Led žarnice/svetilke

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Kje jih nabavit?

Rabim 17 kosov za stopnišče...imam klasične doze fi 60 mm (kot za stikala...globoka izvedba)...pa ima zadevo TEM Čatež, Legrand...žarnica LED + ohišje..samo pride zadeva v kompletu cca. 30 EUR/kosu.

Zda jpa razmišljam, da bi nabavil vgadne luči (ohišje), ki bi šle v tako dozo (cene se vrtijo okoli 6 EUR/kos)...bi pa rabil za noter kako LEDico manjše moči..torej 1 W ali manj (220 V).

Kaka ideja kje gledat oz. kje kupit? (ker vsi prodajejo 3 W ali več, kar je premočno).

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Nekaj takega iščem tudi sam - sicer še ne intenzivno, ampak...

Če boš kaj pametnega našel se javi, sam bom pa malo pobrskal po katalogih. Se mi zdi, da je neko podjetje in Nove Gorice, kjer ledic ne prodajajo ravno kot suho zlato...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Kje jih nabavit?

Rabim 17 kosov za stopnišče...imam klasične doze fi 60 mm (kot za stikala...globoka izvedba)...pa ima zadevo TEM Čatež, Legrand...žarnica LED + ohišje..samo pride zadeva v kompletu cca. 30 EUR/kosu.

Zda jpa razmišljam, da bi nabavil vgadne luči (ohišje), ki bi šle v tako dozo (cene se vrtijo okoli 6 EUR/kos)...bi pa rabil za noter kako LEDico manjše moči..torej 1 W ali manj (220 V).

Kaka ideja kje gledat oz. kje kupit? (ker vsi prodajejo 3 W ali več, kar je premočno).

Jaz sem moje (0,6W) dobil pri eni firmi v Kočevski industrijski coni (nekaj na Jaka je ime firme). Sem se za 7 lučk moral dol vozit.
Je pa tako, da ker je noter 6x 0,1W (če se prav spo,mnim), pa izmenjalno stikalo, nekatere kar malo brlijo, če dobro pogledaš v temi
grin1.gif

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Jaz ledice nabavljam tukajle .
Imajo kar nekaj robe na voljo, nisem pa prepričan da tudi take ... sem vedno kupoval, kar je bilo najmočnejšega na voljo.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Kje jih nabavit?

Si pomislil na klasično ohišje stikal z plexi steklom spredaj in zadaj LED trak ?
Bratrancu sem iz ebaya naročil 5m LED traku (išči pod LED strip) za cca. 10E in je zadaj dal še en plexi ter na njega nalepil par vrstic. Seveda pa je moral zmontirati 12v adapter - enega za vse lučke.
Pri izbiri LEDic bodi pozoren na barvo.
White je ponavadi hladno bela.
Warm white pa toplo bela.