Linksys WRT54G - par vprašanjc

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.976
6.148
113
Ko boš upgrejdal firmware, potem ga itak reštarteš, potem pa 10sec-reset tipka. Potem se brez skrbi lahko prijaviš.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ko boš upgrejdal firmware, potem ga itak reštarteš, potem pa 10sec-reset tipka. Potem se brez skrbi lahko prijaviš.
Danke, bom upošteval, če ne bo šlo po navodilih.

PS: Koliko se je izboljšal domet, ko sta nastavili na maksimalno moč?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.976
6.148
113
E tukaj pa lahko poteka daljša debata. Jaz bi rekel da nič (praktično mogoče 4-5%).

No če si predstavljaš, da komunikacija poteka dvosmerno. Potem se morajo tcp/ip paketi tudi vračat nazaj na ruter. In če imaš slab sprejemnik (recimo kaki usb ključek ki ne oddaja najbolje) potem komunikacija ni možna. Nič tui ne pomaga da dvigneš moč na ruterju iz defoltnih 28mW na recimo 100mW, če ne moreš povečati moči na PC-ju. Povečanje moči se pozna pri povezavah ruter-ruter.
Pri tvojem primeru bi se poznala izboljšanje, če bi kupil močneješe antene. Vem da so se svoj čas prodajale 6dBi antence, ki so bile original narejene za tega Linksysa. Ker so bile dimenzijsko večje so tudi bolj lovile.
Lahko si pa še pomagaš z različnimi parabolami iz pločevink itd...

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Se da tudi WRV200 upgrejdat?

Na linksys.com sem sicer našel en update,ampak je file .img . Se v router vnese direktno ta file ali kako? Daemon, Magic ISo mi fajla nič ne odprejo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
E tukaj pa lahko poteka daljša debata. Jaz bi rekel da nič (praktično mogoče 4-5%).
Khm, testirano pri meni: morda mi malenkost zaniha v pozitivno smer, žal pa nič kaj konkretno boljše.
Sicer pa upgrade šel BP, razen na koncu, ko sem stalno prišel le na management web interface. Potem pa ne vem kaj je pomagalo, izključitev iz elektrike, 10s reset, 30s reset ali ponovni zagon računalnika. V glavnem malce sem se spotil, to je bilo pa to. Potem je zlaufalo vse skupaj.

Na jetra mi gre le to, ker če kdorkoli klikne na IP od routerja pride gor in točno vidi vse osnovne podatke (vključno seveda z modelom, firmware-om, itd.). Šele ko greš noter v nastavitve namreč zahteva geslo
confused-1.gif
. A je možno to izključit?

Pa še tole: kje izključim LAN porte (a v nastavitvah za VLAN?)?