Lesena okna

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Čas zamenjave oken se bliža in odločitev je padla. Nova okna bodo lesena, tako kot so stara, s katerimi smo bili zadovoljni 28 let. Zdej pa me zanima, če kdo ima lesena okna in kje ste jih vzeli in seveda kakšen popust ste si izpogajali. Trenutno imam v paci Jelovico, Gašper in Inles.

hvala za odgovore

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Pred letom sem bil nekje na točki kot si sedaj ti. Če ne boš vzel alu obloge je verjetno jelovica zelo solidna izbira.
Mi smo se odločili za les/alu in glede na izvedbo (način vpetja alu oblog) smo se odločili za Internorem. Zadeva res ni ravno poceni a po prvi zimi se odločitev zdi pravilna.
Z rabati je odvisno kdaj se pojaviš. Koliko rabijo posel. Nekaj pa se ga za dober občutek itak vedno pripiše.
Vsekakor pa išči meritev in ponudbo (spoznaš izvajalca) pri več dobaviteljih firme za katero se boš odločil!!
Bolj kot cena oken me je negativno presenetila cena kakovostnejših rolet. Če se boš odločil zanje že v začetku definiraj kaj bi rad, ker v ponudbo ponavadi dajo najcenejše vkolikor vzameš prek dobavitelja oken.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Sam sem iskal med cca 10 ponudniki, v ožjem izboru so ostali Šemrl, Jelovica , Inles in Polskava. Za okna Gašper sem prebral precej kritik, mislim pa da je sedaj že drug lastnik podjetja. Na koncu sem se odločil za Polskavo.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Poglej še malo v logatec - nagode. Pri nas najugodnejši, držali so se rokov.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
kako ste se pa kej zdilal s popusti? seveda težko primerjaš dva proizvajalca, ker najbrž ne uporabljajo vsi istega lesa, šip in okov, ampak vseeno. kok % se da pri kakšnem proizvajalcu dobit?

lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
les od jelovice boš težko še našel.

Pa tudi slovenskega lesa ni več veliko.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
sej zato pa sprašujem. se pravi, da ponudbe med sabo lahko priemrjam, ker majo vsa okna enako okovje pa stekla. les pa iz različnih host. ok, dobr vedt, da grem pol lahko na pogajanje.

lp

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
kakšno toplotno in zvočno izolativnost sploh iščeš?

za certifikate toplotne prevodnosti ne pozabi vprašat >>> za stekla in okno kot celoto

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
0,8 toplotna prevodnost, zvočna me niti ne zanima, ker nismo kje ob cesti doma, tko da je dost nepomembna. zgleda pa da bodo les-alu kombinacija, ker štrihat se mi pa res ne da. itak v tolkih leih vso to barvo not prneseš, če vzameš alu-les. saj tko jst razmišlam. da o času, ki ga porabiš sploh ne govorim. zankrat bo zgleda Inles, ker je ni firma enodnevnica.

lp

Maruska

Zelenc'
11. nov 2012
1
0
1
Moj mož je bil zadovoljen - dodal Samojed: upam da s teboj. Še en podoben post, pa brišem. Če pa mož briše, naj pa uživa.

lp

maruška

Nazadnje uredil moderator:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Maruska pravi:
Moj mož je bil zadovoljen. Pa je kr iskal.

lp

maruška

Prvi post, registriran samo za linkanje????

voham rekmalo?
grin1.gif