Letne gume

xc7

Pripravnik
20. jul 2011
50
0
6
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Ima kdo izkušnje/mnenje o Debica Passio 2 letnih gumah? Trenutno imajo neko akcijo za 32€ na kos... Gre se pa za cliota..
Edit: Odločam se še ned Fulda Ecocontrol in Michelin Energysaver, a se mi zdi neumno plačevati 20€ več na kos, če je majhna razlika v kvaliteti.. Predvsem ne bi želel neke gume, ki jo bo posnelo v eni sezoni do polovice..
Še vedno čakam na odgovor
smile-1.gif

P.S. Zanima me še ena stvar; pri marsikateremu spletnemu trgovcu piše v pogojih poslovanja, da ti lahko ponudijo do tri leta stare gume.. Ni tako, da se z leti masa gume uniči?
confused-1.gif
Ker potem tud ko prodajaš avto prodajaš sicer 'nove' gume na avtu, tehnično gledano pa so stare 3+ leta..

Povej velikost, ki jo iščeš
168/
175/
185/

Debica so zelo slabe, podobno fuldine. Od ceneših pri manjših dimenzijah so dobre uniroyal rainexpert... s continentalovimi skoraj nikoli ne moreš zgrešiti(le nov model naj bo, pa so povsod neglede na dimenzijo v vrhu)....

testi
http://www.adac.de/infotestrat...tId=113488&
SourcePageId=31821
http://www.adac.de/infotestrat...rcePageId=31821
http://www.adac.de/infotestrat...rcePageId=31821
...

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Dimenzija je 165/65/14.. Sicer pa fuldine ecocontrol so po testih med 'priporočljivimi' gumami.. Te debica sem pa prebral nekje, da naj bi bila kot neka low-budget guma, ki jo proizvaja Good Year..

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Hvala za vsa mnenja, sicer je itak zdej še prehitro, bom pa marca najverjetneje vzel kar te predlagane Michelinke Energy Saver +... Eden izmed trgovcev jih ponuja 10€ ceneje, če plačaš z gotovino, tako da pridejo cca. 51€ po kosu...

Samo še opazka xc7; nisem strokovnjak glede gum kot vidiš, a pri navedenih gumah uniroyal je fuel efficiency v rangu F, pri fuldinih pa E, prav tako so Fuldine malce tišje (70:67dB). So pa Uniroyal eno kategorijo boljše pri odzivnosti na dežju kot Fuldine. Hvala za pomoč!

KejsiStoner

Pripravnik
15. nov 2007
180
6
18
Cabo Verde
A se splača letne gume kupiti že sedaj, pred sezono? Bodo cene v marcu kaj hudo zrasle? Iščem ene kvalitetne gume dimenzije 205/55/16. Ne ravno za dirkanje, ampak ne bi vzel pa tipičnega čang-šlanga. Naj kr gledam za testi letnih gum 2012? Bojim se edino, da ne bi dobil prestarih gum.

Imate kakšen predlog? Zimske imam Michelin Aplin A4, mi služijo odlično, pa bi zdej tut neki v tem rangu. Če je pa kakšna akcija pa sploh
smile-1.gif

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Caki zdaj, da te napizdijo, kako nismo vec leta 2 pa 3 in da so cene vedno iste...

edit: tak odgovor sem dobil nazadnje, ne misli, da te kaj napadam
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
No, jaz sem klical vulkanizerstvo furlan, kjer sem par postov gor v tej temi našel najcenejše gume in so mi rekli, da se zna cena do marca spremenit za kak evro ali dva po gumi.. Po mojem mnenju se ti ne splača ravno kupovat gum sedaj, razen, če imaš prostor za shranjevanje, oz. če jih boš kar takoj namontiral. Je pa rekel tip, da imajo te gume, ki jih prodajajo letnico 2012 vtisnjeno gor..

KejsiStoner

Pripravnik
15. nov 2007
180
6
18
Cabo Verde
Mah prostora imam kokr češ. Edino bedno bi mi bilo (pač ne spoznam se preveč), da mi podtaknejo kak šoder ali sfukano gumo, pa bom to opazil šele po 15. marcu, ko bom premenjal. Rok za morebitno vračilo izdelka (če bi vzel pri teh številnih spletnih trgovcih) bi se pa takrat že davno iztekel. Edino to me ovira.

Aja, pa to, da ne vem kaj bi vzel
smile-1.gif

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Mja, sej tudi jst sm se zasekiral, ker so imeli tam na spletni strani napisano, da ti lahko prodajo do 3 leta stare gume, pa je vse ok.. Sem potem poklical in je rekel tip, da so pač vse gume 2012 model in da če jih hočem takoj, jih lahko komot naročijo.. Mene je močno presenetil njihov popust na gotovino.. Michelinke ki sem jih gledal so na primer povsod 60€+, medtem ko jih tam z gotovino dobiš za cca. 51 po kosu. Pa da ne bo kdo mislil, da kaj reklamiram; nimam nič od tega, imajo pa uporabniki foruma, ki bodo lahko prišparali dobrih 40€..
smile-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Priporoča kdo kakšne gume za:

- 225/40-18 spredaj
- 255/35-18 zadaj

Je kakšen problem, če so spredaj/zadaj različne znamke gum ???

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pomembno je da sta na osi enaki gumi, spredaj zadaj pa morajo biti isti tip ( letne/zimske). Se pravi spredaj letne , zadaj zimske to ne gre več, kot včasih

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Mi lahko kdo pove koliko so približno vredne letne michelinke stare eno celo sezono (se pravi kupljene tam nekje aprila lani)? Dimenzija je 175/65/14.. Imam priložnosti kupit take, pa me zanima, koliko je približno realna cena.. Nove so tam med 50 in 60€..

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja odvisno kok kilometrov majo za sabo.....ce so na pol zgonjene, bi dal ti kok za njih? 20 flik na kos?