Ljubelj cestne razmere

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Men se je zgodilo, da sem šel gor po lepem, nazaj pa je bila napoved za sneg, in me v podljubelju avstrijci niso niti spustili naprej...

19. jul 2007
2.913
1.624
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ceste so ok, če ne zapade ravno tisto noč, kar pomeni, da so ketne obvezne. Jaz bi zjutraj preveril promet.si in avstrijski adac. Vedi pa, da lahko v treh urah zapade tolk snega, da brez keten ne boš prišel nazaj čez. Se mi je zgodilo, da je v Celovcu bilo sončno, mal šopinga, se odpelješ in napolno pada, na prerlazu ga je bilo ca. 10 centi, mal ga zvozijo, se slučajno ustaviš na tahudih klancih ti druzga ne preostane. Jaz ne bi paničaril, ketne in zjutra preveri napoved in stanje, sicer pa po AC.

Meni se je lani ravno te dni (druga sobota v decembru) zgodilo isto, dobre zimske gume, elektronika in sem zvozil, 10 min kasneje ne bi več zvozil brez verig. Par (SLO) se jih je že obračalo in vračalo nazaj. Imel sem še srečo, da me ni nihče zablokiral v kakšnem ključnem momentu.

Aja, zjutraj je bilo obvestilo na radiu da je cesta prevozna samo z verigami, ampak je bila povsem kopna, nazaj je pa bilo veselje.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Da nismo bli na isti dan?
grin1.gif

Ma pri meni je še jeba, ker elektronke ne morem izklopit in ko začne kopat blokira kolesa, kar pomeni da na klancu se samo ustaviš. Nekaj časa je šlo pol pa fantje ven, bejba pa na kolena in ketne natikat!
hysterical-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.662
2.701
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

Da si sposodim ...

Jutri ob 9:00 moram biti v Celovcu - štart iz notranjskega - a je za iti čez Ljubelj ali bolj ziher na Karawanke in se furati kake pol ure dlje?
sprasujem se.gif

PS: pa sn mislu, da ne bom rabu nikol na forumu spraševati
redface-1.gif

PPS: alternativa je iti danes domov na štajersko in Celovec jutri "napasti" iz vzhodne strani - km manj kot via Karawanke, časovno pa tu nekje
17758-icon_confused.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.054
120
63
Doma
Nevem, poglej mal na promet.info, ziher varijanta ti je skoz karavanke, najmanj stresna in utrujujoča.Pa srečno pot.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.054
120
63
Doma
Šleperji so včasih res hodil, danes oz nekaj let je pa že prepovedano za njih.Verjetno se najde kak lokalc s prikoličarjem in naloženimi hlodi, pa še to gre proti Tržiču.