dobavni roki SLO spletnih trgovin so res random realni
če na tuji piše da bo teden je teden, če 24 h gre verjetno isti dan naprej vkolker naročiš tja do 14h...
Pred kratkim sem po skoraj mesecu in pol dobil artikel iz odnesi.si. Bila pa je pisana zaloga. Po tednu dobim na vprašanja odgovor da bo v tednu. Nato vsak teden za teden zamika. Šlo pa je za tipkovnico, ki je potrebovala gravuro SLO znakov. Kje se je zapletlo ne vem. Prejšnji teden me tip pokliče in pravi da dobim v 2 dneh. Zadeva je prišla naslednji dan direktno od njegovega dobavitelja...
Skratka šlamparija pri ažurirnju portala in še nekaj šlamparije kasneje ne nujno da vse pri spletnem trgovcu. Vzel prej nekaj zadev in je vedno prišlo v par dnevih.
Najbolj zanimiv pa je bil malo nazaj enaa. Naročim nekaj artiklov. Nekaj kot na zalogi nekaj 15, 30 dni dobava. Ko plačam se vse postavi na 30 dni. V tednu, ki sledi pride večina robe. Po dobrem mesecu dobim vrnjeno kupnino za par zadev, ki so jih označili kot nedobavljive. V tem primeru je šlo za robo za gospodinstvo.
Od enaa sem pribljižno v istem obdobju dobil obvestilo, da drugi dan dobim pošilko, ko je bil artikel že 10 dni pri meni. Dobava je bila 15 dni. Poslano v 2 dneh...
Kaj narest, če res voda gori? Poklicat in upat na kakega uporabnega sogovornika, ki bo tolk fer, da bo povedal realno stanje za artikel. Če bo res pa se seveda izve šele na dan dostave. Je pa tale samsung verjetno precej prodajan in jih zna o.bčasno zmankat.
Dirti verzija pa vkolker se ti ne gre za založena sredstva pa lahko kupiš drugje in zadevo nato ne prevzameš...
Kar se ekranov tiče pa sem za letošnjo sezono prepričan, da so za osrednji ekran best buy plazme 50"+ . Kar je manše je škoda €. Tehnologija je zrela. Poraba je padla. Dobri LED LCD ji so predragi. Nižji rang pa je dober za 2 ali 3 TV. A kdor že nekaj ima ponavadi menja na mestu kjer se največ gleda. Obstoječi pa se seli.
Če je res 40' 42" tisto tapravo in prepričanje v LCD in/ali LED pa glede na to kar sem videl je recimo C650 od samsunga v nižjem rangu uporaben nakup. V višjem pa Sony NX. A kot sem rekel ozreti se je za plazmo. Nisem mislil, da jo bom kdaj kupil a trenutno kaže da.
Škoda pa se mi zdi tlačit nek mali ekrančič v lukno za CRT. Ni to to. Ko se enkrat navadiš na dimenzijo slike so oči zelo hvaležne.