Ljubljana - Krakov z avtom

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Torej, zanima me najboljša (ne nujno najkrajša po kilometrih, ampak tako da bo s čim manj zajebavanja, čimveč AC in čimhitreje) pot iz Lj v Krakov... Odhod v nedeljo ponoči in odhod od tam v nedeljo zjutraj...

Hvala vsem! Seveda padejo zvezdiece!
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Iz prve roke...do Slovaško - Poljske meje je samo AC, razen mogoče zadnjih 30km pred mejo, ki pa je lepa cesta. Na Slovaškem so ceste, vozni park in vozniška kultura nekako na normalnem nivoju (vsaj v Z delu, kjer se boš peljal), čez mejo se pa vse obrne. Sam sem sicer šel do Oswiecima in potem en dan do Krakowa, ki je kakih 50km stran. Cesta je bol taka švoh lokalna, Poljaki pa obupni šoferji. Kakih 10km od Oswiecima se začne AC, ki pelje do Krakowa. Lahko greš pa po lokalni cesti, ki je malo krajša in seveda ustrezno počasna. Moje osebno mnenje je, da se boš kar namatral, če boš vozil v enem šusu
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Super, hvala!
cheer.gif

Koliko pa to znese časovno? Sicer se bo vožnja delila s sopotniki...
zmaga.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Odvisno. Sam sem vozil iz Ljubljane do Varšave. Nekaj po četrti popoldne odhod, v Varšavi sem parkiral okrog pol desete dopoldan.

Mimogrede, Poljaki so res nori. Pa tisti odsek magistralne ceste, ki mimogrede ponekod zgleda slabše kot Banditen Straße, na Slovaškem pa čez gore in po Poljskem do AC, ki pelje do Krakowa, je zelo rad v megli. Tja in nazaj grede smo tipali za cesto. Dobesedno. Ni se videlo stranske ograje, sredinska črta pa mogoče dva metra naprej. Nazaj grede smo imeli meglo do Maribora.
bonk.gif

Ne pozabi na Slovaško vinjeto.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Saj te marsikdo. Potem pa še češko vinjeto...
Jaz sem peljal do Žiline po AC, potem pa skozi Čadco in Skalite čez mejo do Žywieca (varijo zelo dobro pivo z istim imenom, to je iz druge roke, ker sam ne pijem, sopotniki pa) in Bielsko-Bia³a. Naprej pa skozi Czestochowo do Varšave.

Aha, še ena informacija. Poljaki imajo čudne navade. Prvi kažipoti do Krakova se pojavijo šele v Bielsko-Bia³a. Za Varšavo se pojavijo pri Piotrkow Trybunalski. Skratka, dobro je vedeti imena večjih mest do cilja.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jop, tole z oznakami na poljskem je res konfuzno. Mi je uspelo tudi narobe zavit. Je pa skoraj gotovo boljša izbira poti po Slovaškem do Žiline in naprej čez hribe, kot pa čez Češko. Jaz sem šel tam čez konec decembra, ko je bilo sneženo in -20, pa ni bilo krize. Razen usekanih poljakov po cestah.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Je zmedeno. Ker se lahko narobe razvrstiš v križiščih, ali pa zaviješ na napačen odcep.
Jaz sem bil konec novembra.

Proti Varšavi je pa sicer 4 pasovnica, ampak ni AC. Poljaki imajo neumno stvar, da je dovoljeno obračat v drugo smer in celo križišča so. Potem se pa voziš po levem pasu 170 - 180, da ti ne blendajo, ker se po desnem vozijo tovornjaki do 100 in tisti, ki si ne upajo it na levi pas.
tongue-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Jest sem prejsni teden prisel iz Varšave. Peljal nas je Poljak, ki je skoraj vsak mesec na poti v ZG in zmeraj vozi preko Češke(vinjeto rabiš na Češkem in tudi na Slovaškem) in potem Dunaja. Je bil pa cel kup zastojev iz Varšave proti Bielski Biali. So ceste popravljali........

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
ksz... Ja, tale njihova nivojska križišča so hudič... Zato je na koncu obveljala varianta čez Avstirjo, Slovaško in nekaj malega Češke AC (kjer baje ne rabiš vinjete), ker je bilo tako nekaj več AC... Vse okej
zmaga.gif

Hvala vsem, grem klikat zvezdice...
cool-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.312
7.318
113
morda povezano s tem da letala zadnjih 14 dni (pa se par dni nazaj no) niso letela?