laserski tiskalnik

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Evo.
Rabim en črnobel laserski tiskalnik za pisarno. Da je neka srednja roba, da me ne bojo na*ukali s kartušami, predvsem s ceno in da jo ne bom iskal po celi sloveniji, in da je dokaj normalen za uporabo..
En nasvet, oz. če ima kdo preverjeno robo, ker jaz nimam časa se poglabljat in brat o teh.specifikacijah.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
pač kupiš en laser. jaz tudi nisem imel kaj pojma pa sem kar kupil. greš, pogledaš in kupiš. nisem glih kupil takega za 50 eur, ampak sem kupil enega za nekje 150eur(po spominu) ki ima še skener in fotokopirc. Uredu zadeva. Firma Samsung. Tonerji(laserji nimajo kartuš) imajo v osnovi dostikrat manj praha notri(morda samo za 1000 listov). Odvisno pač od cene in tiskalnika. Nekateri pa imajo že v osnovi bistveno večjo kapaciteto. Ta moj, mislim, da je imel samo toner za 1000 listov, ko se je spraznil, sem nabavil nov toner, ki je stal nekje 75 eur, pa je imel kapaciteto 3k naprintanih listov. Nekako ne kupovat najceneje, sploh če boš v pisarni redno printal.

Nazadnje urejeno:

strasni

Pripravnik
16. mar 2011
103
5
18
Če dosti tiskaš se splača razmislit o najemu. Za cca. 70€ na mesec dobiš all inclusive (razen papirja
smile-1.gif
)10.000 strani
Laserski barvni, skener, fotokopirc, fax. Montaža, servisiranje, tonerji v ceni. In jih ne zanima če tiskaš 10.000 strani v barvah al črno belo.
Verjetno bi se dalo dobit še kaj ceneje če rabiš samo črnobelo.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Zgleda poceni, vendar ni.
Če si njihov veš zakaj, v nasprotnem primeru ti lahko na privat, ne mislim jih blatit tukej.
Pa ni laserski tiskalnik tisto ampak izvedenka tega:
http://h10010.www1.hp.com/wwpc...67-4083972.html
Kar tudi jaz priporočam vendar je čisto mimo tega kar išče OP.

Da boš poceni skos prišel glej tonerje in po kakšni ceni se prodajajo ter za koliko listov so (pri 5% pokritosti!). Glede na to vzami tiskalnik, vsaj kar se HPja tiče nimaš kej falit. Še obnovljeni tonerji so od HPja med najbolj zanesljivi.
Ful pazi pri kakem samsungu ker tam te bodo nafukali s ceno toner. Isto kakšen poceni Ricoh (tista GEL akcija mi je ostala v glavi, tiskalnik dobrih 20€ ostalo pa
smile-1.gif
).
Brother se mi zdi OK tako po ceni kot funkcijah kot tisku. Tudi Lexmark. Vendar pri teh dveh pazi, imaš boben enoto posebej.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
no sej firma niti nima veze v tej temi, sam sem dal za toner samsung za 3k listov 75 eur, morda 80, več pa ziher ne. Če ima pa kakšna firma za isti toner 10% -20% ceneje pa ni sile. Občasno printam in raje kupim original, na vsake nekaj let.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Kroja še dobro da malo printaš in da samo ČB.
Če malo več printaš se pa hitro naredijo razlike.
Takrat je pa bolje malo premisliti preden kupiš kot pa potem ko bedak plačevat tonerje zaradi 20€ razlike v nabavni ceni.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
to je drugač, ja. ampak predvidevam da absistem hoče nekaj da se da kupiti brez komplikacij in zamenjati toner, ker se mu ne da ukvarjat z nekimi tonerji, ki se jih obnavlja. Morda pa tudi to pride v poštev, sploh če bo veliko printal. Lahko pa tudi kupi hp, če bo nekaj evrov prišparal na novem tonerju, pa tudi če ne bo veliko printal. Skratka, po želji.

Nazadnje urejeno:

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Jaz z svojim naredim pri original tonerju za cca 33€ (brez DDV-ja) cca. 14.000 + črnobelih izpisov /točne cifre še nimam ker trošim šele drugi toner.

strasni

Pripravnik
16. mar 2011
103
5
18
cappy pošlji mi na privat zakaj ni poceni.

in ne nisem njihov, si verejtno opazil da nisem omenjal nobene konkretne firme.
jih je precej..

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
HPjevih laserjev se do nadaljnjega raje izogni. Crkavajo matične plošče (jih menjajo v garanciji b.p.), ko pa garancija poteče lahko vržeš printer stran, ko se pokvari, ker jih kot rezervni del ne dobiš.