Limuzina za 4.5k

T00MY

Pripravnik
27. mar 2008
67
0
6
Živ !

No u kratkim se pripravlam na nakup novega avta in sicer sem se odločil za neko limuzino tam do cca 4500€.
Sicer sem gledu neki tazga.... mora met bencinski motor 1.6 ali 1.8...letnik vsaj 98 ali 99 ...prevoženih tam do 150k km..pa nujno klima seveda.
Da ne bom nakladu....sem že prečekiru cel net in tle mam ene par k sem jih zbral, pa bi prosu za mnenje pa če ma kdo izkušnje z takšnim avti...
tongue-1.gif

Sicer sam osebno navijam za Laguno in Pižojčka...
wink-1.gif

1. Alfa 156

2. Nissan Primera

3. Renault Laguna

4. Peugeot 406

5. Seat Toledo

6. Volvo S40

Hvala

LP

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Bratranec je imel alfo 156, le da je imel 1,6 motor, 2 krat mu je sredi lepega na cesti ugasnil, sicer pa samo servisi, prodal lani z nekaj čez 200.000 prevoženimi.

Jaz bi vzel od teh Primero vseeno.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Hja, tudi če gledaš skozi porabo, Alfa ni najbolj varčen nakup. Vsaj poraba 1.6 TS v manjši 147-ki je 8,5+. Tule verjetno ustrezno več.

Obratno bi si upal trditi, da je Laguna pri porabi med "najcenejšimi". Mogoče tudi Primera, ampak z 1.6 mašino.

Slišal sem tudi precej pohval na račun 406, ampak izkušenj nimam.

@T00MY: ali tvoj proračun pokrije "dvojčico" S40 - Mitsubishi Carismo? Nisem imel, ampak od voznikov pomnim samo pohvale.

B.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Ne kupuj Carisme. Avto kot sam je super, ampak če ti kaj crkne si najebal, deli so dragi kot žafran.
smirk-1.gif

Pa napram Toyoti je kvaliteta svetlobna leta zadaj pri Mitsubishijih. Pač ju primerjam, ker sta oba japonca. Je pa še vedno veliko boljša kot pri evropskih znamkah.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Bo že nekaj na temu, glede na to, da so Carismo sestavljali na Nizozemskem. V isti tovarni, kot sestrski S-40.

B.

T00MY

Pripravnik
27. mar 2008
67
0
6
Am ja na Hyundai Elantro mi ne uleče preweč..čepraw je dost novejši avto ampak žal ne....pa tud Alfe ja kot pravte velka poraba to bi znal bit problem ja..pa še niso nevem kako zanesljivi avtomobili čepraw so lepi avti Alfe pa dobr potegnnejo, to je pa tud use
tongue-1.gif

Am Carisma je pa mal draga no...tastar model mi pa ni ušeč je že mal zastarela oblika...

Tko da sem še vedno najbolj za 406 al pa Laguno, ki jo mamo tud duma in je odličen avto...sam mal sem se je že naveliču k je že par let pr hiš, pa jo skos gledam
tongue-1.gif
.

Pri Laguni drugač nismo meli večjih problemov še... pa tud rezervni deli oz. vzdrževanje je poceni
smile-1.gif

Me pa zanima za 406...kako je z menjalniki ker baje majo Peugeuoti slabe menjalnike... vem tud ker ma fotr doma Partnerja pa je res u p***i menjalnik...sploh noče u rikverc dajat pa skos se zatikuje tko da je polom to ..prjatlu je pa pr 206ki odpovedu čist
smirk-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Bo že nekaj na temu, glede na to, da so Carismo sestavljali na Nizozemskem. V isti tovarni, kot sestrski S-40.

B.

Tako, pa podvozje je isto, kot si že omenil. Pa verjetno še marsikaj drugega. Tudi GDI motor
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Volvo po mojem ni vgrajeval GDI motorjev, ali pač?

V enem avtokatalogu iz leta 1998 je not Volvo S40 1.8GDI, tako, da predvidevam, da so.
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Govora je o Laguni I. Laguna II je na začetku res imela nekaj problemov, ki pa so jih odpravili v drugi polovici 2003. Po njihovih statistikah pa je bil letnik okrog 2006 eden najbolj zanesljivih modelov nasploh.

B.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Nissan Primera je super in zanesljiv avtomobil!
cheer.gif

Imel sem ga 9 let, letnik 91 z 1,6 mašino. Poraba 7 lit/100 km, nobene okvare, samo menjal olje na 10 kkm.
Ko sem ga prodal je imel 311 000 km, olja pa sploh še ni bilo potrebno dotakati.
Če ne bi bila nova Primera tako grda bi jo spet kupil, tako pa sem šel na drugo znamko.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Za 406-ico ti lahk iz prve roke povem. Lastim si jo že tri leta in je letnik 99 z vendar model pred faceliftom torej PH1 ti pa gledaš PH2. Sam mam 1.8 motor in z njim do sedaj nikakršnih problemov. Tako kot si že sam ugotovil menjalniki niso nemkako natančni to da včasih noče s prve v rikverc se tudi dogaja, vendar pomaga če daš iz prestave in spustiš sklopko, pol gre brez problema. Je pa še ena zadeva, ki se lahko pojavi in sicer (tudi pri škodah) je to okvara merilnikov (kazalcev) na števcu predvsem na obratomeru in merilniku hitrosti (kazalci skačejo sami od sebe). Poraba je odvisna od teže noge meni se giblje od 8 in 9 litrov.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Govora je o Laguni I. Laguna II je na začetku res imela nekaj problemov, ki pa so jih odpravili v drugi polovici 2003. Po njihovih statistikah pa je bil letnik okrog 2006 eden najbolj zanesljivih modelov nasploh.

B.

O.K., nisem vedel, da govorimo o I.
redface-1.gif

Imamo Laguno I za po Ljubljani in se mi zdi krasen avto.
Vse deluje, ima vso opremo, malo porabi in se ne kvari.
Slišal sem pa za II, da je slaba.

Lp

T00MY

Pripravnik
27. mar 2008
67
0
6
Po vaših nasvetih sem bom zagotovo res odločil med Laguno ter 406-ko .... odvisno katerega bom dobil lepše ohranjenega
wink-1.gif

...glede Lagune me pa še zanima kako je z 1.6 motorji ....doma imamo sicer 1.8 16V in se dobro obnese...toda glede 1.6 16V nisem informiran kako je s temi motorji..če kdo kaj ve ( pokvarljivost, poraba v primerjavi z 1.8, mogoče podhranjenost motorja, ... ) ?
tongue-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
1.6 16v je enak tudi v cliotih in meganih in je eden boljših od renaulta tudi kar se zanesljivosti tiče. Ima pa samo 10km manj kot 1.8 16v, tako da hude razlike ne boš opazil.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz sem imel tudi p406 1,8 16v. Motor odličen, elektronika kot so že rekli (števec). Na koncu Dunajske obstaja avtoelektrika, ki med drugimi tudi chiptuna, ki za primerno (sicer predrago, pa vendar bolje kot novo) odpravi težave s poskakujočimi števci. Poraba med 8 in 9,5l, čez se praktično ne da priti. Pelje se lepo (imho bolje kot laguna).