LCD monitor

Car

POSTman
4. avg 2007
8.569
1.808
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Iz hčerkine sobe je zasmrdelo po zažganem, scvrl se je njen stari katodni monitor. Sedaj pa bi rad na brzino kupil nekaj rabljenega, po možnosti LCD. Ker nimam izkušenj, kaj predlagate ali pa če ima kdo celo kaj na lagerju... Uporablja pa ga večino za internet in učenje!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Pri cenejših moreš paziti, kakšen priklop ima tvoja grafična(VGA ali DVI), ker ponavadi ti monitorji nimajo možnosti izbire.
Glede same kakovosti slike pa so si vsi pribljižno podobni, pač poceni TN matrika. Glej le to, da ima čimvečji vidni kot. S kakšnim Samsungom ali LGjem ponavadi ne moreš faliti

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Lokacija BTC trgovina Swedata zraven Bauer kolesarskega centra imajo tudi rabljeno robo, jst sm tm kupu nov LCD 19" za 118€ pa zelo lepo dela... tko da v razmislek če se splača kupovat rabljenega kot je že napisal predhodnik...
smirk-1.gif

LP...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
To bi še šlo, kaj pa predlagaš, na kaj moram paziti?

LCD monitorja brez DVI priključka ne kupuj.

Z DVI so kar nekaj dražji, poleg tega kaj mu pomaga DVI, če ga recimo nima na voljo na grafični(glede na to, da je bil do sedaj v uporabi katodni monitor je sistem verjetno že kar star)
In dokler se ne greš full HD resolucij je VGA čisto ok, še posebno na TN matriki
evil.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Sem zdaj probal priklopit analogno zraven pa sliki primerjat. Slika z DVI-ja je neprimerno boljša, čista, bolj živa. Med tem ko je slika preko VGA malo meglena.
Vse to na TN matriki.
tongue-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
No, jaz imam 2 monitorja na DVI in enega na VGA in le ta ni nič kaj slabši od ostalih dveh glede ostrine itd. Kontraste in ostalo si pa itak lahko po svoje nastaviš

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Sem že pri bratrancu gledal pred časom, kaj ma za en lcd, da ma tako slabo sliko, pol pa sem videl da ima sam vga priklop. Sam sem kljub temu misil, da je sam lcd kriv za slabo sliko... do danes.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Če imaš spodoben kabel in ne ravno resolucije 1920X1200, je VGA čisto ok.
Imam en zraven drugega Samsunga 740n(TN na VGA) in 770p(PVA na DVI) in razlike v ostrini praktično ni. V barvi jasno so, samo tukaj pride bolj v upoštev razlika v matriki.

Pač pri VGA se moraš malo bolj igrati z nastavitvami in se da dobiti čisto spodobno sliko. Seveda je to odvisno tudi od tega kako kvaliteten je sam monitor.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
E ja, seveda je razlika. Moj Acer 20'' doma je preko VGA meglen, preko DVI pa čista in ostra slika. V službi priklopim komp na 55cm LCD TV preko VGA - slika kot da bi videokaseto gledal, priklopim preko DVI->HDMI, slika kot mora biti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Pač pri VGA se moraš malo bolj igrati z nastavitvami in se da dobiti čisto spodobno sliko.
Saj to je, DVI pa dela takoj, brez nastavitev.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
E ja, seveda je razlika. Moj Acer 20'' doma je preko VGA meglen, preko DVI pa čista in ostra slika. V službi priklopim komp na 55cm LCD TV preko VGA - slika kot da bi videokaseto gledal, priklopim preko DVI->HDMI, slika kot mora biti.
potem mora biti nekaj narobe s TV ali pa vga priključkom. doma imam 2 enaka samsungova monitorja, priključena na isto grafično - eden preko DVI, drugi preko VGA. razlika v sliki je minimalna, vsekakor pa daleč od tega, da bi bila na VGA zanič. sicer pa, tudi v službi imam priklopljena 2 enaka monitorja, vendar oba preko DVI, pa ravno tako ni čisto enaka slika na obeh.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mislim, da je kakor kje. Pri starejših monitorjih je razlika bolj očitna kot pri novejših, šteje pa tudi kvaliteta VGA kabla in samih priključkov. je pa tudi res, da eni sploh ne vidijo razlike oz. se jim zdi nepomembna (recimo naš sistemski administrator - čeprav se mi zdi, da ne vidi razlike zaradi kakega drugega razloga
evil.gif
).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Prejsnji teden sem v Mediamarktu v Hannovru nabavil en BenQ 18,5" LCD monitor z LED Backlight osvetlitvijo (BenQ G922HDL)... in ima VGA in DVI izhod... Cena je bila 99€
smile-1.gif
.... Uporabljam ga kot sekundarni monitor pri 24" iMacu ...

BenQ-G922HDL-G920WL-LED-Displays.jpg

Je pa razlicna cena v razlicnih Mediamarktih... V enem je bila cena 99€, v drugem, prav tako v Hannovru, je bila cena 109€... v Berlinu pa je bila cena 119€
smile-1.gif
... Ravnokar gledam, in je cena recimo v Muenchnu 129€ >> http://www.mediamarkt-muenchen.de/shop/artikel/benq-g922hdl

Je pa imel tudi Hofer pred casom v pionudbi en 20" monitor za 99,99€ ... vendar brez DVI >> http://www.hofer.si/si/html/offers/58_14645.htm?WT.mc_id=2010-01-27-17-50

kw05_do_02_d.jpg

V petek so ga se imeli v Hoferju v Siski ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Prejsnji teden sem v Mediamarktu v Hannovru nabavil en BenQ 18,5" LCD monitor z LED Backlight osvetlitvijo (BenQ G922HDL)... in ima VGA in DVI izhod...
Vhod.
Signal gre not. Torej je vhod. Nič ne gre ven.