Letni razgovori

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Je tukaj gor kaj lastnikov podjetij ali vodij?
Kako opravljate letne razgovore? Imate kakšen formular-vprašalnik, ki ga daste predhodno delavcu?
Koliko prej najavite letne razgovore?

Vse izkušnje dobrodošle.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Na hitro,

fino je imeti kak obrazec s samooceno za posamezna področja, npr. poslovna odličnost, delo z ljudmi, bla bla, ... potem napiše vanj svoje razvojne cilje in izobraževanja s katerimi jih bo dosegel, poslovne cilje za naslednje leto... ti to izpolni še pred letnim razgovorom in pošlje, da se lahko ti pripraviš na razgovor z njim, vidiš kako sebe vidi, kako je bil uspešen v tekočem letu in kakšne cilje si je postavil za naslednje leto... potem pa lahko to seveda kot šef korigiraš in vidiš koliko različno predstavo o njem imata.
smile-1.gif

Čisto na hitro iz rokava, upam da ti bo v pomoč.

LP

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Sicer nisem vodja,ampak ti lahko povem izkušnje iz mojega podjetja. Pri nas se letni razgovori opravljajo v novembru in decembru, razgovor za plačo pa v januarju. Imamo poseben formular za vodje oddelkov po katerem vodijo skozi ta razgovor in poseben formular za pripravo delavca za ta razgovor. Na koncu razgovora dobiš zapisnik in če se z njim strinjaš ga podpišeš,če ne popraviš in ponovno podebatiraš z vodjem.
Moj šef gre vedno hitro skozi ta formular,podebatirava cilje iz prejšnjega razgovora in definiriva nove, nato pa se bolj precitno podebatira o ciljih & željah za naslednje leto.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Super, hvala.

Tega do sedaj nisem imel v taki meri, bi pa rad za naslednje leto uvedel neko čim bolj strukturirano formo, da ne bo kasnejših nesporazumov oz. nejasnosti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.252
9.884
113
Zgolj nasvet: namen letnega razgovora ni forma, temveč vsebina
wink-1.gif
.
Imel par takih izkušenj in ti lahko povem, da v določenih podjetjih je ta letni razgovor zgolj nuja, katero je treba spravit čez. Potem veš kakšen je odnos (šefov in zaposlenih) do tega. Namesto, da bi zadevo izkoristili za konstruktivne zadeve (vsebino), zgolj pokljukajo in to je to.
Poleg tega, ne jemat letnih razgovorov kot ultra rešilno bilko. Če ni pravilne komunikacije (tudi o vsebini na letnem razgovoru) med šefom in zaposlenim že med letom, potem bo tudi letni razgovor bolj žalost.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Pri nas bi morali imeti appraisal pogovore (ala letne) 2x letno po dogovoru. Pa jih nimamo niti 1x letno.
tongue-1.gif

Saj koncept letnih razgovorov je sicer ok. Ampak še bolje pa se mi zdi, da lahko kadarkoli greš do šefa pa mu rečeš, če ti kaj ne paše, oz. imaš kakšne želje, bi rad povišico in podobno...

sad

Guru
24. avg 2007
21.252
9.884
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Saj koncept letnih razgovorov je sicer ok. Ampak še bolje pa se mi zdi, da lahko kadarkoli greš do šefa pa mu rečeš, če ti kaj ne paše, oz. imaš kakšne želje, bi rad povišico in podobno...
zmaga.gif

je pa res, da v koncernu z več tisoč zaposlenimi neka forma mora obstajat.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
zmaga.gif

To mora obstajat, sploh če se greš ISO standarde.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Hvala vsem za predloge.

Jaz sem si lani za letne razgovore vzel čas in sicer so letni razgovori trajali tudi po uro ali dve. S posameznikom sva šla sproščeno čez pretekle plane, že prej sem si pripravo analizo posameznika, potem pa je posameznik tudi sam povedal svoje mnenje, nato sva šla skupaj čez vse pomembne vidike dela (tako objektivne kot tudi subjektivne - npr. moja opažanja...).

Letne razgovore sem jim najavil cca. 3 tedne prej, nisem pa imel nobenega formularja, ne na razgovoru, niti jim nisem pošiljal kaj vnaprej. Vem pa, da večina bolj profi podjetij dela na tak način, s temi formularji.
Za letos pa bi naredil še malo bolj podrobno analizo, predvsem bi rad v stimulacijo vključil tudi nekaj subjektivnih faktorjev (ne samo RVC, ampak tudi dejanski odnos do dela, osebno zavzetost...).

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
lahko mi pošlješ na privat email, pa ti pošljem moj formular za letni razgovor. Zadeva je ok, sicer pa kot pravijo fantje, če med letom ni dialoga, je tudi ta bolj tako tako.

sad

Guru
24. avg 2007
21.252
9.884
113
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
zmaga.gif

To mora obstajat, sploh če se greš ISO standarde.
Hehe, v marsikater firmi si lahko z njim le obrišeš rit.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Nekaj standardnih vprašanj s formularja:

- kako ocenjuješ svoje delo v preteklem letu

- kakšni so tvoji načrti za prihajajoče leto (projekti, izobraževanja, karkoli)

- kako ocenjuješ svoje odnose s sodelavci
evil.gif

- zadovoljstvo z dohodki glede na vloženo delo
d055.gif

- razno (naj napiše kaj mu leži na duši, zna kaj zanimivega ven bruhnit)

Brezveze da mora delavec pošiljati predhodno izpolnjen obrazec, prinese naj ga s sabo, itak boš pozabil kaj je napisal
smile-1.gif