Legio Patria Nostra (Tujska legija)

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Na onem forumu vojak.si je cca 60 strani, kjer razlaga kako in kaj....zelo zanimivo. Je pa res občudovanja vreden, da je preživel v legiji mislim, da 15 let....

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
podobna stvar kot to je tudi Dnevnik ratnog hirurga. Pisal ga je srbski kirurg, ki je operiral med obleganjem sarajeva. Res grozna zadeva. Mislim da sploh ni nikoli izšel kot knjiga, je pa word datoteka na netu, lahko pošljem če koga zanima in ne najde

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
tu mate, da ne rabim vsakemu posebej pošiljat

Priponke

• 338814-DNEVNIKRATNOGHIRURGA.doc
    438,5 KB · Ogledi: 1.216

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Hvala! Pa 10 ALTov, ker si si jih odškrtnil od ust zaradi nas
wink-1.gif

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Jaz sem jih kupil že malo morje.
cheer.gif

Smo brali že bolje napisane knjige.

Mene moti uporaba francoskih vojaških izrazov in ker tip pri pisanju ne more iz svoje pohorske kože. Stalno bi nekoga na gobec itd...

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
prva moja knjiga, ki sem jo kdaj kupil in z veseljem bral,sem pri drugem dopustu malo naprej od polovice

res zanimivo, me je tolk notr potegnil, da bi kar letu v marsejl, prej sem nekoga poznal, kije bil tam samo sem slišal toliko., govoric da je bilo res malo æudno, sej ne rečem mogoče res nis g.markuž vsega povedal,ampak sem dobil vsaj doloæeno sliko, kako izgleda v tako elitni vojski.

reæem mu lahko samo svaka mu čast, in upam da bo imel v okolici Kranja, kakšno predavanje

lp

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Citat:
Uporabnik rajhenburger pravi:
Jaz sem jih kupil že malo morje.
cheer.gif

Smo brali že bolje napisane knjige.

Mene moti uporaba francoskih vojaških izrazov in ker tip pri pisanju ne more iz svoje pohorske kože. Stalno bi nekoga na gobec itd...

glej on ni nevem kakšen učenjak, ki bi študiral književnost. Pač hotel je samo prikazati tujsko legijo v pravi luæi, in ne kot jo imajo nekateri v gostilniških debatah, notr je dal takšne izraze kot so v legiji. glede tega kako bi kakšnega obdelal, je pa čisto lepo opisno, sej konc koncev tam vsak nadrejeni, ne izbira besed da bi užalil mladega legionarja

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Trenutno berem knjigo z naslovom Goli vojscak (Tony Sloane), ki je tudi osebna "izpoved" bivsega vojaka tujske legije.
Btw. ce je Sloane pisal resnico, bi se njemu (in kolegom, ki jih v knjigi omenja) raje na dalec izognil, ce bi jih srecal...

Zanimiva mi bo primerjava med obemi knjigami, dokumentarcem in interviujem z g. Zerjalom (http://s7.invisionfree.com/DrugaSvetovnaVojna/ar/t847.htm) ...