leto 2015 - Zdenko Domačiæ

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Ker sedaj že vsake 14 dni po radiju težijo s tem tipom, me zanima kako lahko ljudje leta 2015 verjamejo, da lahko tip zdravi na daljavo preko slike? Da lahko v 4 dnevih nauči nekoga da zdravi druge? Da je zadeva dejansko ZNASTVENO preverjena...halo? da je pozdravil že 600.000 ljudi v 30 letih...to je 60 vsak dan hahah...menda zadeva pali itaq samo v Mariboru, kjer uspevajo tudi vsi južni izvajalci in klape in zdravilci...

zakaj tip negre enostavno v bolnico na neki kardio oddelek pa kar na 1x pozdravi vse bolnike...

think positive my ass...think positive ko mu dajejo denar ljudje...

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Zato, ker ima (tako kot vsi bioenergetiki, homeopati pa še posebej) zaščito države. Če ti Mercator proda pokvarjene kumarice, fašejo kazen. Če ti jaz z bioenergijo zdravim raka, se mi ne zgodi nič.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
...me zanima kako lahko ljudje leta 2015 verjamejo---

Zato, ker je narod v povprečju glup ali pa zelo ozko specjaliziran. Ljudem se ne da razmišljati in poiskati pravo razlago, ampak se hitro zadovoljijo s ponujenim(še posebno, če je spretno zavito v tehnološko-znanstveni bla, bla)

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
To ni res, da je folk glup. Folk je obupan, in obupano bitje naredi marsikaj, pa če smo leta -5000 ali +5000.

Ker dvomim, da na te seminarje hodijo popolnoma zdravi ljudje, z namenom širjenja duha in obzorja. To gre folk ki je bolan in išče vsako rešitev, ker mu, v večini primerov, uradna medicina ne more pomagat. Sprijaznit se s tem, da se bliža konec, je pa sila težko in ni v naši naravi.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
S temi ljudmi imam precej izkušenj in po mojih opažanjih to ne drži - večinoma so njihovi 'pacienti' ljudje, ki niti niso bolni, vendar pa se precej ukvarjajo sami s seboj. Najpogostejše 'bolezni', ki jih ta gamad zdravi, so tako razne mile oblike depresije, glavoboli, bolečine v križu/kolenu itd - stanja, kjer za 'ozdravitev' niti ni potrebnih nekih blaznih dokazov.

Zelo ozka niša se upa javno izpostaviti in izjaviti 'zdravim raka' - edin takšnih prevarantov je npr. tule:

http://cansave.org/

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Tisti, ki vidijo dodaten zaslužek niso glupi
wink-1.gif

Ne boš verjel, v kaj vse lahko prepričaš povprečnega Lojza/Micko, če le znaš pravilno nastopiti. Pa ne samo povprečnega, tudi take z doktorati(je pa to lažje pri družboslovcih). Če ima ta Lojz/Micka kakšen problem(zdravstven ali kaj drugega) je pa še lažje.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Zato pa je potem uspešnost tako veliko, placebo dela čudeže.

Ampak kdo pa pravi, da ne-resno bolan človek, ne more biti obupan? Depresija je res psihična bolezen in v večini primerov ne izhaja iz dejanskega bolezenskega stanja, ampak okoliščine v katerih smo dandanes pa veliko pripomorejo k temu (revščina, brezposelnost, ipd)

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
V kolikor mimogrede pozdraviš še kandido in odkisaš telo, postaneš mit.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.098
113
Citat:
Uporabnik englishman pravi:Zato, ker ima (tako kot vsi bioenergetiki, homeopati pa še posebej) zaščito države. Če ti Mercator proda pokvarjene kumarice, fašejo kazen. Če ti jaz z bioenergijo zdravim raka, se mi ne zgodi nič.
Zato, ker se počasi izenačuje, da ima vsak, ki reče, da nekaj "zdravi" enako zaščito države kot uradna medicina, ki pogosto tudi zdravi samo v narekovajih. Pri uradni medicini ima zaščito farmacevtska industrija, zdravniki pa so pogosto na enakem nivoju kot mehaniki, ki menjavajo žarnice in si za pacienta vzamejo toliko časa kot mehanik za menjavo žarnice in tudi izberejo sredstvo tako kot mehanik primerno H7 žarnico.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Se strinjam, ampak če pogledaš čisto s pravnega vidika: če ti jaz prodam olje za avto, ki pa je v resnici pobarvana voda, me boš tožil, dobil bom kazen tržne inšpekcije itd. Če ti prodajam homeopatska zdravila, pa imam žegen države. OK, če sem Domaničič (ki ima od države nekoliko manjši žegen kot homeopati) enako, lahko 'zdravim' celebralno paralizo. Kako zaboga je lahko moj avto bolj zaščiten od mene?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
zakaj tip negre enostavno v bolnico na neki kardio oddelek pa kar na 1x pozdravi vse bolnike...
Ker njegovo predavanje lahko plačaš tudi z Diners kartico na obroke. Po tem sklepam, da ta hec niti ni poceni, pa se mu bolj splača svoj posel furati
confused-1.gif

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
4
18
Je pa zanimivo da Domančiæa v njegovi rodni Hrvaški ne priznajo, pri nas v Sloveniji pa je priznan.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Nekje zasledil, da on ne zdravi ampak spodbudi telo, da se poizkuša samo pozdraviti. Ok, recimo da verjamemo da ima neke višje sposobnosti vplivanja na telo z neko energijo ampak narediti lokalnega Pepija v 4 dneh in za 1000€ zdravilca je pa umetnost
grin1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.098
113
Težava je, da bom počasi poznal več ljudi, ki so jih pozdravila homeopatska zdravila in pristopi kot klasična medicina. Slednja sicer na videz pozdravi eno težavo, čez pol leta pa zdravi želodček, čez 9 mesecev se začnejo puntati jetra itd... Ko gre mlada zobozdravnica po neuspešnem zdravljenju pri kolegih klasične medicine k zdravnici homeopatinji in trdi, da se sedaj počuti zdravo, se vprašaš, če stvar mogoče res ne deluje.
Ker sem trenutno relativno zdrav, ne rabim enega, ne drugega.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Deluje v tolikšni meri, kot deluje vsak placebo. Zobozdravniki (oz. izobraženci na splošno) pa seveda niso imuni na te prevare.