Ljubitelji cvetja v stanovanju

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Moja pa, če ji prinesem vrtnico (ki sem jo pri sosedi na vrtu sunil), takoj prime
grims-1.gif
!

Ne moreš falit
zmaga.gif
.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Nisem posebno mahnjena na rože. Moj oče pravi, da nisem prava ženska
grin1.gif
.
Verjetno so se mi rože zamerile s tem, ker sm bla obdana z njimi od rojstva in sem še zdej (mamo namreč poklicno cvetličarko v hiši, bog se usmili...) . V sobi imam samo kaktus, ki je najmanj problematičen -zalijem ga enkrat na mesec in je čisto ok. V svoji predsobi imam pa neke gigantske fikus benjamine, ko stopim iz svoje sobe je ravno tako, kot bi stopila iz velemesta direktno v đunglo.

Po celi bajti mamo rože, v vseh kopalnicah so, po VSEJ bajti skratka. Kot bi bla celotna hiša en ogromen cvetličnjak.
crazy1.gif

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Midva s partnerjem sva tudi ljubitelja rož, imava sobne cvetoče in necvetoče na vseh okenskih policah,zunaj vrtnice in še mogo sezonskega cvetja, letos sva nabavila dve orhideji nežno roza barve in rumeno oker barve. Najina največja pridobitev pa je Strelicija, upam, da bo cvetela, sedaj le lepo dela velike temno zelene liste.
Z orhidejami nimam izkušenj, v vrtnariji in cvetličarni sem dobila različne nasvete, nekje so rekli, da jih 2 leti ne smem presajati, drugje pa so rekli, da ju je potrebno presaditi.
Ima kdo že dolgoletne izkušnje z orhidejami morda?

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
jaz sem tudi slušala, da naj se presajajo ne 2 leti

sem jih pa tudi doma že sama presajala - pri tem so me opozorili, da naj jih ne presajam v času cvetenja (logično) in naj jo dam nazaj v enako veliko posodo, ker se bo v nasprotnem primeru rastlina začela bolj razvijati v korenike kot v cvet in listje; po presajanju je bilo vse ok; je bil pa to kar zahteven job, ker je bilo treba paziti na vse korenine (notranje in zunanje)

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
Osebno jih še nisem presajala jih imam pa kar nekaj doma. VSe še vedno lepo in brez problema cvetijo, nekatere pa so stare ze tudi 4 leta in več. No vsaj 4 leta so v moji lasti...Tudi zalivam jih nekako po občutku, včasih več, drugič manj, nikoli pa ne prepogosto. Držim pesti, da ti bosta uspevali.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
js mam pa kaktus v sobi...tak mali, luškan. Pa moja mati mi je za čez zimo neko ogrooooomno rožo dala v sobo....
Drugač je pa hiša polna takih in drugačnih rastlin. Poleti so zuni, pozim mamo pa đinglo v hiši. Mati razmišljajo o zasteklitvi terase, da bi mela zimski vrt.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Hvala za odgovor, ko takole o eni in isti roži sprašujem na več mestih sem še bolj zbegana, ker ne vem kateri nasvet naj bi upoštevala. Najbolj verjetno delata vidve prav, če vama uspevajo že več let.
Malo sem bila sumničava, ker imata obe orhideji čisto malo zemlje v lončku, povrhu pa lubje, razmerje 1:1
ali jih vidve zalivata z gnojilom za orhideje v času cvetenja?

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
Jaz sem kupila samo tisto zemljo prav za orhideje, ker je že tam vse skupaj zmešanož, tako da nič nisem dodajala.

Kar se gnojenja tiče, dodam gnojilo vsakič ko zalivam (če se le spomnim) ne glede na to al cveti al ne, je pa res, da ne pretiravam....

Je pa tudi res, da so to rastline, k ne marajo, da se jih ful premika, tako da so vse moje (3 v kopalnici, 3 v dnevni sobi in 1 v spalnici) skoz pri miru in jih ne dajem v hladnejše prostore v času t.i. zimskega spanja.

Če bi jih rada videla več in bolj eksotične vrste bo v arboretumu kmalu rastava orhidej in tropskega cvetja.