Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi: Ping 192.168.1.3
pa dela ?
PC sploh dobi kaki naslov ? Kakšen ?
Malo več detajlov.
Katere naprave so.
Kak so povezane.
Kake naslove imajo.
Delam samo wireless: dva prenosnika in sosedov fiksni računalnik z biquad anteno.
Drugi router bi rad usposobil za soseda, prvega pa postavil tako da bom imel sam močnejši signal - sedaj moram z računalnikom v dnevno ...
Pingam lahko samo tisti router na katerega sem povezan (za prvega deluje z DHCP, pri drugem samo fiksni IP (onemogočen DHCP)).
Enkripcije zaenkrat ne planiram - razen če mi jo boste toplo priporočili oziroma bom ugotovil da mi kdo krade preveč pasovne širine ...
Peter
Jaz imam izkušnje z dd-wrt (v23sp2 in afaik tudi v24xx, pač previdno pri WPA enkripciji, jaz sem na zaenkrat na WEP.
1. Na vsakem routerju postaviš d-wrt in jima daš svoja naslova, torej 192.168.1.1 in 192.168.1.2
2. DHCP vključi na tistem, ki ima dostop do interneta (najbrž 192.168.1.1)
3. Na drugem izključi DHCP, privzeti prehod in DNS sta kar 192.168.1.1
4.Na obeh vključi wireless, AP, enak SSID in pusti brez enkripcije
5. V zavihku WDS v prvem stolpcu izberi LAN ter vpiši WLAN MAC naslov drugega routerja, v drugem routerju pa na isto mesto vpiši WLAN MAC naslov prvega (MAC naslov trenutnega routerja vidiš na statusni strani in na WDS strani nad vpisno vrstico
6. Potem pa še enkripcija
In stvar mora delati. Nekaj sem tudi testiral tako, da sem oba routerja povezal tudi s kablom, ampak mi ni najbolje delalo, tako da morata biti routerja povezana le v zraku?! Za tole nisem povsem prepričan, ampak v glavi imam nekaj takšnega, ampak sem takrat večji objekt razbil na več podomrežij in so vsi routerji žično, priklapljajo se pa na različna omrežja, pač odvisno od signala.
Jernej