Kvazi ksenonski žarometi - kdaj bo akcija

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Rešilec z italijanskimi tablicami je bil, srečal na Bleiweissovi v KR. Kaj dela IT rešilec v KR? Hav d fak šud aj nov?
confused-1.gif
Mogoče je zraven na Brdu. Mi je bilo takoj žal, da ga nisem fotknil...

Verjetno je prisel iskat kaksnega italijana in ga odpeljal v IT na zdravljenje ali pa domov. Tudi mi svoje drzavljane hodimo dostikrat iskat v tujino (najveckrat v balkanske drzave kjer imajo slabse zdravstvo).

LP

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No da se popravim. Danes sem videl kranjskega resilca (KR tablice
tongue-1.gif
) in imajo res xenon kit, ampak so jim ga vgradili pri predelavi avta (češka). Lepo je za videti, ampak se ze pšodnevi blesci, nevem kako izgleda ponoci?

LP

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tudi jaz sem ga videl zjutraj enkrat...
bonk.gif
..mogoče je bil pa zadnjič tudi ta. Kajpavem.

Še kako marico vidim s xenon kitom, pol sem pa vse videl u lajfu
wink-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
S tem avtomatskim uravnavanjem snpa je taka bedarija da ni večje. Tudi pri serijsko vgrajenem ksenonu z avt. nastavitvijo snopa to ne pomaga nič za majhne grbinice na cesti in vseeno slepijo, saj ne more v stotinki sekunde uravnati snopa. Če imaš aftermarket ksenon, pač luči (najbolje je da so z lečo, ker je snop točno usmerjen) naštimaš na najnižjo pozicijo in potem se tistega gumba ne dotikaš več. Ob taki nastavivi snopa ne moti ksenon nikogar.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Za take namene (grbine in luknje na cesti) sistem niti ni narejen, saj ima samo 2 senzorja obremenitve, po enega za vsako os... Hella ima že dolgo razvito boljši sistem, ki vseh teh pomanjkljivosti nima, pa ga nihče ne vgrajuje, ker je precej dražji in ga niti zakonodaja ne zahteva...

Svojo nalogo pa trenutni sistem opravlja na področju za katerega je bil narejen: torej obtežitvi samega vozila. Ko imaš poln prtljažnik, luči svetijo v luft, kar je pri xenonu lahko zelo nevarno. In seveda vsaka, še tako gnila avtomatika to delo opravlja bolje od človeka...

Koga kaj moti ali ne je relativen pojem... Važno (in edino relevantno) je samo tisto, kar zahteva zakonodaja... Xenon kit v rešilcu (tako kot doma posprejani črni žmigavci na taksiju) so v posmeh redu na cestah
grims-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Svojo nalogo pa trenutni sistem opravlja na področju za katerega je bil narejen: torej obtežitvi samega vozila. Ko imaš poln prtljažnik, luči svetijo v luft, kar je pri xenonu lahko zelo nevarno. In seveda vsaka, še tako gnila avtomatika to delo opravlja bolje od človeka...
Poglej, če bi bolje prebral moj post bi videl da sem napisal, da če naštimaš v najnižjo možno pozicijo snop svetlobe je to to, pač ko si sam sveti malo manj daleč, ko si naložen pa dlje, vendar daleč od tega da bi slepilo druge udeležence v prometu.
Avtomatika pa tudi ne more nižje od najnižje oz. najkrajše pozicije snopa iti
rolleyes-1.gif

Ostajem pri svoji trditvi da je ta zakonodaja bullshit in da je avt. uravnavanje brezveze, saj vsak zgleden voznik pošitma luči tako da ne slepijo ostalih.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Poglej, če bi bolje prebral moj post bi videl da sem napisal, da če naštimaš v najnižjo možno pozicijo snop svetlobe je to to, pač ko si sam sveti malo manj daleč, ko si naložen pa dlje, vendar daleč od tega da bi slepilo druge udeležence v prometu.
rolleyes-1.gif

Ostajem pri svoji trditvi da je ta zakonodaja bullshit in da je avt. uravnavanje brezveze, saj vsak zgleden voznik pošitma luči tako da ne slepijo ostalih.

Potrebujemo še samo zgledne voznike. Kje pa bomo te našli ?

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Še enkrat tudi jaz: tole diskutiranje
stupid-1.gif

Če naštimaš stikalo višine na pozicijo "2" brez polnega kufra ponoči nič ne vidiš... Hudič je v človekovi (tudi tvoji, ja) zmožnosti adaptacije, in kmalu (tudi če nimaš polnega kufra) pač voziš z lučmi, ki svetijo premalo daleč, ker pozabiš spet drkati kolešček. Kar je pa lahko (po standardih, s katerimi danes vozimo po cestah) nevarno.

