Lesena okna

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kakšna je okvirna cena lesenih oken?

Dobro vprašanje.
bonk.gif
Kakšna je pa ovirna cena hiše.

Les = plastika + 40% (septembra sem zbiral ponudbe in je bilo večinoma tako, ne glede na ponudnika).

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No sam sem se kar konkretno pozanimal ko sem kupoval okna.

Zame najboljša in tudi cenovno sprejemljiva so bila od Lesko Žiri.

Njihove prednosti so v samih okvirih in pa predvsem v kvaliteti lakiranja. Imajo pa tudi možnost naknadne vgradnje alu zaščite.

lp

S

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Eh, tu se ne strinjam s tabo. Pa ne zaradi kvalitete, ampak meni sploh ni odgovoril na povpraševanje. Slišal sem same dobre stvari in me je zanimalo, če si jih lahko privoščim, zato sem poslal povpraševanje s točnimi merami in pričakoval ponudbo. Četudi je smatral, da z menoj ne bo posla, bi lahko vsaj napisal Hvala, ampak male stvari nas ne zanimajo. Tako pa ni bilo nobenega odgovora, tako da samo po govoricah vem da je dober, a dražji od ostalih. Vendar zaradi odnosa je zame padel nizko, nižje od vsakega privat mizarja ki s penzlom barva okna.

Mogoče jim je pred 5 leti šlo mnogo bolje kot zdaj, vendar če si đek si đek vedno, če si pa sera pa sera ostaneš, ne glede na razmere na trgu.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Morda je res kvaliteten, korektnega odnosa do strank pa sploh nima.
Moja izkušnja:
Sicer nisem naročal oken, vendar bi na moj račun prav tako lahko zaslužil.
Zame ga ni več.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Lahko ti še pojasnim zakaj se je to zgodilo.

Sicer je tudi meni malo čudno, ampak imajo enostavno politiko, da če nekdo samo pošlje mail, da nanj ne odgovarjajo.

Ko pošlješ mail moraš vsaj poklicati po telefonu, običajna praksa pa je, da se moraš oglasit pri njih, da ti razloži kakšen je način izdelave oken pri njih. In če ne pokličeš oz. se ne oglasiš smatrajo, da si eden tistih, ki samo išče čim nižjo ceno, kar pa ni njihov fokus.

Lahko pa rečem, da imajo oni najbolje opremljeno mizarsko delavnico kar jih poznam in bi skoraj upal trdit, da je to najboljša delavnica v Sloveniji.

Glede cene njihovih oken pa lahko rečem, samo da so zelo ugodna, glede na to kaj dobiš.

lp
s

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Narobe praksa sploh če je mail javno objavljen. Mail bi že dolgo moral biti enakovreden ostalim potem komunikacije.
Sam dostikrat kontaktiram le prek maila. In če ni odgovora smo zaključili saj je le malo zadev takih, da dobiš le na enem mestu.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Sory, ampak potem naj nima objavljenega maila, ampak telefonsko številko. Ni mi daleč do njih, ampak z modeli, ki ne obvladajo osnov komunikacije se pač ne ubadam, kaj šele da bi jih prosil če želijo moj denar. In v časih, ko sem jaz iskal okna so bili po govoricah s ceno cca 25% nad Soro, Sora pa cca 35% nad najbližjim ponudnikom. So pa zdaj drugi časi in verjamem da so tudi takšna podjetja postala bolj fleksibilna.

Skratka,če jaz objavim oglas na bolhi in nanj ne odgovorim pri povpraševanju se mi zdi popolnoma isto kot ne odgovoriti na mail, ki je poslan na objavljen naslov.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Narobe praksa sploh če je mail javno objavljen. Mail bi že dolgo moral biti enakovreden ostalim potem komunikacije.
Sam dostikrat kontaktiram le prek maila. In če ni odgovora smo zaključili saj je le malo zadev takih, da dobiš le na enem mestu.

zmaga.gif

Enako, kdor mi ni odgovoril, mi pač ni prodal...
cool-1.gif
Komerciala je pač tudi del firme.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.064
1.860
113
Emona / Carnium
Nekaterim pač dobro laufa tudi brez sitnosti z mailom.

