Mislim da žvečimo večno vprašanje: ali kupiti nekaj za 300 EUR in imeti recimo 3 leta, pa takrat prodati za 50 EUR, se pravi izguba 250 EUR (kompromis s hitrostjo ves čas lastništva), ali pa kupiti nekaj za 600 ali več EUR in imeti recimo 5 let, pa potem prodati za 50 EUR - izgubiš 550 EUR. Če pogledaš pod črto lahko po 3. letih kupiš novega za 300 EUR pa ga imaš naslednje 3 leta v uporabi. Tako da enotnega odgovora ni - jaz imam recimo 3, enega ki ga ni škoda za potovat (300 EUR), dva pa nad 2000, ki sta za main uporabo. Z vsemi naredim vse kar rabim (pisarniško delo), so pa to čisto neprimerljive stvari - vsak služi svojemu namenu: z enim preživiš za tiste stvari ki jih moraš narediti na poti, pa za prenašat je lahek, minimalna škoda če ga ukradejo, pa za filme gledat če si na off. Drugi je delovna mašina s katero se da vse narediti hitro, ultraportable, 8-10 ur drži na terenu. Tretji je pa za VR in tudi delovna mašina, je pa manj portable pa baterija je na ene 5-6ur, se pravi ni za cel dan naokoli prenašat - če se lahko vmes na kak usb-c priključiš ni problem. Za mularijo je po mojem tako: če ve kaj dela (kak mulc) potem se vzame Ryzna za par let pa da malo več, če je to hčerka ki rabi za spletne učilnice in zoom (moji recimo itak vse drugo s telefoni delata), je mašina za 300 EUR čisti presežek.