Da ne omenjam, koliko vozil ima vgrajen kit, pa nima niti ročne regulacije višine snopa...
smirk-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
rolleyes-1.gif

kako pa imas vidljivost pri najnizji nastavitvi snopa?Dvomim da boljso kot z serijskimi zarometi.Samo da dobro zgleda pa ceprav ne vidis pred sabo vec kot 5m.
Zakonsko je tocno dolocena dolzina snopa zasencenih luci.
Zakonsko j

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Danes bi se mi skoraj odtrgalo zaradi enega mojstra, ki je imel na svojem avtu, po mojem znamke renault, nisem pa prepričan, žaromete nastavljene da so svetli nekam v bm po mojem so bili ksenoni, ker je malo na modro vleklo. Mojster ali pa mojstrica me dohiti v trojanskem klancu v križišču, kjer se cesta iz predora v Zideh priključi na star trojanski klanec proti Izlakam. Za menoj je vozil skozi celo Orehovico in cele Izlake, dokler nisem zavil iz glavne ceste v našo vas. Notranje vzvratno ogledalo že zasenčiš, samo kaj ko ti v glavo nabija odbita svetloba najmanj od enega zunanjega ogledala, odvisno v katerem ovinku si. Čas bi že bil, da naša policija take paciente pospravi iz naših cest. Če ne zlepa pa zgrda. Pred takimi pacienti je ubijalsko vozit. Občasno sem imel občutek kot, da bi imel sam prižgane dolge luči, čeprav jih nisem prižgane.

Skratka, če kakšen policaj bere tale post naj prosim začne paciente z neustreznimi lampami kaznovat in pošiljat na tehnične preglede. Pa še en nasvet oziroma prošnja, naj policija da v takih primerih zaslužit še avtovlekam. Če hrvati za modusa s crknjeno žarnico naročijo avtovleko, potem je za te specialce to izredno nujno zaradi varnosti v cestnem prometu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Očitno te le ni tako hudo motilo
tongue-1.gif
, saj bi sicer pri prvi avtobusni (ali pa izvozu, blablabla) upočasnil ali ustavil in spustil caR-ja pred seboj.
Potem bi pa lahko poklical policijo in ji naznanil vozilo in registrsko tablico. Morda pa bi celo reagirali in ga res izločili.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Sem dvakrat upal, da me bo imel poln kufer in me bo prehitel, pa sem se žal zmotil. Izlake še bolj pa Orehovica sta taka kraja, kjer se da lepo tempomat nastavit na 50 in se lepo peljat čez celo naselje. Jaz sem to prakticiral od začetka naselja pa do table za konec naselja. Ponavadi, če je paravi mojster zadaj, me prehiti na koncu Orehovice, nekateri pa zdržijocelo do črpalke na Izlakah in tam prehitevajo skozi križišče oziroma po levem zavijalne pasu za črpalko. Ta tip se me nekako ni usmilil.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Mnjah, prazni izgovori
tongue-1.gif
.

Še malce on topic: danes srečal vsaj 20 vozil s temi xenon kiti. Očitno se je ta stvar kar lepo razpasla. No, od teh 20-ih sta me dva dejansko motila, pri ostalih me ni čisto nič motilo, da imajo xenon kit noter.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bedarija gor ali dol, zakonodaja pravi da je to obvezno in vse ostalo kar ni v skaldu z njo je v prekršku. Pa kaj imate tukaj za debatirat?
Tudi če spiješ 4 pire ni nujno da se počutiš pijanega, ampak zakonodaja jasno pravi da če imaš 0.5 promila si pijan in v prekršku. Konec debate!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Že res, ampak medtem pa število montiranih xenon kitov v SLO narašča kot prebivalstvo na Kosovu. Ko bo zadeva postala preveč množična bojo pa ku.rac kaj porihtali, tako kot pri vsaki zadevi v lepi naši.

Ukrepat bi bilo treba takoj, že na začetku. Ne vem če ni že prepozno sedaj.

Fak.it, še sam ga bom namontiral
smile-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
polcaji cakajo da se kiti se bolj razpasejo ker bodo potem lahko vec pokasiral za kasni:p

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ah to so jajca. Na bledu ga imajo tudi istega, le bele barve in je v uporabi ze pol leta priblizno. Je prevelik, slaba kvaliteta, pocasen, okoren... Skratka JAJCA
smirk-1.gif
Pa se drag ko svinja.

Transporterji so zakon.

LP