LED reflektor s senzorjem

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.038
201
63
Doma rabim en reflektor s senzorjem, pa sem v dilemi, kaj kupiti. Torej LED zagotovo, ne vem pa, ali bi nabavil solarnega ali takega na 220V. Ker nisem ekspert za solarno tehniko, me zanima, kako se kaj obnese glede polnjenja. Kaj se dogaja, če recimo en teden ni sonca.... se tudi takrat napaja ali ne? Če bi nabavil reflektor s solarnim polnjenjem, bi bil seveda izpostavljen vsem vremenskim vplivom (dežju, snegu), če pa bi nabavil takega na 220V, pa bi bil pod streho in dež ne more do njega. Kaj predlagate?
Gledal sem tole solarno varianto:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.637
361
83
Kras
www.mtl.si
Če imaš možnost napeljati elektriko, jo napelji.
Solarni so morda ok za poleti: veliko sonca, kratke noči. Pozimi je pa pogreb: malo sonca in dolge noči.
In ne, če ni sonca, potem solarni panel nič ne polni. Tudi če je sonce, vendar nad oblaki, je izplen zelo slab. Oz. ga lahko niti ni.

B81

22. jul 2007
37.158
10.603
113
Eh to vzamem na temuju enih par za par eur...dela ok, se vžiga ponoči nonstop za kako minuto... ampak mase ne priklopit, ker rado crkne prav zaradi tega (nasvet prodajalca slovenske dropshipping trgovine, ki mi je zamenjal kupljen reflektor, ko je crknil po nekaj tednih).