Limuzina za 4.5k

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Volvo po mojem ni vgrajeval GDI motorjev, ali pač?

V enem avtokatalogu iz leta 1998 je not Volvo S40 1.8GDI, tako, da predvidevam, da so.
smile-1.gif

Je vgrajeval, sicer samo par let, ampak je, tale iz oglasa ni GDI, GDI so namreč imeli 92 KW (125 konjev). Sicer pa raje ne kupuje S40 z GDI motorjem, ker veljajo bolj ali manj za nezanesljive.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik volvo5er pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Volvo po mojem ni vgrajeval GDI motorjev, ali pač?

V enem avtokatalogu iz leta 1998 je not Volvo S40 1.8GDI, tako, da predvidevam, da so.
smile-1.gif

Je vgrajeval, sicer samo par let, ampak je, tale iz oglasa ni GDI, GDI so namreč imeli 92 KW (125 konjev). Sicer pa raje ne kupuje S40 z GDI motorjem, ker veljajo bolj ali manj za nezanesljive.

Koliko jaz vem so GDI motorji zelo dobri, če so dobro vzdrževani. A vmes kaj zaribajo ali kaj? Pijejo olje?

de_Zolt

Pripravnik
19. jul 2007
82
0
6
Dovolite mi da si sposodim to temo ,da ne odpiram nove.
Kakšne je vaše mnenje o Škodi Octaviji 1.8 motor 20V (92 kw).
Pri nas v firmi se za ugodno ceno (1700 eu) prodaja ,omenjeno službeno vozilo.Ima prevoženih 233000 km , ima SLX opremo.
Vsaj vizuelno je lepo ohranjeno in verjamem, redno servisirano na servisih.Je pa letnik 98
Če kdo ve kaj več o tem modelu , ali še bolje ga je že kdaj vozil, bi me zanimalo kakšne so njegove izkušnje z njim
smile-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik T00MY pravi:
Po vaših nasvetih sem bom zagotovo res odločil med Laguno ter 406-ko .... odvisno katerega bom dobil lepše ohranjenega
wink-1.gif

...glede Lagune me pa še zanima kako je z 1.6 motorji ....doma imamo sicer 1.8 16V in se dobro obnese...toda glede 1.6 16V nisem informiran kako je s temi motorji..če kdo kaj ve ( pokvarljivost, poraba v primerjavi z 1.8, mogoče podhranjenost motorja, ... ) ?
tongue-1.gif

Če ti moje mnenje slučajno pomaga:
Iskal sem pred leti (za ženo) Laguno I.
Našel sem 1. lastnika s potrjeno servisno knjigo.
Na ogled sem vzel svojega mehanika, ki (prosim brez komentarjev) pozna dejansko vse avtomobile in jih tudi servisira.
Bilo je že ponoči in mi je namignil, da je avto v redu. Rekel pa je, da bo potrebno menjati sprednje "fedre" in se ne spomnim, ampak še nekaj.
Res je tako, da so bili "fedri" napokani. V tistih letnikih baje pri vseh Renaultih. Na servisu mi je pokazal vse te zanič dele("fedre", zamenjal je jermen, olja,...). Zadaj nima "fedrov". Od takrat je crknila pečica za gretje kabine (baje klasika Renaultov). Avto je bencinar, 2.0 I in porabi (v 95 % je mestna vožnja) 10,5 litrov, na avtocesti pa porabi pri 130 km/h 6,5 litra.
Ima pa avtomatsko klimo, vsa okna na elektriko, potovani računalnik, komande za radio na volanu, ...

Pa veliko sreče...
Ne vzemi pa prvega, saj jih je veliko.

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Citat:
Koliko jaz vem so GDI motorji zelo dobri, če so dobro vzdrževani. A vmes kaj zaribajo ali kaj? Pijejo olje?

Ja, malo zaribajo, spijejo kak literček olja, nato pa tečejo dalje .

Se popolnoma strinjam, problem je v tistem ČE so dobro vzdrževani, če pa niso, se pa znajo pojavljati problemi (ljudje so imeli predvsem probleme z nedovolj kvalitetnim bencinom, s glasim tekom motorja, z nedoseganjem zadovoljivih rezultatov na meritvah izpušnih plinov).

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Poznam 406ko, ki ji je blo treba pri 220k km 2x švasat zic.
grin1.gif
Doma smo mel Laguno l.95 (se pravi takoj k je vn pršla, tale najbrž drugo od facelifta nima drugač?), 1.8 je bla 95km, sicer ni mela dost km k smo jo prodal, ampak avto mam v spominu kot špica.

Drugač pa 406ka mi deluje bolj
cool-1.gif
in manj zastarela..

Nazadnje urejeno:

T00MY

Pripravnik
27. mar 2008
67
0
6
Ja tudi MB ne bi bil slab, toda predvsem gledam tud na poceni vzdrževanje oz. rezervne dele... pa še nisem neki MB fan...bolj prisegam na BMW
wink-1.gif

Tako da sem se sedai odločil da bo vrjetno padla Laguna--- mogoče clo z domačga dvorišča če bo fotr za... ker je res odlična, + poznana je cela zgodovina avtomobila, sicer je bila kupljena direktno nova iz Francije od mojega sodelavca ter ima paket opreme Intiale Paris kar je za te letnike zelo redko...ima skoraj vso opremo le usnje ter navigacija manjkata....
Sicer bo sedaj potrebno opraviti veliki servis ampak OK, bom vsaj vedel kako je z avtom...
smile-1.gif

Pa še enkrat hvala za nasvete ter odgovore
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik volvo5er pravi:
Citat:

Ja, malo zaribajo, spijejo kak literček olja, nato pa tečejo dalje .

Se popolnoma strinjam, problem je v tistem ČE so dobro vzdrževani, če pa niso, se pa znajo pojavljati problemi (ljudje so imeli predvsem probleme z nedovolj kvalitetnim bencinom, s glasim tekom motorja, z nedoseganjem zadovoljivih rezultatov na meritvah izpušnih plinov).

Meni je crknila "samo" bencinska pumpa, ki je visokotlačna
crazy1.gif

Olja mi ne pije kljub skoraj 190k km. Je pa avto bil vzdrževan samo z "malimi" servisi (menjava olja, filtri), velik servis je videl prvič ko sem ga jaz peljal.. Pri 180k km. Prejšnji lastnik je pač [censored].
Upam, da mi ne bo še zaribal.
grin1.gif

Nazadnje urejeno: