Lepote multikulturnosti 4

kemb

Majstr
7. okt 2018
826
864
93

Zanimivo se mi zdi, kako se o migrantih napiše kratko in jedrnato. Pa samo parkrat na leto. To bi morali vsak dan poročati o številu nezakonitih vstopov...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
Tudi, če jih sploh ne bo iskala - ni problem v temu ampak v izdelavi takšnega sistema za zbiranje informacij o tem kaj kdo govori/misli, ki se ga sčasoma lahko uporabi (in zlorabi) za marsikaj. Ampak iz nekega razloga moraš ti očitno spet relativizirat zadevo in prikazovat vse skupaj kot nekaj neproblematičnega.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Primer dveh gobčnih stark je izpostavil Žiga Turk in ne jaz. :bonk: Dokler pa pri nas velja tak zakon o zaščiti osebnih podatkov, pa takega sistema ne more biti.Saj se še na kamerah, ki snemajo javni prostor, ne smejo razločiti obrazi ljudi. Ti se pa lahko preseliš v 1984.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
Aja aja, ker imamo pri nas zakon o zaščiti osebnih podatkov, ki se ga nikakor ne more spremenit ali ukinit (sarkazem, dddd) je potem vse povsem OK saj nas to varuje pred morebitnim uvozom bedarije iz tujine kar se tako ali tako bolj kot ne ne dogaja (sarkazem again). Ti pa namesto da meni pametuješ o selitvi v drug čas raje poglej kaj se dogaja z nadzornimi kamerami po svetu in poizkusi zraven upoštevati še dejstvo, da smo mi tisti, ki sledimo drugim ter da bomo tako prej ali slej tudi mi tam. Sploh pa ne rabiva pisat o temu, da sem kritiziral sistem zbiranja določenih ifnormacij na splošno in ne vezan na državo, v bistvu tudi pomislil nisem kako bi lahko bilo to pri nas saj mi je tak sistem sporen ne glede na lokacijo.

#BiziNeMoreDaNeBi #RelativizacijaSeNadaljuje

• Haha
Reactions: bizi

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Spet si tako pameten, da se kar bliska. Takih sistemov imaš na svetu kolikor hočeš. Ali je kaka razlika, da soseda zašpecaš po telefonu ali pa to opraviš preko portala? Tako špecanje je tudi pri nas narodni šport.

• Haha
Reactions: Matey

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.841
2.628
113
kako je bilo z tisto apkikacijo covid in stiki?
kako je bilo s tisto aplikacijo, kjer so se prostovoljci prijavlja za pomoč pri poplavah.
kako je bilo s tisto aplikacijo in njenim prevajanjem?
kako je bilo s tisto aplikacijo ...

B81

22. jul 2007
37.711
10.976
113
Tu je bolanija predvsem v glavah teh tabelih, ki jih neka krivda tlači.... bogve, kaj imajo na vesti, verjetno kaj privzgojenega.