Laptop - kje v tujini?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Ko gledam laptope v Slo. sem opazila, da imajo slote z RAM-om čisto polne (npr. 2x2mb). A je to normalno? A nima ponavadi računalnik še kakšen slot prazen za kasnejšo razširitev?
Če sta dva, lahko delata vzporedno in je PC hitrejši. (sicer le tam 5%)
Pa še zalog manjših RAM modulov se znebijo (PC prišel v prodajo z 2GB, čez čas pa bi radi vsi 4 GB, zato preprosto dodajo še enega).

Glede monitorja: na visokoločljivem lahko prikazuješ tudi nizkoločljivo vsebino obratno pa ne.

Glede očal, ki jih je nekdo omenil. Jaz imam, za en prst debel,a pa na manj kot 1680x1050 na 15 colskem ekranu ne grem, prej na več.
(sliko iz kockic sem gledal na C64, zdaj smo ja leta 2010
wink-1.gif
)

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Noben prenosnik nima ravno specialnega zvoka, zato je brezveze s tem ubadat se

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Kaj pa je tolk boljšega v i3 procesorjih?
Tale Toshiba pa žal nima OS. S tem se ne mislim ukvarjat.

Še par vprašanj:
office 2010 se še ne dobi pri nas, a je office 2010 beta z interneta zastonj in narediš upgrade, ko ga kupiš v trgovini ali moraš dat beto prej dol?

Za en star printer HP1100, je verjetno treba drug kabel zrihtat (zdaj ima paralelni priključek) na usb izhod? Kakšen že?

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
S HPji je baje ful problemov, tudi po raznih forumih se pritožujejo nad njimi, drugače je bil pa na začetku zame top choice.

Čudno, da uvoznik od Toshibe ni odpisal, očitno ne dajo veliko na nove stranke. Imajo pa katastrofa web stran, nekaj je kar v hrvaščini, ni pregledna, kr neki.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Jaz zaenkrat prisegam le na Toshibo.
Uvoznik gor ali dol
evil.gif

Lahko jih je pa sram, da niso odgovorili na vprašanje.
stupid-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
S HPji je baje ful problemov, tudi po raznih forumih se pritožujejo nad njimi, drugače je bil pa na začetku zame top choice.

Čudno, da uvoznik od Toshibe ni odpisal, očitno ne dajo veliko na nove stranke. Imajo pa katastrofa web stran, nekaj je kar v hrvaščini, ni pregledna, kr neki.

odvisno za kero serijo HP prenosnikov se je šlo..ker za to serijo nisem slišal nič slabega..
wink-1.gif

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
@Patsy
Dokupiš DSP licenco Win 7 HP za cca 100€ in imaš rešeno težavo.

@halo
Kateremu uvozniku pa si pisal ? Ker so za Slovenijo kar trije, mogoče tisti, katerim si pisal nimajo namena uvoziti tvojega modela in ti zato niso odpisali ? Čeprav tega modela, dvomim, da ga bomo sploh ugledali v Sloveniji.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Aha, no za Asusa sem mislila pa vzet 'se zgodi' v BigBangu, ker 1l garancije je malo.

Je že kdo to uveljavljal? Deluje?

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Pa so tudi toliko zanesljivi, glede na to, da so prišli ven šele letos tile i3 procesorji?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Pa so tudi toliko zanesljivi, glede na to, da so prišli ven šele letos tile i3 procesorji?
Nič se ne piše, da bi bili kaki problemi z njimi.
Ponavadi take novice radi razgrabijo.
Jaz bi jim zaupal enako kot "lanskim" procesorjem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pošiljajo v Slovenijo?
Zanimivo.
Web stran je sicer tak , na pol narejena: ko dam ta laptop v košarico in hočem nadaljevati ("Prijavi..."), mi vrže dialog "Ta webshop je samo za ..." Samo za kaj? Za test?

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Ja, stran so verjetno z googlom prevedli. No, bomo vedeli za drugič, ko gremo v Ikeo v shopping kam zavit na ogled. ;-) Konkurenca je vedno dobrodošla, ker cene na ceneje.si se razlikuje samo za kakšen euro gor al' dol.

Verjetno bo eden izmed teh dveh končni:
Asus K52F http://www.5pik.si/S76/A21668/Prenosniki/Asus+K52F+i3-350M+%28SX057V%29+prenosni+ra%C4%8Dunalnik - (se dobi kje koda za popust na 5 pik?)
Vaio http://www.notesniki.si/artikel/776/Sony-VAIO-VPC-EB1E0E/WI.html (škoda ker je bel)