Letna vinjeta 95 EUR

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj je prepustil strokovnjakom, ti so predlagali višje cene. Prejšni minister jih pa ni poslušal. Kredite je pač treba odplačati, Avstrijci pa imajo zaradi avtocest toliko večji javnofinančni dolg (po procentih nekje okoli ZDA). Zato Avstrijci nove avtoceste gradijo in dograjujejo stare zelo počasi.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Seveda zaradi menjave sistema vinjet ne bo cisto merodajno, ampak ze zdej se vidi, da z vinjetnim sistemom drzava ne pride skozi. In tisti miljoni od EU bodo se kako prisli prav, ce bomo hoteli kaj pametnega sezidat.

Trenja bojo pa ziher
grin1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
za tovornjake pa menda podražitev 40%! KAr je mimogrede tut prav, češrav me bodo sedaj nekateri popljuvali, ampak ne bo prvič!
precej tovornega prometa bo sedaj raje izbralo AT, kar pomeni tudi majnso prodajo goriva in seveda manj pobranih trosarin, ki pa jih bodo vracali domacim prevoznikom, ki se bodo pritozevali nad visokimi cestninami,
medtem, ko se tovornjaki lahko lepo zastonj fijakako po LJ obvoznici

ampak se vedno so naracunali, da bodo s tem ukrepom pobravi vec kot dosedaj

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In tudi po tej podražitvi bo cestnina za tovornjake še vedno 40 % nižja kot v Avstriji.

Torej, zakaj bi že šli tovornjakarji skozi Avstrijo?
sprasujem se.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
In tudi po tej podražitvi bo cestnina za tovornjake še vedno 40 % nižja kot v Avstriji.

Torej, zakaj bi že šli tovornjakarji skozi Avstrijo?
sprasujem se.gif

Saj Evrokrat bo imel VEDNO kaj za pripomnit... Tudi ce skopiramo Avstrijce in imamo enake cene vinjet, pa enake cene za kamiondzije... bo spet nasel nekaj, da bo lahko trobil, da bomo v Sloveniji izgubili vse in da bomo crne ovce in nevem kaj se vse... Tudi tam pri njih gori ni vse z rozcami postlano... in ni vse idealno...

Kaj pa dejstvo, da imamo v Sloveniji manj prebivalcev na kilometer AC kot vecina drugih okoliskih drzav?

Podatek, ki sem ga nasel je iz lanskega leta... bistvenih sprememb tako ni...

Luksemburg - 260 km avtocest na milijon prebivalcev
Španija - 258 km avtocest na milijon prebivalcev
Švica - 222 km avtocest na milijon prebivalcev
Slovenija - 220 km avtocest na milijon prebivalcev
Avstrija - 200 km avtocest na milijon prebivalcev
Francija - 190 km avtocest na milijon prebivalcev
Švedska - 170 km avtocest na milijon prebivalcev
Belgija - 169 km avtocest na milijon prebivalcev
Danska - 164 km avtocest na milijon prebivalcev
Nizozemska in Nemčija - 142 km avtocest na milijon prebivalcev
Italija - 116 km avtocest na milijon prebivalcev

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
in???
ta podatek ti pove kaj?

dej tudi podatek o poseljenosti na kvadratni km, ker nekatere drzave imajo mesta s stevilom prebivalcev za dve/tri slovenije
in jasno je, da v mestih avtocest ni

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ta podatek pove to, da se cena za izgadnjo in vzdrzevanje kilometra AC razdeli na manj ljudi... torej je posledicno drazje... in zato je posledicno tudi uporabnina (vinjeta) za AC drazja... To je pac slabost tega, da je Slovenija majhna...

Sicer pa ze spet opazam, da si en nergac... in ti gre prav vse v nos, kar kdo napise
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še vedno nisi povedal, zakaj bi zaradi slovenskih cestnin tovornjakarji raje šli skozi Avstrijo. Muca jezik popapala?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ta podatek pove to, da se cena za izgadnjo in vzdrzevanje kilometra AC razdeli na manj ljudi...
v LU so zastonj, torej kje je kec?

+ v tem primeru bi bilo potrebno vkljuciti tudi povrsino, saj je ponekod veliko sestpasovnic in ni vse odvisno od dolzine,

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sem najbrž slep, pa ne vidim tvojega odgovora "malo višje".

Ali ti ekonomijo zastopiš drugače kot preostali svet, torej je 40% ceneje dejansko manj ugodno ...
rolleyes-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
dodaj nizje cene goriva, boljse ceste in hitro se bodo preusmerili na tuje ceste

tu je tudi uradna ugotovitev vladne skupine, ce se ne ves
in sami so izjavili, da se bo del transporta prelil na tuje ceste, vendar naj bi bil koncni izkupicek boljsi kot dosedaj

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
ksz

čak, če cene vinjet določa le Slovenija, zakaj se bodo potem cene spremenile iz polletne 35€ in letne 55€ na kolikor pač že.

Ker se drzavi po tistih cenah racunica ne izide. Se po novih se verjetno ne bo.

Hehe, podražili* so polletno za 35 EUR na mesečno za 35 EUR, pa enim ni jasno, kaj je s tem narobe ?

* - sem mislil dat v navednice, ampak kdor ne razume (ali noče razumet), itak ne bo

Računica ne izide. Ja pa kaj ?
Če bi jaz kupoval drage avtomobile, nakit, obleke itd, bi se mi z mojo plačo tudi računica ne izšla.
In če grem delodajalcu z "daj mi 10x višjo plačo, ker se mi sicer računica ne izide", se mi bo smejal. Enako se smeje celi svet Sloveniji. Sami, eni pač ne "kužijo", tudi če jim razložiš in poenostaviš za nivo sedemletnega retardiranega otroka.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kaj pa dejstvo, da imamo v Sloveniji manj prebivalcev na kilometer AC kot vecina drugih okoliskih drzav?

10% razlike. Torej zakaj že imamo nekjakrat dražje vinjete ? Zakaj ne 10% dražje ?

Oziroma: What exactly is your point ?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
>>> dodaj nizje cene goriva,
Razlika v ceni goriva je proti ceni cestnine minimalna. Na avtocestnih črpalkah pa gorivo sploh ni cenejše kot pri nam.

>>> boljse ceste
Kakšne? V čem pa je avstrijska A2 tako boljša od naših A1 in A5? Pa italijanska pontebbska avtocesta (ki tudi ni zastonj), kaj ima tako krasnega?

>>> in hitro se bodo preusmerili na tuje ceste
ti boš že vedel iz bruseljskega kavča, strokovnjak
hysterical-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

10% razlike. Torej zakaj že imamo nekjakrat dražje vinjete ? Zakaj ne 10% dražje ?

Oziroma: What exactly is your point ?

Nekajkrat drazje vinjete???? Dejte nehat no pretiravat... Pelji se iz recimo Čateža do Stuttgarta in nazaj? Koliko bos placal cestnine v Sloveniji in koliko bos placal cestnine v Avstriji? Pa glejmo cene, ki naj bi veljale od polovice leta dalje, ker te sedaj so diskriminatorne ... V Sloveniji bos placal 21,5 € (tedenska vinjeta + karavanski predor)... v Avstriji pa bos placal 33,2 € (10 dnevna vinjeta + Karavanke + Tauernautobahn) ...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Saj je prepustil strokovnjakom, ti so predlagali višje cene. Prejšni minister jih pa ni poslušal. Kredite je pač treba odplačati,.

Sam to z realnostjo nekak ne gre skup, ker denarja bo pa manj kot po sedanjem sistemu, tako kažejo projekcije?
sprasujem se.gif