Lizing

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Problem:
Dobil sem ponudbo za relativno ugoden nakup avtomobila, ki je pogodbeno še v lasti lizing-hiše, prodaja pa sedanji (delni) lastnik.
Ker teh zadev niti najmanj ne poznam, bom hvaležen za vsak namig!

LP

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
On ni delni lastnik ampak uporabnik, lastnik je leasing hiša dokler ne odplača celotnega leasinga. Gresta na leasing hišo, naredita prevzem leasinga nate in ga plačuješ naprej, verjetno bo hotel še neko razliko denarja zase, v kolikor je dal večji polog pri nakupu.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Najlažji način je, da gre on kot trenutni lizingojemalec in uporabnik vozila na leasing hišo, kjer mu bodo dali papir, kjer piše koliko je leasinga še za poplačat. Leasing se poplača in on dobi potrdilo da je avto v celoti izplačan, naredi prepis nate, ti pa si lizing in finančne stvari uredi kot tebi paše in kjer tebi paše.

To imata urejeno v enem dnevu če je potrebno.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Hvala obema!

Vidim, da ni kakšen bau-bau takle nakup in bom lahko 'vrtal' naprej.

LP

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik feler pravi:
On ni delni lastnik ampak uporabnik, lastnik je leasing hiša dokler ne odplača celotnega leasinga. Gresta na leasing hišo, naredita prevzem leasinga nate in ga plačuješ naprej, verjetno bo hotel še neko razliko denarja zase, v kolikor je dal večji polog pri nakupu.

prevzemov leasinga vec ne delajo.

Lahko gresta skupaj na hiso, povedo kok je za placat, placata, razliko das njemu, ali on tebi, odvisno od biznisa
smile-1.gif
par formalnosti in avto je tvoj.

Udobritev predcasnega placila je okol 130e,
le-ta strosek nosi sedanji lastnik oz. Spet kako
se zdilata...

Gre pa zadeva dokaj hitro, jaz sem cakal na "odgovor" iz staba v lj par ur.

Je pa kul tako vozilo kupit, ena mala sansa vec da avto NI vkraden, lahko pa

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ko sem svojega kupil, sem rabil pol dneva. Uporabnik je od lizing hiše dobil potrdilo o znesku, ki je še za plačat. S tem smo šli na banko, kjer sem znesek plačal in s potrdilom potem nazaj na lizing hišo. Tam so mi dali izjavo, da je avtomobil odplačan in s tem sem šel na komisijsko prodajo, kjer smo naredili prepis. Sledila je le še registracija name in nova prometna.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Večje buče pa še ne.
bonk.gif

Itak da je lahko, ampak načeloma te avtohiše te avte dobro preverijo, in sumljivih niti ne jemljejo.
Sigurno si lahko bolj siguren če ga na leasing brez pologa kupiš od Daimler leasing hiše, kot pa
za mali keš od Ismeta Mulaskrulafoviæ-a.

Ali?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Večje buče pa še ne.
bonk.gif

Itak da je lahko, ampak načeloma te avtohiše te avte dobro preverijo, in sumljivih niti ne jemljejo.
Sigurno si lahko bolj siguren če ga na leasing brez pologa kupiš od Daimler leasing hiše, kot pa
za mali keš od Ismeta Mulaskrulafoviæ-a.

Ali?

Malcom, večje buče pa še ne (še enkrat)
grin1.gif
. To dejansko nima veze, ukraden avto lahko pride v bazo ukradenih vozil veliko kasneje kot misliš, pa ga je lahko pred tem legalno kupil lizing ali pa Ismet. Obstajajo pa načini da se pred tem "zavaruješ", vsaj papirno.

Pa povej kaj je zate sumljiv avto?!

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Pa povej kaj je zate sumljiv avto?!

Stara spuščena kanta ki si jo lasti ženska.

Nikjer nisem napisal da nemore bit vkraden, napisal sem da je več možnosti da ni vkraden.

Ker recimo te hiše povečini jemljejo preverjene avte "not". Ko sem jim jaz dajal not golfa, imel
servisno in račun, da je bil nov kupljen v avtohiši, prvi lastnik, bla bla bla, jim postavim avto tja,
pa pravi da je avto v osnovi v prodaji, če mi ga bodo pa oni odkupli pa zvem čez 2 dni.
Not sem jim dajal praktično novega golfa, račun, servisna, avtohiša potrdila da sem ga pri njih kupil...

In dejansko te avte dobro preverijo, vsaj mojega so kljub vsej dokumentaciji, da je avto bil kupljen s strani firme,
skratka vse je bilo urejeno, pa so nas preverjali v nulo.

In če je avto na leasingu zadeva je manj rizična (vsaj malo manj) kot pa da ga kupiš kr od enega jugoviča,
ki se je pripeljal od bogve kje, brez stalnega prebivališča.

Vkraden je pa lahko in en in drugi Kateri je pa bolj rizičen pa vrjetno res ni treba.

No al pa mi ti odkrito povej katerega bmwja bi ti raje vzela, od leasing hiše, da jim ga kupiš na keš,
al od Ismeta brez stalnega prebivališča za jurja evrov manj? Tak čist odkirto. No pa veš kaj je zdaj zame sumljiv avto.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

No al pa mi ti odkrito povej katerega bmwja bi ti raje vzela, od leasing hiše, da jim ga kupiš na keš,
al od Ismeta brez stalnega prebivališča za jurja evrov manj? Tak čist odkirto. No pa veš kaj je zdaj zame sumljiv avto.

Nobenega, ker mi je stara spuščena kanta zakon
grin1.gif

Se vidi koliko si brihten ja, pri BMW-ju se najbolj od vsega gleda na to, da je jurja manj a ne
bonk.gif
. In tudi avto od Ismeta se da preveriti na UE na podlagi številke šasije in tam dobiti potrdilo da avto ni v bazi ukradenih vozil, to je ena možnosti "papirne" zaščite.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Nobenega, ker mi je stara spuščena kanta zakon
grin1.gif

Se vidi koliko si brihten ja, pri BMW-ju se najbolj od vsega gleda na to, da je jurja manj a ne
bonk.gif
. In tudi avto od Ismeta se da preveriti na UE na podlagi številke šasije in tam dobiti potrdilo da avto ni v bazi ukradenih vozil, to je ena možnosti "papirne" zaščite.

Nisi odgovorila kje bos raje kupla avto. Ja oprosti če zate jurja ni dost razlike. Zame je.

In tudi če imaš papirno zaščito, v vsakem primeru ti avto odvzamejo. V MB je bil primer, ko so ženski (40+) odvzeli
SLK-ja, takrat še je bila meja in so jo dobesedno aretirali. Avto je kupila malo rabljen pri avtohiši. Avto so ji odvzeli, odgovarjal za
nastalo finančno škodo ni nihče.

No pa vseeno mi odgovori na vprašanje, malo inprovizirajma.