LED avto žarnice

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Tole pa tudi mene zanima. Za dealextreme je ta cena kar visoka. RecimoPri nas stane komplet dveh žarnic 2 €. Na dealextreme pa 6,8 $. - v avto imam pač H1 - za te cene poznam. LED stane 13 $. Poleg vprašanja če je zadeva res toliko boljša me zanima kako se stvar sploh obnese v lučeh z lečami? Pa tudi - je običajna napeljava primerna za tovrstne žarnice. LED je dober ker naj nebi crknil tako hitro kot običajne žarnice - in tudi manj s greje - to je pa vse kar si lahko mislim o tem. Zelo dobro bi bilo da na tole odgoovri kakšen iz tega foha.

Najprej pišem - šele potem grem vprašat strica gugla:
http://www.nivaoffroadteam.com/forum/viewtopic.php?p=77476

Jest raj nebi...

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
LED je dober ker naj nebi crknil tako hitro kot običajne žarnice -

In kako hitro crkujejo običajne žarnice?

Jaz sem pomojem v desetih letih zamenjal ene 4 žarnice na svojih avtomobilih in mi ni to ravno stvar okrog katere bi se obremenjeval...
tongue-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
potem imaš srečo.. jaz sigurno menjam 2 žarnici na leto, ampak vseeno nebi menjal za LED
tongue-1.gif

B81

22. jul 2007
37.161
10.604
113
Ne grejejo se, naj bi zdržale dlje, ampak tisti kitajski robi se težko verjame
smile-1.gif
Sicer pa sem skoraj prepričan, da je tudi roba na linku iz ebaya iz kitajske...

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.427
537
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Gretje avtomobilskih žarnic in gretje LED sta dve popolnoma različni temi.

Gretje klasičnih halogenskih avtomobilskih žarnic je do neke mere celo uporabna zadeva, pozimi odtaja stekla luči.

Gretje LED žarnic je pa druga tema. Tudi LED žarnice se grejejo, samo sprašujem se kako je speljano odvajanje toplote. ali je ta toplota uporabna kot pri halogenskih žarnicah???

Glede svetilnosti LED pa nimam kakih pomislekov, morajo biti pa neutral white (cca 4000K, maks 5000K).

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Tele LED kitajske žarnice najbrž res niso bogve kaj, sicer pa tudi nisem kakšnih "boljših" oz. renomiranih zasledil...

Mene najbolj zanima, če dejansko sploh svetijo kaj bolje od običnih? Koliko se pa katere grejejo, po verjetno ni tak problem.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Zakaj sploh gledate ledice za sprednje luci, sej mate se stop lampe, zmigavce itd. Recimo pri zmigavcih ti lepse itripa, ni tistega zakasnilnega momenta.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
potem imaš srečo.. jaz sigurno menjam 2 žarnici na leto, ampak vseeno nebi menjal za LED
tongue-1.gif

Zanimivo. Potem imam pa jaz srečo ali pa ti smolo.
smile-1.gif

Mi sicer zaradi vedno prižganih luči redno crkujejo pozicijske (2+ na leto
grin1.gif

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Paziti morate pa na eno stvar!
Ker LED žarnice delujejo z precej manjšo močjo kot klasika(5W vs. 55W), se vam na novejših vozilih lahko zgodi, da vam bo v armaturki kontrolka za luči svetila. Meni se je to zgodilo že z žarnicami za osvetljavo tablice, sem dal not W3W namesto W5W in kontrolka ni ugasnila dokler je nisem zamenjal. Predvidevam, da je z prednjimi žarnicami enako, če ne še bolj občutljivo, saj je računalnik v avtu nastavljen na neke tovarniške parametre od katerih ne odstopa!