Les za stopnice

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Hvala za vse nasvete. Kak zgleda, jih ne bom potreboval, ker sem našel sodelavca (pozabil na njega), ki je sicer lesarski mojster in je obljubil da mi jih naredi.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Bom kar tule vprašal. Kaj se dandanes bolj daje na betonirane stopnice? Osebno mi lepše zgleda les, recimo kot slika spodaj. S čim pa je manj dela na dolgi rok pa seveda razlika v ceni je na katero stran?

stopnice.jpg

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Bom kar tule vprašal. Kaj se dandanes bolj daje na betonirane stopnice? Osebno mi lepše zgleda les, recimo kot slika spodaj. S čim pa je manj dela na dolgi rok pa seveda razlika v ceni je na katero stran?

Take, kot so na tvoji sliki imam za v mansardo. Na čela moraš obvezno dati material (les, ustrezna barva ipd.), ki se ne maže oz. se enostavno čisti, če ne boš to pleskal 2x letno. Moje so oljene in voskane ter brez kakšnih protizdrsnih trakov in ni nobenih težav. Po skoraj desetletju uporabe obrabe ni videti. Pozna se kakšna vdolbina od padcev telefonov in tablic, to je pa to. O ceni na suho nima smisla govoriti. Same plošče dobiš že od nekih 20/25€ naprej, ostalo je pa odvisno od situacije in kompliciranja.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.014
6.625
113

stopnice.jpg
Kar imaš v prostoru pod in nad njimi... Na tej sliki ne stekam čisto nič, kaj so razmišljali. Rezultat je tu...

Na dolgi rok zna biti pa predvsem fajn, da je tudi fronta oblečena

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Po takih stopnicah se ne hodi v čevljih polno blata in peska...isto kot parket.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.574
1.160
113
Jaz sem rabil 13 štapel (nastopnih desk ali kako se prav reče) stopnišče v L obliki. Izvedel, da pri tišlarjih narejena, lepljen hrast, izrezan na mero, položen, oljen (potem moraš še sam naprej vzdrževati), cca. 130 - 150€ / kos z montažo. Prijateljska.

Kupil isti pult, kot ga imajo gospa v kuhinji (isti "odtenek", zmagal čist), oblekel kombinezon, odžagal po kartonski šabloni, od 13x le enkrat zahebal, vgradil na debele kratke žebljičke v vodno tehtnico :) na lepilno purpeno, prijatelj mi je zarajhal nazaj. Vsak dan hodim po njih, čista zmaga, 500€ navzgor zaokroženo.

Kupil v Slovenijales, pulti so zalepljeni brezstično čez 4cm debelino še na spodnjo stran. Tišlar, kateri mi je kuhinjo naredil, mi je rekel, da sem naredil "za zmeraj".

Budget rešitev, če kdo rabi.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.574
1.160
113
Seveda ni isto. Če pa se še komu izide tako, da ne mara sestavljati 50 odtenkov rjave pohištva skupaj, je pa opcija. Ker zgoraj, 12 let nazaj so se pogovarjali o 2 x 18mm iverki + 6-8mm nalimki, če sem prav razumel. Prednost pulta je ta, da je lahko, kot v mojem primeru, lepo zaokrožen, reliefen (ne drsi), brezstično zalepljen. Kar pomeni, da ne hodiš, niti nisi blizu stika, tudi pomiješ lahko stopnice BP.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.574
1.160
113
Za dodaten info, izbrali smo San Remo hrast izgled. Sem se spomnil oz. našel po zgodovini.

Točneje, Iveral PFLEIDERER, Slovenijales, debeline 38mm, format če se ne motim je bil 4100mm x 610mm, zalepljen z vrha čez rob spodaj kakšne 4-5cm še po spodnji strani, nato prehod v nek delovno, reklamni zaključek. Tu se malo vidi robni detajl.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Sem mislil, da imaš kakšno sliko dejanskih stopnic, pa koliko so stare? Pult je iveral+furnir, sem že videl kje (tudi pri mizarjih dobiš to opcijo stopnic), pa se na dolgi rok ne obnese najbolje (obraba). Ravno zdaj sorodnik razbija 54 let stare hrastove stopnice, katerih se ni nikoli vzdrževalo. Če bi jih po toliko letih spet zbrusil in zlakiral, bi bile vrhunske.

Nazadnje urejeno: