Ljubljanska občina in nič več brezplačno praznenje greznic

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Se samo meni zdi ali so to uvedli izjemno potihoma?

Od 1.11.2019 dalje se zadeva plačuje, pa čeprav je stalno veljalo da glede na to koliko je porabe vode, ti pripada odvoz neglede na pogostost.
Ali jim samo manjka € ki ga ne bodo dobili oz EU...

Pri nas je prišlo da je brezplačno 1x na dve leti. Gre za MČN in ne greznico. Dodatno sami plačamo 1x da sprazni Kanal.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, so pa res kekci. Prvo moram plačevati pavšal, ki je odvisen od porabljene vode. Na tri leta se tega nabere za cca 150€. Pa sosed, ki porabi še malo več vode, prispeva cca 200€ (imamo skupaj eno MČN). Torej v teh treh letih plačamo komunali cca 350€, da opravijo eno praznjenje. Če bi naročil praznjenje po "tržni" ceni, bi pa plačal teh 83€ in drobiž. Banana republika res.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Bolj je problem to, da npr. triprekatna hišna greznica, kjer na koncu malo vodice teče ven, zanemarljivo če mene vprašaš, tebe so prepričali, da si zdaj super eko, ko si ob 4k. Me zanima, kaj jim boš rekel, ko bodo čez pet let prišli naokoli, čao dečko, izgradili smo ti kanalizacijo, na super bio eko čistilno, tvoja MČN je zdaj zanič, MORAŠ se priklopiti na našo kanalizacijo, evo račun, 20k+, plačaj včeraj. Dam prav vsakemu, ki bo teral staro greznico do konca.

p.s. Drek ni problem, problem je pralni, pomivalni stroj, detergenti razni, potočni raki se ne umivajo, postrvi gredo pa super na drek.
Točno tak primer sem imel sam: hiša novogradnja, ob sami gradnji sprašujem kdaj bo kakšna občinska kanalizacija, nimajo pojma.
Dam za MČN skoraj 3 jurje, jo uporabljam tričetrt leta, v tem času uspe občini pridobit nepovratna evropska sredstva, zgradijo kanalizacijsko omrežje in mi težijo naj se priklopim gor.
Po letu dni uporabe MČN jo prodam za jurja, mene pa občina olupi še za slabih 600 € za priklop na njihovo omrežje.
Od takrat dalje tudi položnica za vodo ni več 20 eur, ampak je sedaj že blizu 50 eur.