Laminat - obrobe?

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Jako težko... Če imaš orodje je simple. Pa da lepo stojijo obrobe mora tudi stena biti ravna.

Ti ko si majster,tak kot oni zgoraj.
hysterical-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ne vem kaj ti je smešno. To ti mora znati vsak parketar. In vsak parketar mora imeti orodje za to.
Ne vem, meni se tista obroba ne zdi nič posebno težkega. Na mizni cirkular s prislonom odrežeš željeno višino letvice in to je to. Če pa hočeš kakšna krivine oz. profile pa ti obdela z miznim rezkarjem.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Pa verjetno si parketar, ker si bil užaljen....
Torej če se ukvarjaš s takim delom bi to moralo biti samoumevno da boš tako naredil.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Ti ni NIČ. Še naziv " mojster šalabajzer" si ne zasluži.
So že nekateri napisali, da se ob koncih NE SILIKONIRA. Pri laminatu (parketu) se zmeraj ob stene prišraufajo ali na steno zasilikinirajo kotne letve. Do stene in laminata mora biti vsaj pol centimetra razmaka. še bolje centimeter. Tak, kjer si kupil laminat, imaš en kup raznih takšnih letev, ki so namensko za to. Tako da mi ni jasno, kje si ti laminat dobil, da nisi videl tega in kdo je bil ta "mojster",

Lahko pa pričakujemo, da boš tukaj odpru temo z naslovom. " Dvignil se mi je laminat. Kaj zdaj narediti?"

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Ne vem kaj ti je smešno. To ti mora znati vsak parketar. In vsak parketar mora imeti orodje za to.
Ne vem, meni se tista obroba ne zdi nič posebno težkega. Na mizni cirkular s prislonom odrežeš željeno višino letvice in to je to. Če pa hočeš kakšna krivine oz. profile pa ti obdela z miznim rezkarjem.

Smešno mi je bilo zato , ker sem vedel da nimaš pojma.Če bi ti delal , bi se zgoraj videl rez.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:

Smešno mi je bilo zato , ker sem vedel da nimaš pojma.Če bi ti delal , bi se zgoraj videl rez.
In kako je drugače narejeno kot to:

Spodaj odrezano, zgoraj z rezkarjem zaobljeno.

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
huddooo...
bonk.gif

iz ostankov parketa ....
hysterical-1.gif

Sem še enkrat pogledal slike. Človek kar nervozen postane, ko kaj takega vidi.
Investitirju bi svetoval (če že ni bil tud izvajalec), da pogleda pri najbljižji stavbi, kako mora biti zaključeno polaganje laminata/parketa. Izvajalcu, če tud ni to investitor, pa zakonsko prepovadati odpirati embalažo laminata/parketa. Polagati pa nikol več.
Prepričan sem, da ta "mojster" iz nobenega materiala in z nobenim orodjem ne bo naredil letve. Zato v trgovino, kjer si kupil laminat po kotne letve. Pa pravemu mojstru daj narediti.
uf-1.gif

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:

Probaj rezkat gotov parket , boš videl rezultat. zgoraj je nula , spodaj pa ravno odrezano.
PS: nisem parketar , sem pa multipraktik

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:

Probaj rezkat gotov parket , boš videl rezultat. zgoraj je nula , spodaj pa ravno odrezano.
PS: nisem parketar , sem pa multipraktik

Kaj koplicirata s temi obrobami, če pa majo tega v Bauhasu na kilometre.
Te grde zaključke je res nujno potrebno skriti.
smirk-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
@Picolo, potem bi ga pa spodaj pod kotom odrezal in ob strani do roba mesa (saj ima 3-5 mm furnirja zgoraj). Pa dobiš letvico ki je po obliki trikotnik.
@Karakala, vem sem mu že na prvi strani predlagal.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
če so z laminatom takšno packarijo naredili, bodo z obrobami še večjo. Tudi, če jih gredo v bau bau kupit, je treba tudi lepo pololožit. Pri tem moraš biti pa še bolj pedanten, tako da ....... nima smisla. Poštenga mojstra k hiši pa bo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
tako izgleda , ko ti pravi majster naredi sam zaključne letve iz ostanka gotovega parketa.
Potem imaš ti zaključne letve tako dolge, kot je bil pač dolg parket? Skratka nasesekljane??

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
tako izgleda , ko ti pravi majster naredi sam zaključne letve iz ostanka gotovega parketa.
Potem imaš ti zaključne letve tako dolge, kot je bil pač dolg parket? Skratka nasesekljane??

Točno tako.malo sem napačno napisal da so iz ostanka namesto viška parkrta.