Linux

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
V linuxu je sranje:

- flash
- slaba open source podpora za WiFi driverje
- nvidiini driverji običajno sesuvajo kernel ob updejtu
- truetype fonti

Drugače sem veliko v linuxu, celo zadnje čase, ampak še zmeraj je vsaj zadeva okrog Ubunta še malo premlečna ker vendorji hitreje šopajo robo na police, kot pa folk napiše driverjev. Ena alternativa je recimo distribucija, ki ne temelji samo na open source softveru.
Je pa to taka geeky zadeva, če se uspeš privaditi. Kar se tiče operacijskega sistema kot takega je GNU/linux svetlobna leta pred Microsoftom. Zanimiv je že linuxov debugger. Več kot 3/4 sesutih aplikacij se mi je zmeraj debuggalo korektno. V windozi lahko samo sanjaš o čem takem.

Kul stvar, ampak če nima interneta poleg, je jebeštrga. Veliko je googlanja, branja in privajanja.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
(Adobe Audition, MixMeister, Sony Acid...)

rosegarden nekaj podobno cubase, ma ne me nič vprašat, ker sovražim cubase
grin1.gif

še prej se spoznaj s "Jack", poišči kjer inštaliraš ostale programe

potem imaš še audacity za urejanje,
je tudi za DJ samo iz glave se ne spomnim imen prog.

Nuendo, cubase, FL studio vse preverjeno deluje preko wine. Rabiš samo še ASIO za wine, ki interpretira v JACK-a. Dočim ni 3D ni sekiranja, ker preko wine deluje. Edina kur****** so samo VST plug-ini. Teh ne boš mogel nucat.

Trenutni paradni konj za linux pa je ardour, poleg rosegardna.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Samo tako...za info

- flash - izšla je verzija10RC1, ki ima še buge, je pa opazen napredek v delovanju
- slaba open source podpora za WiFi driverje - nekje sem bral da so se nekaj zbrali skupaj in začeli resno delat na tem (saj kaj jim pa preostane ker je vedno več WiFi-ja)
- nvidiini driverji običajno sesuvajo kernel ob updejtu - nvidia tudi izdaja novejše gonilnike(beta trenutno)
- truetype fonti tukaj sem pa suh
grin1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Flash 10 dela okej, tudi 9 dela v redu, če imaš fix poleg, razen ko imaš dva monitorja, takrat je kriza. Youtube videi se ne maksimizirajo, ampak dobijo samo belo obrobo, break.com šteka pa šteka ... Prav tako se pojavijo interference med also in pulse audiom, ki je zdaj nov v flashu.

Ti najbrž misliš team NDISwrapper ... nihče ne dela preveč na WiFi, ker Broadcom noče release firmwarea, ker pač ni opensource. 70 % vseh WiFi kartic na laptopih pa so bcm ... Živa groza je vzpostavit WiFi na tem. Če imaš pa USB WiFi, potem pa sploh.
Na določenih konfiguracijah se sesuva boot, če imaš priklopljeno USB miško ...

Od daily use linuxa me še samo WiFi pa nekaj "interface" cukrov držita od odločitve ... Drugače je pa še punca rekla, da bi imela Ubuntu, ko bo za ziher vse špilalo.
wink-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
V konkretnem primeru gre za laptop. WLAN je znana težava, ker Broadcom noče releasat open source driverjev. Če pa malo gledaš laptope, ima vsak drugi že Broadcomovo kartico.