Linksys WRT54g ima premajhen domet.. kaj pa ruckus

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Iz stanovanja eno nadstropje višje bi rad spravil wifi signal v spodnjega. Stanovanja pa nista eden nad drugim ampak je zadeva diagonalno zamaknjena. Sem testiral z dvema WRT54, da bi se povezala med seboj in delujete čisto na meji ali pa sploh ne. DD-WRT firmware, povečanje moči, večje antene mi zadeve praktično ne spremenijo. Zdaj za kakšne večje usmerjene antene pa ni prostora.
To sem imel pri roki in sem lahko poskusil. Druga pa trenutno nimam.

Edino kar mi je tako na hitro padlo na pamet je ruckus 2825 (ki so sedaj relativno poceni) ampak v praksi nisem kaj dosti testiral, kako zadeva deluje "navzdol" preko železobetonske plošče, pa še diagonalno preko zidanih sten. Nebi pa kupoval, samo za test.

Ima kdo izkušnje?

A ja kabla ne morem potegnat, mreža preko elektirčne napeljave ne gre, ker so vmes števci
frown-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Glede elektrike je važno, da so na isti fazi, torej na isti glavni varovalki. Če so potem še dodatni števci, ne bi smelo povzročati težav.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Glede elektrike je važno, da so na isti fazi, torej na isti glavni varovalki. Če so potem še dodatni števci, ne bi smelo povzročati težav.

jah na isti fazi je že... glavna varovalka pa seveda ni ista (dva ločena stanovanja)

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Samo na isti fazi naj bi bilo že dovolj, vsaj kolikor je meni teorija znana.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kolega je vzel Netgear N900 WNRD4500 Sicer je malce dražji, ampak je zadovoljen.
Sedaj mu lovi en štuk višje tudi po diagonali in v prostore, kjer mu prej ni.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Samo na isti fazi naj bi bilo že dovolj, vsaj kolikor je meni teorija znana.

sem testiral z enim D-linkom, pa ni delovalo. Znotraj merilnega mesta ja, preko glavnih varovalk in števca pa ne več!

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje ni na isti fazi, vsaj koliko je tudi meni teorija poznan.

Števec za drugo stanovanje je najbrž na svoji fazi.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Faze imamo 3, torej načeloma ima 33% možnosti da je na isti fazi, če so stanovanja simetrično porazdeljena med faze.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
In kako si vedel, da si na isti fazi?

recimo temu, da sem en mal štromarja... pa če odprem omarico na hodniku, lepo vidim kam gre katera faza!

Če pa me prepričate, da to mora delovati, bom kupil kak drug komplet naprav...

Lp

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Težko boš sam ugotovil, razen z kakšnim merilcem faze, ker to lahko samo Elektro pove. V blok verjetno pridejo, kot povsod 3 faze in potem so te tri faze prerazporejene med vsa stanovanja, načelno bi pa elektro tudi lahko prestavil zadevo, tako, da bi bila na enaki fazi. A mrežnega kabla se pa ne bi dalo potegniti...... Sicer se take zadeve rešuje navadno tudi z usmerjeno anteno, ki je obrnjena recimo v bližnjo steno drugega bloka, ki služi, kot odbojnik....... specifičen problem se specifično rešuje....... sicer bi pa šlo tudi preko KATV-ja samo serijsko ni tega v prodaji je treba kaj predelati .....

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Preko CATV delaš šunder TV kanalom in prenosu podatkov za modem / DOCSIS, so beware.
wink-1.gif

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Če mata obstoječa routerja odstranljive antene, potem se za male denarje lahko proba usmerjene antene na obeh straneh.
Omni antene imajo okol 2 dbi ojačanja, nekaj srednjega od usmerjenih pa najbrž vsaj 6 dbi, torej več kot dvojno izboljšanje.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.501
5.795
113
tudi moj nasvet bi bil userjena antena. ali pa montaža antene na okensko polico in naj gre signal zunaj sten če je šansa.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
tudi moj nasvet bi bil userjena antena. ali pa montaža antene na okensko polico in naj gre signal zunaj sten če je šansa.

Glej zadeva je v bloku. Stanovanja sta na nasprotnih straneh. Po višini ju loči samo plošča, potem je pa diagonala recimo 10 metrov. In ja na hodniku je poln signal, ko se prestavim 1 meter v stanovanje je nula! Usmerjene antene so kar problematične za postavitev v stanovanju, ker jih nihče nebi gledal. Sej zadevo lahko rešim načeloma tako da zvrtam luknjo na hodnik in podaljšam anteno s kablom
smile-1.gif

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
kako nova sta stanovanji, če nista spedenani v nulo, potegnes usb kabel na hodnik (prej prevrtas steno) in nekje na stropu varno namontiras usb wlan kljucek v kaksno nevpdaljivo skatlico. Pa zenske najbrz ne smejo imeti "pravo na glasanje" za izvedbo te resitve :D

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Da si izposodim temo, ne bi rad odpiral teme.

Kolega ima doma zgoraj omenjeni router (WRT54GL - Firmware Version: v4.30.7). Internet Wi-Fi mu laufa na treh računalnikih super, zatakne se pa pri povezavi s smartphonom Samsung Galaxy Ace. Poveže se, vendar mu ne odpre nobene strani. Ve kdo kaj bi lahko bilo to krivo? Niti gmaila noce sinhronizirati.

Nazadnje urejeno:

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Ima slučajno vklopljen MAC filter?

Ali pa enkripcija. Naj da na WPA Personal, ne WPA2.

Glede dometa, a imaš slučajno kakšne brezžične prenose video signala (recimoTV na daljavo ali brezžična kamera)? To je precej ubijalsko za wifi... Namreč wrt54gl (dd-wrt) deluje dovolj dobro, da mu takšna diagonala ne bi smela biti problem...

Jernej

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Verzija WPA na dokaj novem Android telefonu ne more biti problematična. Verjetno je kaj drugega, recimo filtriranje MAC, izklopljen DHCP ipd.