Da ne bi uničili teme s tako lepim naslovom, bi jaz prosil, če nekdo utemeljeno našteje nekaj pro et contra lastnosti lesenih oken.
grin1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Ne provociraj. Zame leseno okno nima slabosti. Čeprav bodo zagovorniki plastike in aluminija tisto kar je zame prednost nekomu drugemu prodajali kot slabost. Ampak moje mnenje itak ni relevantno (vernik).

Jaz sem petim poslal povpraševanje po mailu in od štirih dobil ponudbe. Tisti peti (jelovica) je tako odjebal brez da bi sploh pogledal njihova okna. In tako bi tudi tale žirovec. Ni mi treba videt tovarne da bi kupil okna. Sicer pa, tam okoli Žirov "načeloma" ne moreš kupit slabega okna ali vrat.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.064
1.860
113
Emona / Carnium
Recimo, da je to prvi komentar danes (včeraj), kjer ne provociram
grin1.gif

Proti je cena (pravijo nekateri), kar še nekako znam sporcesirati. Proti naj bi bilo tudi vzdrževanje (barva), kar se mi ne zdi prav huda slabost.
Sprašujem seveda v kontekstu vseh oken. Torej lesena vs. alu/plastika vs. lesena/alu.
Tiste fore o sobivanju z naravo me ne ganejo, dokler me plastična okna ne začnejo loviti po parceli
grin1.gif

Bom pa malo raziskal trg, rekel kakšno v živo, potem pa bom mogoče tudi jaz imel kakšno vprašanje manj.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Jaz pa ne več na les.Hišo imam namreč na vrhu griča kjer sonce in dež delata svoje. Stara lesena so bila po 16 letih fertik,plastika pa klub rjavemu dekorju po šestih letih še vedno ni obgorela, napokala ali pa kar koli drugega.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Kot je v navadi se seveda spet primerja 25 let stara okna z novo plastiko.

Off: Sicer pa, glede na modo po naših vukojebinah....je plastika v prednosti, ker k siporeks balkonom, poknaufanemu napušču, sladoledni barvi fasade, pvc vhodim in garažnm vratom.....res težko vtakneš lesena okna. Enkrat na 25 let se zamenja okus sladoleda in to je to kar se tiče vzdrževanja. Les na bajti, slovenskih bajtarjev grob. Sarcasm off.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Morda še moj pogled na dilemo "lesena ali plastična": kakor v vseh stvareh (celo pri ženskah!
wink-1.gif
) je vse odvisno od kvalitete posameznega sistema. Dobro, kvalitetno plastično okno je lahko precej boljše in trajnejše od slabega lesenega, čeprav sta oba enakih dimenzij. Očitno je 'dsf' imel slaba lesena okna, morda tudi ob izdelavi napačno ali pa sploh nezaščitena in mu jih je 'pobralo'. Sam pa poznam primer deset let starih plastičnih oken, kjer je odpovedalo že skoraj vse, od zapiral, tesnenja pa do trdnosti vgrajenega stekla. In popravljati plastično okno je veliko večji problem od lesenega. Ker sem lesar, seveda zagovarjam prednost lesenih oken. Res da jih je treba vzdrževati, drži pa tudi, da sem letos popravljal 110 let stara okna, narejena iz macesnovine, kjer se je dalo urediti prav vse. In bodo po moji oceni lahko na objektu še naslednjih nekaj desetletij.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Najbrž sem le izbral dobra okna
http://www.krivograd.at/fenster.htm
to imam

Če pa vzameva v zakup še to

Citat:
Uporabnik jello pravi:
Les = plastika + 40% (septembra sem zbiral ponudbe in je bilo večinoma tako, ne glede na ponudnika).

..pomeni da se mi še vedno izide moja takratna računica
torej kupim nova okna za les -50%, jih imam recimo 15 let, po potrebi zamenjam , dobim nova , najsodobnejša jih imam spet 15 let.
Ti pa kupiš lesena in jih imaš 30 let, cenovno sva tam tam, s tem da so tvoja najmanj od polovice življenske dobe tehnološko zastarela.

Nazadnje urejeno: