj kot ne zanič...
Sicer pa nič posebnega, če nisi zelo lačen, vedno lahko najdeš da je kaj narobe - ponavadi preveč olja ali preslan krompir ali premala porcija (kar sicer ni pravilo, včasih je pa prevelka, problem je v tem da variira in nikoli nisi 100% koliko boš dobu)

Cene so pa od 3,75€ (za standardno malico) do 5,05€ (kakšna posebej pripravljena hrana), lahko te pride tudi več, saj recimo pleskavico dobiš za 4,20 potem pa moraš posebej naročiti pomfri za 1,70 ravno toliko tudi solata...
Omeniti velja, da če plačaš dražje kosilo praviloma ne dobiš več hrane, včasih celo manj. Primer: tenstan krompir pa kak dunajc stane 3,75, kaka rižotka pa tut 5,05.
Prihajajo tut študenti, ki pa imajo za tisti bon všteto še juhico ali sladico poleg glavne jedi. Pa kuharce menjajo vsaki drugi teden (dobesedno).
 

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
odvisno od lokacije kjer se dela. treutno žeremo v gostilni rajh v dražencih pri ptuju. Malca in pijača nekaj čez 4€, nažereš pa se za okrog past. Sploh pa je vredu ker so zelo prilagodljivi in ti zrihtajo vse kar se sprdneš.
Pomembno pa je da se dopoldne čim bolj naješ, saj ni zdravo da čez šiht ne ješ nič, pol pa zvečer doma hladilnik narazen trgaš. zjutraj pa obvezno kaki sendvič, jabolka ipd.
 

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Ojej,sam ne mi omenjat Sodexo. V prejsnji firmi smo imeli njihovo malico. Obup,sam namitak ni preostalo drugega kot da smo to jedli
frown-1.gif
 

han

Pripravnik
15. okt 2007
126
0
16
laibach
sodexo je nasploh zanič...samo zmeri dobijo kako ekskluzivo kje v kaki firmi, kjer je velik zaposlenih in pač ljudje "morajo" jesti tam...drug zanič način so avtomati z sendviči...kruh je tak, k da bi spužvo jedu, tisti dodatki noter so pa samo tok da so...tko da če e kje v bližini kaka trgovina, grem raje tja pa si kupim/nardim to kar mi paše, al pa od doma prnesem..pa še cenej je...
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Sodexo sicer zna kuhati - ko to hoče. In takrat res dobro kuha.



Ko pa dobi biznis v kakšni menzi, pa začne prodajati drek. Dobesedno drek. Njihovo kosilo je recept za srčno-žilne bolezni (moka, mast, sol - zmešaš in proglasiš pač za tisto, kar trenutno piše, da je na jedilniku) + sanitana bi šla v zrak (se je že zgodilo, da so dali meso, ki je zaudarjalo po pokvarjenem - očitno je bilo, da so kupili robo, ki je bila drugje že v fazi odpadkov). Njihove male narejene solate so včerjašnje solate iz solatnega bara. Kdor vzame tunino solato, dela želodčni samomor. Isto velja za čisto vse solatne "dressinge" - se mi zdi, da jih tam menjajo samo na 14 dni enkrat.



Pri njih človek lahko je samo tisto, kar ne morejo zaje.bati s svojimi "recepti", ker je itak že narejeno nekje drugje oz. ker se sploh ne kuha (torteline, solato - ampak ne ono iz menija).



Skratka - s sendvičem z bencinske boste za svoje zdravje naredili veliko več, kot pa z obiskom Sodexha.
 
Nazadnje urejeno:

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Če sem dlje časa zdoma, grem na na toplo malico. Najraje Klopčič, Jurman itd., čeprav mi t.i. menze niso ravno pogodu. Sicer pa sendvič ali kaka štručka in pa 0,5l jogurta.
Še najraje pa jem doma in včasih raje malo potrpim, kot pa da mečem vase svinjarijo.
Za zajtrk priporočam ovsene kosmiče (ena skodelica kosmičev, ena skodelica mleka/vode, prevreš in po želji posuješ z benkotom itd.). Drži dolgo časa pa še kvaliteten obrok je.