Ljubljanska spalna naselja in elitne četrti

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
TRD je začel nekje dabto, tukaj ga pozivam k odgovorom, ostale pa prosim za konstruktiven pogovor. je čvek in ne spam. itak je pa TRDI mod pa bo uredil neposlušnost.

dej bodi iskren, pa dej ta post v novo temo, pa da se 'razpričamo'.

ali je od 1980 pa tja do 2000, mogoče celo do danes obstajala lepša, boljša, bolj priročna, povezana z anravo, dostopna, kvalitetno grajena soseska od Fužin?

Kako kvalitetno je pa grajena?
grin1.gif

Ok, Fužine so pač dobro dostopne, ampak sej to so vsaj naselja znotraj ac-ringa. Večina jih leži itak 100m od obvoznice (Fužine, Vič, Dravlje, Jarše,...)

Res je da imaš "preko puta" Golovec, okrog je veliko zelenja (ganđa
grin1.gif

Blokovska naselja so vsa ista.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prvi sklop..do preglovga trga, brez archinetove..je bil grajen odlično. v primerjavi z BS, beblercem, clevelandsko, brilejevo..ena A. če rabiš argumente, povej.

razlika je bila v tem, d aje v tem sklopu Fužin kar nekaj privat stanovanj od samega začetka. gradnaj ej bila načrtno na višjem nivoju. tako so povedale tudi veze iz stanoinvesta tiste dni.

dol nižje je žalost.

če primerjam z drugimi anselji.
imaš ljubljanico. smo včasih imeli an desetine piknikov ob ljubljanici. celo piknik plac je na začetku fužin, pa nekaj pod gradom dol nižje. a s privat zemljišči in sranji ej to šlo v nič. imaš golovec in naravo. recimo če želiš tečt. v bs ne vem kakm lahko tečeš, na britof verjetno. NJ britof ali na polje med obvoznico in štajerskim krakom.

glede razporeditve sob. tlorisi na fužinah so hudo boljši kot kjerkoli v drugih naseljih. naših 100 metrov je zelo dobro izkoriščenih, akr za 100 na brilejevi en bi rekel. pa tista neumna dvigala p,3,6,9,,mislim halo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ej fužine, ej fužine
moje selo ravno

krave smo mel..po mlek sem hodu ik metu. vidu sme kure, pujse, repo.
super igrišča..jih ni drugje.

potem s epa naseli čudn folk in zaradi pomankanja pendreka vse uniči.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

Fužine so bile delane za tedanje JLA častnike. Ti so bili hudo čislani pri narodu zato je bilo za njih dobro le najboljše.
Tako da, tehnično gledano so Fužine pred večino blokovskih naselij. Tista, ki se gradijo danes, trpijo za pomanjkanjem zelenih površin in nekvalitetno (prehitro) gradnjo.
Je pa seveda pomembno kdo ti je sosed.
Tako kot tista, ko sta bila soseda zdravnik in cigan....

lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
po moje je pa rakova jelša tud ena bl elitnih sosesk. Dostop je tud zelo lahek. Sploh C2C je taka estradna cesta!

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
C2C pa ni ravno Rakova, ima pa slab sloves zaradi raznih odlagališč in par familij ciganov. Ima pa mesto tam kar velike plane.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ne maraš svojih zemljakov?

Drugače pa-lepi spomini na čoporativno druženje?

Al včasih niste bili tako žešæi?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja se pa začne tam rakova, a ni tko?

jah kakšne plane? lahko bi naredili en velik parkirplac za kamione k se gužvajo na petrolu na Barju z tuši, normalnimi wc ipd...
Ampak zihr bojo stanovaja gradil, a ne?

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Rakova se začne, če zaviješ iz Opekarske naravnost na Pot na Rakovo jelšo.

Kaj vse točno bodo tam delali ne vem, so pa že naredili razgrnitev načrtov. Pa odkupujejo veliko zemlje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a tko je? sm mislu da se začne čez avtocesto - tm k je sejem, pa pol tja dol proti rudniku

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
O Rakova
frown-1.gif
. Jst pa kolkr sem junaka kazal, toliko sem bil na potenco posran.
Huh zanimivi cajti.
Pa ena redna stranka, prodajalka ljubezni. Mi je vedno ........

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Mogoce tule? Sicer ni lih klasicno blokovsko naselje, ampak recimo.

Najbolj bedno blokovsko naselje v LJ. raje povsod drugje kot tam. Kot eno naselje za upokojene al pa drugačne..