laptop 300-400 eurov

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
torej, mati so si zaželeli novega računalnika, ker ji stari HP požira živce od napajalnika naprej

nekje 350€, uporaba izključno Office in internet (24kur, rtv itd) torej nič posebnega

moral bi bit tud vsaj 15'

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
a si ti normalen? kvečjemu kaka kinder jajčka dobiš
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
hja še v "tvoji" trgovini prodajajo take zadeve po taki ceni, pa sem siguren, da bo dovolj za office in internet explorer, pač iščem, če je kdo kaj malo boljšega zasledil, ker itak vemo da ima comshop navite cene

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
Nedolgo nazaj sem v naših web šopih našel Dell Inspiron za cirka 350€. In je bil običajne velikosti (15"), z neko verzijo Celerona , ustrezno švohotnim ostalim HW, verjetno brez OS. Modela se ne spomnim, sem pa preverjal pri več ponudnikih, ker se mi je zdela cena sumljivo nizka. In je bila povsod enaka.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
pa dejte že nehat enkrat s to trgovino......pa dober kaj je z vami?

comshop ima take cene kot so, mpc. Pa mir dajte že enkrat.

se spomnim blazko, samo nimajo več.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Mislim, da sem videl v današnji reklami od Mercatorja za 360€. Acer 1,8G duo, 2G rama, 320 disk.
Sicer je Acer ampak meni že tretje leto služi. Napajalnik mi še ni zgorel, panti se tudi niso polomili, tipkovnica dela... pa se vsi gor pasemo, od otrok naprej.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Tako je tale je zelo ok, vzamem besede nazaj
smile-1.gif
Pa pazi ni pravi duo ampak več kot dovolj OK.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
pa dejte že nehat enkrat s to trgovino......pa dober kaj je z vami?

comshop ima take cene kot so, mpc. Pa mir dajte že enkrat.

se spomnim blazko, samo nimajo več.
Ja, ja, ja...
Previsoke cene
evil.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
če je isti, kot si ga dobil pri telekomu je en drek vreden. ni niti za internet. :p

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Tole je čist solidna zadeva.
Celeron procesor, ampak za dostop do neta in osnovno delo bo vrh glave, je pa res, da je 14''.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
kaj pa ti potrebuješ za internet? i7?
Nekaj kar bo postavilo sistem v dobri minuti. Nekaj kar nebo pol minute mlelo, preden bo dokončno odprlo browser. Nekaj kar nebo pol minute mlelo, preden bo odprlo link, ...
Sicer pa nevem kaj od hw je krivo. Lahk je premalo rama (1gb), lahk je počasen disk, lahk je celeron, ... Mogoče je kriva celo vista. Dejstvo pa je da ni uporaben za nič. Vsakič ko delam kaj nanj zgubim živce.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
1 giga rama pa vista je no-go, daj gor xp-je pa bo delalo za 100% boljše.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Zal je vista prilozena in licenicna, tako da bi bilo potrebno xp-je dokupit. Polek tega racunalnik ni v moji lasti.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri vecini brandname racunalnikov je pri Visti tudi opcija za "downgrade" na XP ...

http://www.microsoft.com/slovenija/mscenter/informacije.mspx

V. Ali Windows 7 omogoča pravico do uporabe prejšnje različice operacijskega sistema?

O. Da. Različici Windows 7 Professional ali Ultimate kupljeni kot OEM licenca (skupaj z novim računalnikom) omogočata pravico do uporabe prejšnje različice operacijskega sistema - downgrade pravica.
Za OEM različice Windows 7 Professional, bo omogočen downgrade na Windows Vista Business ali Windows XP (Windows XP Professional, Windows XP Professional 64-bit ali Windows Tablet PC).
Za OEM različice Windows 7 Ultimate, pa bo downgrade omogočen na Windows Vista Ultimate ali Windows XP (Windows XP Professional, Windows XP Professional 64-bit ali Windows Tablet PC) .
Prav tako imajo stranke s prednameščeno različico Windows Vista Business ali Ultimate še vedno možnost uveljavitve downgrade pravice. Le-ta omogoča uporabo Windows XP Professional, Windows XP Professional 64-bit ali Windows Tablet PC.
Za več informacij pokličite Microsoft center za uporabnike: http://www.microsoft.com/slovenija/mscenter/default.mspx
Stranke oz. podjetja, ki imajo sklenjeno količinsko pogodbo imajo pravico do uporabe prejšnjih različic operacijskega sistema.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Zal je vista prilozena in licenicna, tako da bi bilo potrebno xp-je dokupit. Polek tega racunalnik ni v moji lasti.

Poskusi brskalnik QTweb - zazene se izredno hitro, obstaja tudi v "portable" verziji, ki ne nasmeti registra itd. tako da ga lahko odstranis, ce ti ne bo vsec.