Citat:
Uporabnik telex pravi:
Ah daj no. Kje pa misliš, da jih dobijo razni Lidli, Hoferji, Ikeje... Jih po tvojem izdelujejo v Nemčiji in na Švedskem (PS- poglej kaj dela Nemški VW)Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Kot že rečeno ne kupuj od kitajcev ker boš dobil take z zelo slabim CRI in pa še elektronika v njih je taka, da ti bo bajta zgorela.
Lidl, Hofer in Ikea imajo ugodne in dobre LED...
Sam imam celo hišo (30+) opremljeno s Kitajci kupljene preko eBay-a. Imam tako usmerjene, kot corn sijalke, sijalke z integriranim senzorjem gibanja (v kleti in pred vhodom) in sijalke občutljive na zvok (isto v kleti). Kupujem od prodajalcev kateri so bolj specializirani imajo v ponudbi več vrst sijalk in preko 50.000 izvedb naročil (to so običajno tovarniške trgovine, katere prodajajo viške sijalk, katere za bistveno večjo ceno kupujete pri nas). Najstarejše sijalke so stare že preko 5 let, pa mi do sedaj ni odpovedal še nobena.
PS- kdor se boji Kitajcev pa naj žrtvuje 2..3 € in kupi kos ali dva. Če ne bo zadovoljen, zaradi tega ne bo obubožal, lahko pa precej prihrani.
Delajo jih sigurno na Kitajskem ampak quality control je pa "malce" drugačen.
Lidl, Hofer in Ikea prodajajo žarnice z dobrim CRI (>87), poleg tega pa morajo upoštevati vse EU varnostne standarde.
Kitajske žarnice imajo pa CRI katastrofalen, posledično bo počutje pod tako svetlobo zelo slabo + hrana izgleda ogabno pod tako svetlobo.
Poleg tega tapoceni kitajci v elektroniki ne uporalbjajo pravih led driverjev ampak kar diodo+uporček, kar kar kliče po požaru.
V dostih primerih je celo faza na ohišju, ki je ponavadi alumijasto, tako da te bo ubilo prvič ko bo žarnica crknila in jo boš hotel odviti.
Ali pa že taprvič, ko jo boš privil, če luč ne bo ugasnjena.
Vsak pa naj sam presodi koliko mu je do hiše/zdravja/življenja, glede na to da dobiš kvalitetne LED žarnice že po 5-6€.
P.S:
Nimam nič proti Kitajcem (imam že cca 500 nakupov preko ebaya in aliexpresa) ampak žarnice pa vseeno raje kupujem v EU, ker mi ni vseeno za moje zdravje in počutje.
Nazadnje urejeno: