Lesene police....kateri les?

pro12245

Pripravnik
12. jan 2011
84
1
8
vprašanje za poznavalce
smile-1.gif

kateri les bi to bil , in če mogoče kdo pozna koga ki bi mi izdelal 3 take regale?

lpTomaž

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Verjetno ti naredi vsak, ki bi se mu dalo s tem ukvarjat..ker je zmetano na kup z zidarsko toleranco (na palec
grin1.gif
).

Lesa ne znam razbrati...zdi se mi je je pajcano na belo. Zgleda kot da je delano iz plohov...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Samo to je pa res grdo skup zmetano. To bi jaz imel kvečjemu za garažo za orodje not nametat.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Stari gradbeni plohi bi bili lahko uporabni . Iz odra, seveda primerno očiščeni malte.
Meni ni napačen izgled.
Sicer pa kako že gre 100 ljudi 100 čudi, 100 žena....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Vsaj en pameten, da ne vloži celega premoženja v police za trgovino.
Potem pa vidiš na bolhi kako visok sijaj opremo za kako štacuno, ki nenadoma ni vredna nič.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tako je, kakor si zapisal x5x.
Kar je pri nas 'nekaj skup zmetano' je v nekaterih drugih, predvsem severnih okoljih, zelo zaželena in celo draga oprema Naprimer tole:
sedežni elemnti

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na hitro res zgleda skup zmetano in uporabljen star neuporaben les. Samo močno dvomim, da je bilo kaj veliko ceneje, kot bi bilo iz visoko sijajne iverke.
Tudi tak les v primerni količini dobit je problem. Sploh pa pocen. Za gradbene deske bi bilo potrebno @softija vprašat, on ima veze povsod:))

Recimo dva primera, bo @oriolus povedal, če je res drugi primer 3x več vreden;)

predvidevam, da nekdo prodaja kot "odpadni" les
http://www.bolha.com/gradnja/g...clct=1424510295

ta pa se zaveda, da je tudi star les za nekoga veliko vreden;)
http://www.salomon.si/oglas/gr...-hrast/15.QZJF9

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
na hitro res zgleda skup zmetano in uporabljen star neuporaben les. Samo močno dvomim, da je bilo kaj veliko ceneje, kot bi bilo iz visoko sijajne iverke.
Tudi tak les v primerni količini dobit je problem. Sploh pa pocen. Za gradbene deske bi bilo potrebno @softija vprašat, on ima veze povsod:))

Recimo dva primera, bo @oriolus povedal, če je res drugi primer 3x več vreden;)

predvidevam, da nekdo prodaja kot "odpadni" les
http://www.bolha.com/gradnja/g...clct=1424510295

ta pa se zaveda, da je tudi star les za nekoga veliko vreden;)
http://www.salomon.si/oglas/gr...-hrast/15.QZJF9
Razmerje 1:3 pri smreki in hrastu je kar običajno. Na teh dveh povezavah je videti, da gre za normalen žagan, neuporabljen les (izrazito sivi robovi so zaradi sonca, kar pomeni le to, da je bila kopa postavljena napačno)
Na zadnji povezavi pa so res gradbeni plohi, ki so za resno mizarjenje praktično neuporabni, ker je možnost da bo kljub čiščenju kje v materialu ostal še kakšen kamenček prevelika.
Predvidevam, da je regal iz naslovne fotografije izdelan iz novega materiala, ki je umetno staran. Lahko pa tudi, da gre za unikaten izdelek, kjer se je uporabilo stare elemente. Za zanesljivo določitev bi moral ta regal videti ' v živo' .

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Tako je, kakor si zapisal x5x.
Kar je pri nas 'nekaj skup zmetano' je v nekaterih drugih, predvsem severnih okoljih, zelo zaželena in celo draga oprema Naprimer tole:
sedežni elemnti
Hja, oprosti, ampak tak dizajn pač ne paše v vsak slog hiše. Moraš imeti najprej ustrezno zunanjo podobo hiše, stavbno pohištvo in ustrezen notranji dizajn, da lahko rečeš da je takšna sedežna ustrezna za tvoj dom. V Sloveniji težko najdeš hišo, ki bi ustrezala temu slogu.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Drži, kar si zapisal. Tudi zaradi tega je takšna oprema v Sloveniji manj poznana.
Kakor sem že zapisal, popolnoma drugače pa je severno od nas, nekoliko manj v Avstriji, veliko več pa v Nemčiji.
Skoraj ni nekoliko boljše trgovine s pohištvom. ki ne bi ponujala tudi takšnih izbir, umetno starano pohištvo, po možnosti tudi črvivo in poškodovano.
In seveda - poznam človeka, ki se ukvarja s takšno ekskluzivo, kakor je na mojem linku do sedežne garniture.
In tudi cene ZA TAKŠNO MIZO so zelo 'solidne'
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

"Problem" teh masivnih pohištev vidim v tem, da se takšen les ne da kvalitetno posušit. Na zračno, ne strojno. In ko so zadeve v hiši in sploh pozimi, ko zračna vlaga precej pade in se les še naprej suši, pride do deformacij. Sem že videl kar nekaj tega pohištva, kjer so pokale vpete steklene površine ali pa naslanjači dobili "luft" med spoji

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Pri izdelkih, ki so že v začetku izdelani z namensko nenatančnostjo ( uporabljen je bil izraz 'zidarska toleranca') in ob nekoliko bolj strokovnem poznavanju lastnosti lesa, teh težav ni.
In seveda - obstaja tudi sistem absolutnega 'umirjanja' lesa, če bi bilo to tako nujno.