LG G5 root

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Je kdo rootal, ko je telefon na Nugatu? Pri nas kaj komplicirajo æe je potrebno uveljavljat garancijo če ga rootaš?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Po mojih izkušnjah ne komplicirajo. Preprosto zavrnejo popravilo v garanciji
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Tele zadeve se je 3 generacije delalo. Sedaj je pa verjetno že serijsko uredu, da ni treba kake svoje stvari gor namaščat.

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Moje izkušnje (sicer z drugim telefonom) so bile drugačne.
Seveda sem najprej naredil unroot, pa zaklenil bootloader, pa factory reset. Pa so vzeli brez problemov in ker niso vedeli, kaj je, sem dobil novega...

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
@jtfc

Serijsko so na večini telefonov nameščene aplikacije, ki se jim pravi "bloatware". Torej tiste, ki jih ne potrebuješ in brezveze kurijo spomin, prostor in vse ostalo...
Če nimaš roota, jih ne moreš zamrznit ali odstranit, ker so sistemske.
Root tudi, z določenimi programi, ki so delani samo za rootane telefone, pomaga pri daljšem delovanju baterije, pohitri telefon in prinese možnost, da si ga "kreiraš" po svoje...
Seveda pa se naj tega loti tisti, ki ve, zakaj gre in kaj dela...

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
LG G5 ima zaklenjen bootloader, ko ga odkleneš (gre samo z original LG programom) gre garancija papa. LG na podlagi imei takoj ve, da si odklenil telefon in zavrne garancijo.
http://developer.lge.com/resource/mobile/RetrieveBootloader.dev
Citat:
1. Once your phone is unlocked, it will no longer be covered by LG warranty.
As we cannot guarantee the proper operation of our hardware with custom software, we are not able to maintain the full scope of warranty for your device after you have unlocked the bootloader.
Because of that we have a responsibility to let you know that defects which may result from, or were caused by custom device-software may not be covered by LG warranty.

LG can no longer guarantee the full functionality of your device after you unlock the bootloader. Unlocking your device may cause unexpected side effects that may include but are not limited to the following:

- Your device may stop working.
- Certain features and functionalities may be disabled.
- Your device may become unsafe to the point of causing you harm.
- Your device becomes physically damaged due to overheating.
- The behavior of your device may be altered.
- Some content on your device may no longer be accessible or playable due to invalid DRM keys.
- All your user data, settings, and accounts may disappear. (Therefore, we recommend that you backup all your data).
- Software updates delivered via LG FOTA (Firmware Over the Air) or Web Download services may not work on your device anymore.

LG will not be responsible for the damages caused by any custom software being flashed to your phone.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Moti me tista majhna sličica klicatelja ko prejmeš klic. Videl sem na XDA kako narediti da je slika večja, rabiš pa root za to spremembo.