Pa rocice za zavetrovanje med stebrom in lego le postavi..ali pa nek mocnejsi, daljsi kotnik.
Da se ne bos naslonil na steber pa vse skupaj porinil k sosedu
Da se ne bos naslonil na steber pa vse skupaj porinil k sosedu
"Glede fiksiranja nosilnega stebra in lege imam zamišljeno kotnike kot na sliki..desno opcijo za ojačitev stika stebra in vertikale na strani ob fasadi (da bo kotnik skrit), levo opcijo na prednjem siku stebra in vertikale."Glede fiksiranja nosilnega stebra in lege imam zamišljeno kotnike kot na sliki..desno opcijo za ojačitev stika stebra in vertikale na strani ob fasadi (da bo kotnik skrit), levo opcijo na prednjem siku stebra in vertikale.
Poglej priponko 53865
Fiksiranje v steno (kot dodatna zaščita stabilnosti) sem tudi sam pomislil na navojno palico, le da nisem vedel kako jo fiksirati v steno (preko izolacije), bom pogledal za masami.
Izkušnje?Ma kakšno steklo, prvič ni poceni, drugič boš pa švical spodaj, tisto z naknadnim senčenjem pozabi, ker ko imaš vročino notri ti ni več ne pomaga dodatna senca.
Gor daj kakšno kovinsko Gerard ali pa kakšen tpo dom, so lahke in enostavne za montažo.
Spoj spirovec lega tako ali tako mislim vijacit. Kotnike imam name uporabit kot dodatno zascito."Glede fiksiranja nosilnega stebra in lege imam zamišljeno kotnike kot na sliki..desno opcijo za ojačitev stika stebra in vertikale na strani ob fasadi (da bo kotnik skrit), levo opcijo na prednjem siku stebra in vertikale."
Če prav razumem zadevo, jaz pod tak nadstrešek ne bi niti stopil, kaj šele bil dlje časa pod njim (ali pa blizu). Sploh če je ka veter v igri, kar je, sploh v tem času pa poletne nevihte.
Če ne nameravaš dat roke med steber in lego, uporabi vsaj "špirovc" vijake za spoj lege na steber - ustrezno dolžino. Izgleda takole https://trgovinamajde.si/izdelek/tesarski-vijaki-fi-8-po-1-kos/ Jaz imam na svojem nadstrešku roke plus te vijake.
Kotnike daš dodatno za boljšo bočno ojačitev. Pa če že, daj kaj bolj konkretnega od tega na sliki. To je primerno za delat stalaže, ne konstrukcije. Te kotnike jaz na roke potegnem dol.
Lahko prosim dobim link kdo prodaja te kotnike? Imam tudi sam namen it v samogradnjo. Sicer bom delal stebre iz lomljenih zidakov. Imam vsega ostalega dovolj iz lesa in se mi ne da še tukaj ukvarjat s črvi in obnavljanjem.Glede fiksiranja nosilnega stebra in lege imam zamišljeno kotnike kot na sliki..desno opcijo za ojačitev stika stebra in vertikale na strani ob fasadi (da bo kotnik skrit), levo opcijo na prednjem siku stebra in vertikale.
Poglej priponko 53865
Fiksiranje v steno (kot dodatna zaščita stabilnosti) sem tudi sam pomislil na navojno palico, le da nisem vedel kako jo fiksirati v steno (preko izolacije), bom pogledal za masami.
Nope. Od boljše polovice (..no tretjine )To je tvoja bajta? Imam eno drugo v glavi.
Vcasih boljso polovico zamenjas za boljsoTo je tvoja bajta? Imam eno drugo v glavi.
Dobrodošel na streliščuŠe rezime...zadeva postavljena. Streha ima končno izmero 340 cm x 410 cm. Moram še fiksirat na steno prek navojnih palic, dat obrobe na streho, nabit še eno serijo okrasnih letvic (ker sva naročila prekratke in jih je bilo potrebno naročit na novo), ter žleb.
Les je (na koncu) prišel 500 EUR...rezan na mero, zračno sušen, oblan, 2 x barvan (barva Bor z lakom)
Poglej priponko 54644
Polikarbonatne plošče 500 EUR...s pritrdilnim materialom (16 mm, transparent):
(tu sva mogla čakat na brezvetrje ker je imela večja plošča dimenzijo 210 x 410 cm)
Poglej priponko 54645
Vezni material, obrobe, kar je bilo za elektriko,... 300 EUR.
Za žleb računam še kakih 100 EUR.
Torej suma sumarum 1.400 EUR za 14 kvadratov nadstreška.
Izpadlo je takole:
Poglej priponko 54646
Poglej priponko 54647
Poglej priponko 54648
Poglej priponko 54649
vincent stebre in prečne si skupaj samo sešraufal ali si uporabil kako drugo vez? Po en vijak na steber ali več?