Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Na onem forumu vojak.si je cca 60 strani, kjer razlaga kako in kaj....zelo zanimivo. Je pa res občudovanja vreden, da je preživel v legiji mislim, da 15 let....
podobna stvar kot to je tudi Dnevnik ratnog hirurga. Pisal ga je srbski kirurg, ki je operiral med obleganjem sarajeva. Res grozna zadeva. Mislim da sploh ni nikoli izšel kot knjiga, je pa word datoteka na netu, lahko pošljem če koga zanima in ne najde
prva moja knjiga, ki sem jo kdaj kupil in z veseljem bral,sem pri drugem dopustu malo naprej od polovice
res zanimivo, me je tolk notr potegnil, da bi kar letu v marsejl, prej sem nekoga poznal, kije bil tam samo sem slišal toliko., govoric da je bilo res malo æudno, sej ne rečem mogoče res nis g.markuž vsega povedal,ampak sem dobil vsaj doloæeno sliko, kako izgleda v tako elitni vojski.
reæem mu lahko samo svaka mu čast, in upam da bo imel v okolici Kranja, kakšno predavanje
glej on ni nevem kakšen učenjak, ki bi študiral književnost. Pač hotel je samo prikazati tujsko legijo v pravi luæi, in ne kot jo imajo nekateri v gostilniških debatah, notr je dal takšne izraze kot so v legiji. glede tega kako bi kakšnega obdelal, je pa čisto lepo opisno, sej konc koncev tam vsak nadrejeni, ne izbira besed da bi užalil mladega legionarja
Trenutno berem knjigo z naslovom Goli vojscak (Tony Sloane), ki je tudi osebna "izpoved" bivsega vojaka tujske legije.
Btw. ce je Sloane pisal resnico, bi se njemu (in kolegom, ki jih v knjigi omenja) raje na dalec izognil, ce bi jih srecal...
Zanimiva mi bo primerjava med obemi knjigami, dokumentarcem in interviujem z g. Zerjalom (http://s7.invisionfree.com/DrugaSvetovnaVojna/ar/t847.htm) ...
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.