Leclerc proti praskam

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
NA roke se ne splača matrat s poliranjem..če že, boš na roke naredil več sr...kot ga s polirnikom (in ja...kupi onega za 50 EUR, par gobic, 2 polirni pasti, nastavek, vosek..skupaj max. 200 EUR pa si zmagal..robe pa je vsaj za 5 poliranj).

Če ga misliš zgolj našminkat bo čisto OK en spodoben vosek..skoči do Cresh-a pa kupi pri njemu vosek od Meguiarsa (Levo spodaj)..ni poceni je pa dober.
946590-SDC10285r.jpg

Priponke

• 946590-SDC10285r.jpg
    946590-SDC10285r.jpg
    79,4 KB · Ogledi: 198

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
kaj je to Liquid glass? kakšna zaščita? se uporablja za lesk?

Po domače rečeno umetni vosek (na osnovi polimerov). Torej namen je zaščita laka, ter seveda boljši izgled. Le obstojnost naj bi bila precej daljša od voska (red leti so ga profi polerji uporabljali kot končen premaz po poliranju...nrp. Top Finish v Trzinu)

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
No, tudi jaz danes nabavljal stvari za tole poletno opravilo
smile-1.gif

Nabavil Meguiars "komplet"
smile-1.gif

Sem se pa danes lotil zgolj luči, ker so tudi bile bolj "uboge". Slika spodaj je before/after, plehovja se lotim pa kak drug dan. Uporabil pa pripomočke iz Bauhausa
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Holly shit
shocked-1.gif
, a to si spravil dol rumeno barvo? Ker to mi ni logično, saj bi moral vrhni sloj plastike pobrusit dol, to pa ni tako enostavno...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Na roke
frown-1.gif

Za obe luči skupaj sem porabil priblino 4h .. Če bi bila luč ravna, bi še šlo s polirnikom, tako je pa na spodnji strani "jajčasta", smerni kazalec je p aizbočen, tako da sem kar ročno.

Malce je bila luč rumena, pa prask je bilo ogromno, motna plastika .. ni da ni! ..

@sad: saj sem ga. Brusni papir pa drgnit. Vse dokler ni šlo vse dol.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Zdaj če imaš polirnik...bi bilo vseeno boljše s polirnikom (čas bi vsaj prepolovil)..kar ne gre (VOGALI, ZAOKROŽITVE) BI A NA ROKE ZDRGNIL.

Se mi pa zdi (sicer bi rabil sliko od bliže) da bi bilo pametno luči (z eststeskega vidika) vseeno potegnit še s srednjo pasto ter polirnikom

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Glede na to, da sem to delal prvič, sem zadovoljen z rezultatom.

Polirke nimam, sicer bi tudi to poskusil. Še vedno se vidijo kakšne praske na luči, vendar veliko manj in pa niso več motne. Če bi delal s polirko, bi res naredil bolje, saj bi "dlje" obdeloval površino.

Sem se pa danes lotil pranja, voskanja, plastelinanja
smile-1.gif

Spet, prvič sem delal tako z voskom kot s plastelinom. Plastelin se mi je zdel brez veze, vse dokler nisem prišel do pokrova motorja. Tam sem pa videl, kako zelo hrapava je površina.

Voska, valda, na začetku nanašal veliko preveč, ampak se potem navadil in obdelal cel avto. Sproti sicer nisem videl velike razlike, je pa na koncu očitna. Sploh, ker je avto temnejše barve.

BEFORE/AFTER slike sem sicer naredil, vendar pri BEFORE ni sonca, pri AFTER pa je in je razlika zelo velika. Primerjava zato ni najboljša.i

Takšna je bila pa pred "posegom"
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kaj vse si pa nabavil od Meguiarsa? koliko pa si dal za to?

ker so cene Meguiars v Sloveniji nenormalno visoke.
npr. šampon v USA 20$ pri nas 40€
cool-1.gif

vosek se prodaja za npr. 20€, pri nas je cena 50€
cheer.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Šampon sem kupil v Bauhausu. Je eden izmed tistih, ki so blagi in so za pogosto pranje avtov. Par evrov. Sonax. Zraven dobiš še vedro in gobo. Pol sem tu vzel še Tire Foam za pnevmatike (to je sprej). Slika, kjer je prednja pnevmatika bela, je pravkar pošprican.

Tudi krtačko za platišča sem kupil tu. Par evrov.

Od Meguiarsa sem kupil vosek (ca. 25€), Quik Detailer (ca. 25€), plastelin (ca. 15€). Namesto posebne tekočin ez auporabo voska sem uporabil kar vodo iz vedra, ki je ostala od pranja avta. Točne cene ti lahko pove Crash. Kupil v IOC Trzin.

V Bauhausu sem kupil tudi pasto za poliranje plastike (ca. 10€) in pa brusni papir (ca. 0.75€ po komadu). So pa v Merkurju cenejši! Po 0.50€/kom.

Nazadnje urejeno: