Logotip in pisava font

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
362
116
43
Zanima me če se kršijo pravice avtorstva, če pri izdelavi logotipa uporabim free font (free for commerical use ali pa fonti tipa, ki jih dobiš že privzeto pri licenci OS WIN 10). In ali je možno takšen logotip, ki ima tudi nekaj črk iz tega fonta + znak potem tudi registrirat?

Primer: v inkscapu ali ilustartorju naredim logo, ter dodam ime podjetja (uporabim pa fonte, ki so že privzeto v windowsih) ali kršim kakšne avtorske pravice za fonte in če ne ali je možno tak logotip tudi registrirat?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Windowsove seveda lahko uporabiš, pa tudi tiste iz CorelDrawa, če imaš kupljenega. Menda se ne pričakuje, da boš kreiral svoje fonte.

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
362
116
43
Ok super, jah sm šel delat pa niso preveč dobr izpadl, sploh ker sem iz inkscapa pretvarju v fontforge, zgledajo mal retardirano tko, da bo treba še par revizij (traje predolg časa)

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Fonte lahko uporabis, logotip lahko rgistriras ce le ni prevec podoben ze kakemu obstojecemu, ce ne zavaja potrosnikov oz ne posega v pristojsnosti drzave.
Registracija v SLO za 10 let stane cca 100 Eur, v drugih drzavah pa tudi podobno, oz. obstajajo tudi registracije v okviru EU

• Všeč mi je
Reactions: gimi